Azt irtam,hogy ahogy erősödik,kina is ugyanúgy viselkedik mint bármelyik nagyhatalom.Tagadod?Ez megint jó történet volt a 412-es Moszkvicsról, de még mindig egy gyenge kísérlet arra hogy továbbcsússzunk egy alap de ahogy látom neked kellemetlen téma mellett:
Az USA-nak marha jól jönne egy totális válságba csúszó Európa. Azt most komolyan nekem, meg úgy általában ennek az oldalnak a törzsközönségének akarod eladni, hogy az EU kiesését majd megoldja a világban India, Korea, brazilok ???! Meg ŐK jobban járnának mint az USA/Kína közben?
Azt sem igazán értem, hogy miért vezeted te le faék egyszerűséggel hogy ha nem az van ami most, akkor azonnal egy önkényuralmi hatalom prédája lehet csak ami ránk vár. Az EU önmaga sorsának a legjobb kovácsa, bőven elég arra a katonai potenciál már ami most van, hogy az oroszok ne akarjanak megtámadni, pláne ha ezt el is kezdenénk komolyan venni, rövid időn belül erősebbek tudnánk lenni mint ők.
Veled kapcsolatban többször olyan érzésem volt már és van most is, hogy csodás összevetéseid és sarkításaid vannak, csak pont mindig arra csúsztatsz hogy a te értelmezésednek legyen jó! Az USA egy kellemesen messze lévő hatalom szerinted, de azt már nem teszed hozzá hogy aki abban érdekelt hogy itt fennforgás legyen, a legnagyobb gazdasági ellenlábas, amelynek egyes körei bizony abban érdekeltek hogy rajtunk, a mi területünkön és vérünkön keresztül gyengítsék/tartsák sakkban az oroszokat. Ha valami szarul sül ki belőle, akkor nekünk megint RESET gomb.
Az meg már ingerküszöböt is alig éri el, hogy felhánytorgatod Kínának a Burmai illetve az Afrikai bázisait, lám a rohadékok hogy terjeszkednek, közben mélyen hallgatsz arról, hogy az USA hány bázison és a világ minden részén ott van!
Nem tudom eldönteni, hogy magadtól vagy ennyire szemellenzős elfogult, vagy ez a feladat, de nem is nagyon érdekel.
Önkényuralmi rendszerért meg nem kell a szomszédba mennünk,már van egy sajátunk a nyakunkon.
Európa kibontakozásának egyik legnagyobb akadálya mi vagyunk.Tessék már kibújni az árokbl,és körülnézzni,mi van az árok falán túl.
II.vh után nem volt másik komoly ipari bázis,csak az amerikai.Most van.Több Mercédes M fut amerikában,mint Európában.Összefonódás sokkal jobbam jellemzi az amerikai-európai gazdasági viszonyokat,mint a szembenállás.A fejlődő világot meg már rég nem az amerikai ipar látja el,hanem a japán,kinai,brazil.70évvel ezelötti állapotokat vetitesz mára,csak hogy igazold az elméletedet.
Nem lesz közvetlen amerikai-orosz háború,mert atomhatalmak.Pont.Proxi háborúk voltak és lesznek,valószinűleg hibrid háború formájában.Ezekbe alighanem kina is lassan belekeveredik.
Utolsó rész meg sima személyeskedés.Mint mindig,ha értelmes érvek elfogynak.