Egyébként kommentekbe sokat olvastam hogy a románoknak nem adták oda patriothoz az indító kódokat, Ez valami kacsa? Mert forrást nem találtam csak kommentkeben olvastam. Engem mondjuk az is érdekelni mit kell aláírni ahhoz hogy F35-öt vegyél. Hallottam olyat, hogy minden repülés előtt el kell juttani repülés útvonalat USA hatóságnak. Nem tudom eldönteni ebből mi igaz és mi nem. Létezik hogy sok sok milliárdért megveszik az amerikai fegyvereket országok, amiket aztán gyakorlatilag csak akkor tudsz használni ha ők jóváhyagják, küldenek kódokat meg hasonló finomságok? Próbáltam túrni neten erről forrásokat de nem találtam semmit. Kiváncsi lennék arra is ha veszel tőllük AMRAAM-ot tudod-e használni korlátozások nélkül vagy ott is be van építve valami biztonsági tényező hogy azért bárkire nem tudj vele lődözni csak akire ők is jóváhagyják. Ti tudtok erről valamit?
A titok magában a szervezetben NATO-ban van. Mert ugye egy közös "védelmi" szervezet amit persze mindenki tud hogy nem igaz de mindegy. (Az amerikai geostratégiai célok egyik megvalósítója inkább) Tehát, mivel a szervezetet zömében az amcsik finanszírozzák, ergo ők is diktálnak. Ez a történelem folyamán mindig is így volt.
Ha pedig nagyon szükséges, akkor az ENSZ is beáll a sorba, ui azt is ők pumpolják.
A szervezet égisze alatt létrehoznak egy közös harccsoportot, román-amerikait, ahol ugye meghatározzák a felállást, lesznek román tagok, de a vezetés a jenkiké. Vagyis, a rómaiak nem intézkedhetnek saját kucsmára. És ez mindegyik kis kelet-európai államocskára igaz. Száz százalékban nem lesznek autonóm döntéshozók egy igen fejlett fegyverrendszer tekintetében.
És azért, mert higgyétek el, szövetségi rendszer ide vagy oda egyáltalán nem bíznak bennünk, amúgy senkiben itt KKEu-ban. Gondoljunk már bele a VSZ feloszlott 1991-ben és abból 3 ország 1999-ben teljes jogú NATO tag lett.Nem volt tíz év hogy egymásra dolgoztak ezek a felek.
Ennyire ne nézzük már madárnak a Föld egyetlen szuperhatalmát vagy annak vezetőit. Pontosan tudják mi a szitu itt és csak a magasabb céljaik eléréséhez van szükség ezekre a segédcsapatokra - konkrétan leírta Brzezinski, hogy az eurázsiai uralomért megy az izmozás.
Az hogy mi lenne egy AMRAAM-mal ha netalán öncélúan akarnánk felhasználni, az szerintem csak akkor derülne ki ha beleállna valaki a problémába (képesség esetén hülyék volnának elárulni, eladtak neked egy félmillió dolláros rakétát ami gyakorlatilag semmit nem ér) Bár nem lennék meglepve ha igen, az informatika mai szintjén elég komoly dolgokra képes az infrastruktúra.