Mi indokolja, hogy ne ott legyen? Ha oda eljutnak ellenséges erők, már inkább Kecskemétért és Szolnokért aggódnék. Kézifegyvert könnyebb beszerezni háborúban mint helikopter és vadászbázist. Amúgy meg nem szándékozunk a Duna-Tisza közére ellenséget beengedni. Nincs az olyan kiszolgáltatott helyen.
Egy háborúban nem is tudtam, hogy úgy működik meddig szándékozzuk beengedni az ellenséget.
Bár pont magyarország méreteiből adódóan szetintem nincs igazán ideális hely.
De inkább raktam volna én is vagy pestre, vagy valah
Nem közbeszerzési eljárás nélkül vesznek, hanem a közbeszerzés nem nyilvánosan (hirdetmény, várunk a jelentkezőkre, stb.), hanem sajátos szabályok szerint zajlik.
Ettől még nem biztos, hogy lesz kenőpénz, és nem is szükségszerű. Egy hk beszerzés nem a papírguriga nagyságrend, és utóbbi ugye nem is érinti a nemzetbiztonságot. De erről már volt korábban polémia. (Az építkezések - inkluzíve autópálya - sokkal nagyobb kísértésnek teszi ki a lovagokat, a fegyverbeszerzéseknél meg árgus szemekkel figyel a konkurencia.)
Akkor biztos én vagyok naív.
Én azt hittem azt jelenti a közbeszerzés, hogy kiírnak egy pályázatot rá.
Pl. Vadászgép beszerzés. Jött a grippen, mirage,18as,16os.
Ezeket elvileg összehasonlították. Ezután döntöttek.
Hogy hogyan az már megint más kérdés. Hisz ha minden igaz a szakma nem a grippent favorizálta.
Nem teljesen értem ha egy franciaországban megversenyeztetik nyilvánosan a famas utódját, magyarországon miért nem.
Ha valaki azt mondja mert ez titok, nem kell minden részletet tudni az embereknek, más országoknak, hát.
A lényeget tudják. Hány grippenünk van, hány A7est veszünk,hány helikoptert,hány pzh2000ret.
Tényleg az a nagy titok a másik mennyiért ajánlott és mit?
Az árgus szemekkel figyel a konkurencia. A mistralnal nem figyelt, a grippennél, a kronsgberg rádióknál?
De visszatérve magyarország egyetlen fegyvergyárát szerintem sem volt okos ötlet az alföldre telepíteni. Inkább pest, vagy énymagyarország.
Valaki azt írta nem szándékozunk beengedni odáig az ellent. Hát sajnos egy háború nem arról szól, hogy meddig szándékozzuk mi beengedni a támadó felet.
Tudom erről már volt többször szó. De szerintem az nem nemzetbiztonsági kérdés mi mennyibe került. Az hogy mennyi tartalék hajtóművet veszünk a 225öshöz az talán igen. De hogy mennyi lett volna más heli, vagy hk az már nem.
De egy kérdés. Lehet én maradtam le. Itt valaki azt mondta meghalgatt
Ez már üldözési mánia! Nem haveri okból kerül oda, hanem mert ott a Bársony meg a Diána. Mindkét suliba van hagyománya a fegyverműszerész képzésnek, ergó lesz ember a sorokra.
Remélem igazad van.
De ne csodálkozzunk ha ebben az országban üldözési mániája van az embernek.