Bármelyik lesz, mindegyik hipertér ugrás lesz a mostani állapothoz képest.
Én már betoltam a tippem, csak tartani tudom: Szerintem MEADS.
Ott egyszerre jelenik meg a DIEHL, akiről már fix tényként kiderült hogy jön hozzánk, hacsak nem a Sidewinder lesz leváltva IRIS-T vel a Gripenhez, akkor adja magát hogy IRIS-T SL az játszik, ez a MEADS egyik része, és a németek is erre akarják alapozni a jövendőbeli légvédelmük egy fontos szeletét. Ez a rendszer kiegészülne még ha jól alakultak a dolgok Mr. Pompeoval akár a PAC-3 al. Ez már olyan összeg, amiért pl. az USA is hajlandó lenne elég sok nekünk kellemetlen dolog felett átnézni, a PAC-3 ára nem tréfadolog, a NASAMS ehhez képest aprópénz!
Ez együtt egy nagyon komoly rendszer lenne, lenne kis és közepes hatótávú rakéta is benne úgy, hogy megoldott a térségben várhatóan megjelenő kritikus infrastruktúrára veszélyes ballisztikus rakéta pl. ATACMS elleni védelem. Ilyenről is volt szó hogy igény van rá, és "rendszer" lesz.
A MEADS a NASAMS-al együtt szerintem értelmetlen, kb. az IRIS-T ugyan azt hozza amit a NASAMS magában.
Az USA biztos hogy abban érdekelt inkább, hogy MEADS legyen a drágább PAC-3 al, ahogy a németeknek is az az érdekük hogy MEADS legyen, mert akkor el tudják tolni ide is azt a rendszert ami náluk is váltótípus, s része egy német rakéta is.
A NASAMS -ban igazából csak a norvégok lennének érdekeltek.
A SAMP/T ben a franciák.
Én azt mondom, nekünk most a nálunk járt delegációkat, megköttetett üzleteket tekintve esélyes hogy MEADS-lesz.
Kíváncsian várom bejön-e a tipp.
Ha nézed a MEADS topikot is, ott, talán Cifu írta, hogy még nincs kész, és igazán egyik gyártó partner se töri magát, hogy befejezzék a fejlesztést. De tény, hogy a Nasams-nál menőbb, brutálabb lenne