JF-17 Thunder / FC-1 Xiaolong (CAC/PAC, Kína/Pakisztán)

Ez az új fejlesztéses léghűtéses AESA radar. Most mutatták be hivatalosán. Állítólag a teljesítménye valamennyire elmarad a többiétől viszont jóval olcsóbb és akkor gazdaságose beépíthető a JF-17 kategóriájú fapados vadászgépekbe.
Vajon mekkora lehet a sebesség limit, ami felett használható a radar?

Prospektus
Radar.jpg

• Tetszik
Reactions: rappali_ and gacsat
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Egyelőre a megerősítésre várok, de lehet, hogy a pakik lelőttek egy indiai Mig-21 és egy Mig-29-est. És ezzel akkor meglennének a típus első légigyőzelmei.
A hírek egyelőre csak pletykaként keringenek és még semmilyen hivatalos megerősítés sincs.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Furcsa sztori ez az egesz. Tegnap meg Mirage-2000 volt a tamadast vegrehajto tipus, ma meg mutatnak egy Mig-21 roncsot, meg egy helikoptert? Helikopter minek ment lebombazni egy terrorista központot, ami a sztori volt? Es földi tamado bevetesre, vagy akar csak azt biztositani is minek pont ösregi Mig-21 ment, amikor vannak Su-30 gepeik is nagy szamban?

Furcsa sztori ez az egesz. Tegnap meg Mirage-2000 volt a tamadast vegrehajto tipus, ma meg mutatnak egy Mig-21 roncsot, meg egy helikoptert? Helikopter minek ment lebombazni egy terrorista központot, ami a sztori volt? Es földi tamado bevetesre, vagy akar csak azt biztositani is minek pont ösregi Mig-21 ment, amikor vannak Su-30 gepeik is nagy szamban?
Igen, tagnap tényleg egy Mirage bombázott, viszont a dolgok eszkalálódtak és ma már a levegőben is lövöldöztek egymásra.
Ami eddig nagyvonalakban kirajzolódik, hogy a pakisztániak lelőttek egy Mig-21-est aminek a roncsai pakisztánba estek le. Állítólag lelőttek még egy gépet ami viszont már indiai területen zuhant le.
Ezen kívül lezuhant/lelőttek egy Mi-17-est is. Ez gondolom SAR feladatot látott el.

Mindenesetre az India szamara kellemetlen eredmeny feltehetöen segit felgyorsitani a Rafale es az F-16 (21) beszerzest szerintem.

• Tetszik
Reactions: borisz
Igen, tagnap tényleg egy Mirage bombázott, viszont a dolgok eszkalálódtak és ma már a levegőben is lövöldöztek egymásra.
Ami eddig nagyvonalakban kirajzolódik, hogy a pakisztániak lelőttek egy Mig-21-est aminek a roncsai pakisztánba estek le. Állítólag lelőttek még egy gépet ami viszont már indiai területen zuhant le.
Ezen kívül lezuhant/lelőttek egy Mi-17-est is. Ez gondolom SAR feladatot látott el.

Igaz, a Mi-17 jelenletere ez teljesen logikus magyarazat. En azt nem ertem föleg, hogy a Mig-21-et minek kuldtek harcba, ha sokkal potensebb tipusaik is lennenek, mind bombazni, mind legiharcra. Amig India nem tud bemutatni roncsot, vagy barmit, addig szerintem ök nullara vesztettek, es csak a medianak kamuznak egy becsuletgolt.

Az elején szó volt F-16-ról is, aztán később cáfolták.

Most egy másik ismerősöm ,aki katona, ezt írta: Két gépet lőttek le, egy MiG-21 pakisztáni területre esett, és egy Su-30 ami indai területre zuhant. Mindkettő AMRAAM kill volt, és mindkét gépből kattintott a pilóta.

Most egy másik ismerősöm ,aki katona, ezt írta: Két gépet lőttek le, egy MiG-21 pakisztáni területre esett, és egy Su-30 ami indai területre zuhant. Mindkettő AMRAAM kill volt, és mindkét gépből kattintott a pilóta.
Kb így tudom én is viszont a Su-30 esetében még nem láttam képeket a roncsról. Az igazi trófea ugyebár a Flanker. Az, hogy le tudnak lőni vele egy Mig-21-est meg egy helikoptert (már ha lelőtték) lényegében hozza a papírformát.

• Tetszik
Reactions: rappali_