A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Akkor tegyük tisztába.3 harcoló dandárt mondott a miniszter.Amikor ezt mondta volt itt egy kis vita erről,én akkor azt mondtam,hogy lesz Tata,lesz Debrecen meg Szolnok mert a km dandárt elképesztően nagy csúsztatással meg a világ összes szódájával lehet könnyűnek titulálni(figyelem!nem az csak lehet annak titulálni).Ezt visszakeresheted ha gondolod.
Az én véleményem ez ügyben nem változott.
Azt viszont teljesen elképzelhetetlennek tartom,hogy a km dandárból lövészt csináljanak(ne csak annak hívják hanem azzá is tegyék) vagy,hogy felállítanak egy 4. dandárt ami valóban könnyű lesz.
Miért? Én elképzelhetőnek tartom bármikor a 62. dd újra felállítását! Először 2023-ig a közepes dd kell felállítanunk, 2028-ig a nehéz dd-t, utána vagy párhuzamosan felállítható egy könnyű lövészdandár Hódmezővásárhelyen! Biztos, hogy sok idő, de végre lehet hajtani!

Miért? Én elképzelhetőnek tartom bármikor a 62. dd újra felállítását! Először 2023-ig a közepes dd kell felállítanunk, 2028-ig a nehéz dd-t, utána vagy párhuzamosan felállítható egy könnyű lövészdandár Hódmezővásárhelyen! Biztos, hogy sok idő, de végre lehet hajtani!

Honnan szerzel bele embert?Ha őszintén,kendőzetlenül akarunk beszélni a mostani viszonyokról akkor az van,hogy a legénységi állomány takarítónő bérért dolgozik,nincs bakancs,nincs ruha de tank az van(Isten lással lelkem én imádom a Leót!!!)...Amíg a személyügyi politikája a Honvédségnek egy bullshit addig az sem lesz feltöltve ami most van...

Honnan szerzel bele embert?Ha őszintén,kendőzetlenül akarunk beszélni a mostani viszonyokról akkor az van,hogy a legénységi állomány takarítónő bérért dolgozik,nincs bakancs,nincs ruha de tank az van(Isten lással lelkem én imádom a Leót!!!)...Amíg a személyügyi politikája a Honvédségnek egy bullshit addig az sem lesz feltöltve ami most van...
Ha úgy állunk hozzá valamihez eleve, hogy nem végrehajtható, úgy tényleg nem fog menni! Nem sírni kell, hanem megcsinálni! Amit az ember meg akar csinálni azt meg is csinálja! Ha majd rádöbbenek a HR politika helytelenségére, majd változtatnak rajta!

• Tetszik
Reactions: honved

Logikus hogy abban érdemes gondolkodni, ahol most is van aktív laktanya. Tehát értelmes dolog lehet, Debrecen és Hódmezővásárhely szétválása, külön alakulatokra. Amúgy is amolyan, se eleje, se vége, dolog, a két egymástól távoli helyőrséges, de egy dandár.

Ha úgy állunk hozzá valamihez eleve, hogy nem végrehajtható, úgy tényleg nem fog menni! Nem sírni kell, hanem megcsinálni! Amit az ember meg akar csinálni azt meg is csinálja! Ha majd rádöbbenek a HR politika helytelenségére, majd változtatnak rajta!

Mennyit is költöttek az elmúlt 4 hónapban?
Jutott volna bakancsra vagy ruhára.Nincs kulacs nem tud miből inni a katona!

Na,ezért kellene a szervezeti reformmal kezdeni a hadseregfejlesztést

Nyugaton már nem nagyon vannak olyan felderítő alakulatok mint a 24-es

Hát ja, mint szept 11 után kiderült, az amerikaiaknak nem nagyon volt élőerős hírszerzésük afgáni területen, nem is tudták hol keressék Bin Ladent. Mert abban hittek, hogy felesleges, hiszen a technika mindent megold. Aztán rájöttek hogy tévedtek. Akkor a nyugati erők mivel derítenek fel éjjeli sötétben, erdős terepen, napjainkban, ha nincs erőszakos felderítésre alkalmas erő a kezükben, pld. ?

Hát ja, mint szept 11 után kiderült, az amerikaiaknak nem nagyon volt élőerős hírszerzésük afgáni területen, nem is tudták hol keressék Bin Ladent. Mert abban hittek, hogy felesleges, hiszen a technika mindent megold. Aztán rájöttek hogy tévedtek. Akkor a nyugati erők mivel derítenek fel éjjeli sötétben, erdős terepen, napjainkban, ha nincs erőszakos felderítésre alkalmas erő a kezükben, pld. ?

Ne keverd a hírszerzést meg a csapatfelderítőt.Ma már az SF-et használják mélységi felderítésre.

Mennyit is költöttek az elmúlt 4 hónapban?
Jutott volna bakancsra vagy ruhára.Nincs kulacs nem tud miből inni a katona!
Ez mindig így volt! Változtatni kell a mentalitásán az elöljáróknak az biztos! Régebben még azt is hozzátették, ha nem tetszik szerelj le! Pedig a csapatoknál akkor is 20-40% körül volt a békehiány!

Ez mindig így volt! Változtatni kell a mentalitásán az elöljáróknak az biztos! Régebben még azt is hozzátették, ha nem tetszik szerelj le! Pedig a csapatoknál akkor is 20-40% körül volt a békehiány!

Ki határozza meg a béreket?Amennyire tudom nem a katonák...

Ez jogos és alap lenne... És még a tankok is csak a jövő