Úgy legyen! Ámen!Szépen leírtad.
Maga Benkő is tüzér, Kalinyin Tüzér Akadémián tanult úgyhogy gondolom tudja miből mennyire lenne szükség.
Remélem ezt sikerül/sikerült a többi döntéshozóval is megértetnie
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy legyen! Ámen!Szépen leírtad.
Maga Benkő is tüzér, Kalinyin Tüzér Akadémián tanult úgyhogy gondolom tudja miből mennyire lenne szükség.
Remélem ezt sikerül/sikerült a többi döntéshozóval is megértetnie
Miért ne kellene tüzérség! Szerinted szervezzünk technika nélküli dandárokat, vagy mi a f....?Nem is a 3 dandárhoz veszik hanem az egyikhez.A km dandárnak nem kell tüzérség szóval ez a fele a kellő tüzérségnek.
Akkor olvasd el az utolsó sort amit írtam és próbáld értelmezni! Pont miattad írtam mert tudtam, hogy mit reagálsz!A km dandár nem lövész dandár!Nem kell neki APC nem kell neki tüzérség,nem kell neki légvédelem,nem kell neki vv és nincsenek benne zászlóaljak sem.
Igaz,a KMZ csak nevében lesz dd.De akkor is csak harnada,a csöves tüzérségnek.Hisz kell dd tüzérség,és a mi esetünkben hadsereg közvetlen(egyébbként ho tüzérség szintje).Kell még a reaktiv tüzérség.És ha a KMZt valóban felfejlesztik egy könnyűlövész dd szintre,annak is kell abban az esetben valamiféle tüzérség.Persze nem PzH szint.Nem is a 3 dandárhoz veszik hanem az egyikhez.A km dandárnak nem kell tüzérség szóval ez a fele a kellő tüzérségnek.
Nem lehetséges az hogy 2 könnyű dandár lehet majd itt. Az egyik a KM a másik meg valami tartalékos (ÖMT/aktívakból).Akkor olvasd el az utolsó sort amit írtam és próbáld értelmezni! Pont miattad írtam mert tudtam, hogy mit reagálsz!
Miért ne kellene tüzérség! Szerinted szervezzünk technika nélküli dandárokat, vagy mi a f....?
A honvédelem.hu azt írja a Z2026 kiadványában, hogy háromdandáros koncepció, könnyű, közepes és nehéz lövész dandárral. Én is csak ennyit tudok. De nagyon remélem, hogy a könnyű dandár nem a 2. különleges műveleti dandár lesz. Nem is úgy épül fel mint a lövész alakulatok és gondolom a létszámát sem annyira tervezik, a hírekben csak az szerepelt, hogy nem a hagyományos z-szd szervezete van hanem csoportok vannak benne!Nem lehetséges az hogy 2 könnyű dandár lehet majd itt. Az egyik a KM a másik meg valami tartalékos (ÖMT/aktívakból).
Én nem is a 2. km dd-nek írtam tüzérséget, hanem egy könnyű lövész dandárnak! Olvasd el nyugodtan és értelmezd! Nem kell kiabálni! Azt írtam, ha a 3. dandár a 2. km dd lesz, annak a szervezetét nem ismerem!Nem lövész dandár azért!A logisztikaibzászlóaljnak sincs harckocsi szakasza mert nem harckocsi zászlóalj.
A honvédelem.hu azt írja a Z2026 kiadványában, hogy háromdandáros koncepció, könnyű, közepes és nehéz lövész dandárral. Én is csak ennyit tudok. De nagyon remélem, hogy a könnyű dandár nem a 2. különleges műveleti dandár lesz. Nem is úgy épül fel mint a lövész alakulatok és gondolom a létszámát sem annyira tervezik, a hírekben csak az szerepelt, hogy nem a hagyományos z-szd szervezete van hanem csoportok vannak benne!
Igaz,a KMZ csak nevében lesz dd.De akkor is csak harnada,a csöves tüzérségnek.Hisz kell dd tüzérség,és a mi esetünkben hadsereg közvetlen(egyébbként ho tüzérség szintje).Kell még a reaktiv tüzérség.És ha a KMZt valóban felfejlesztik egy könnyűlövész dd szintre,annak is kell abban az esetben valamiféle tüzérség.Persze nem PzH szint.
Kicsit kifejtenéd mik az alapvető különbségek technikában, célban az általad említett 3 tüzérségi forma között?Igaz,a KMZ csak nevében lesz dd.De akkor is csak harnada,a csöves tüzérségnek.Hisz kell dd tüzérség,és a mi esetünkben hadsereg közvetlen(egyébbként ho tüzérség szintje).Kell még a reaktiv tüzérség.És ha a KMZt valóban felfejlesztik egy könnyűlövész dd szintre,annak is kell abban az esetben valamiféle tüzérség.Persze nem PzH szint.
Én nem is a 2. km dd-nek írtam tüzérséget, hanem egy könnyű lövész dandárnak! Olvasd el nyugodtan és értelmezd! Nem kell kiabálni! Azt írtam, ha a 3. dandár a 2. km dd lesz, annak a szervezetét nem ismerem!
Olvasd már el, hogy mit írtam! Vagy ittál? Úgy tudom, hogy Te ott szolgálsz, akkor csak tudsz értelmezni egy írást!Akkor miért akarsz neki tüzérséget meg vv-t adni?
Olvasd már el, hogy mit írtam! Vagy ittál? Úgy tudom, hogy Te ott szolgálsz, akkor csak tudsz értelmezni egy írást!
Nem akarom könnyűnek,mert nem az!Te is olvasd el amit én írtam(3 dandárt írtál nem volt benne a km,ezt lehet úgy értrni,hogy azt akarod könnyűnek....)
Személyeskedni én is tudok, ha gondolod! Akár nyelvtanilag is elemezhetem az írásaidat, de nem teszem, mert nem akarlak megbántani!A kiabálás az a nagybetű amennyire én tudom.
Ma sem ártana egy rendes páncélgránátos nehézdandárt 2 hk zl-al felszerelni.Annyiban egészítenélek ki, hogy 2004 előtt az utolsó dd szervezés szerint egy dd 3glz és 2 hkz volt. A dd öj. tüzérosztály 24db Gvozgyikából állt, de minden glz-nek volt egy öj. tüzérütege 8db Gvogyikával (1999-től amikor a z. tüzérséget képező 120mm-es 43M aknavetőket kivonták rendszerből, a rátöltésgátlók folyamatos meghibásodása miatt.). Egy dd-nál így 48db Gvozgyika önjáró tarack volt. A három dd 144db eszköz volt (Összesen 153db volt az MH készletében).
A többivel teljesen egyetértek!