Minap még azt irtad,mindkettő megszünt.Még mérgelődtem is rajta.Ne bosszancs feleslegessenNem Működik. Ruag van sirokon.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minap még azt irtad,mindkettő megszünt.Még mérgelődtem is rajta.Ne bosszancs feleslegessenNem Működik. Ruag van sirokon.
A kettőből amit írtál egy sem működik már cégkéntMinap még azt irtad,mindkettő megszünt.Még mérgelődtem is rajta.Ne bosszancs feleslegessen![]()
Első körben azt hiszem nagy siker lesz ha ezt az 500-at lecserélik nyugati technikára. De akkora császárok azért nem vagyunk hogy rögtön tartalákosok is új technikát kapjanak
A kettőből amit írtál egy sem működik már cégkéntés akkor is mondtam hogy a ruagnak vab egy lőszergyára az országban csak az se nem magyar, se nem nekünk termel.
Szerintem pedig életpálya modell kell. Meg kell tartani aktívnak mindenkit amíg lehet. A fizikai állománynál az erőnlét egy aktív embernél gyakran jobb egy sokkal fiatalabbnál is. Nekem speciel nagy szerelmem a Wiesel 120 mm-es aknavetője. Ezt akár egy nagypapa is el tudná kezelni? Szerintem a technikák egyre inkább nem korfüggőek.Namost talán elösször a rendes HM legyen gatyába rázva,majd utána az ÖMT.
Különben én arra törekednék,hogy a nem túl speciális beosztásokban ne öregedjen meg az állomány.4-8 év szolgálat után térjenek vissza a polgári életbe,és közbe lépjenek be a tartalékos állományba.Az ösztönzőrendszert kellene valahogy úgy alakitani,hogy elegendő fiatal vállassza igy a sereget.(szakma)tanulás,lakáshozjutási lehetőség,adószabályok,nálamokosabbaktaláljanakmárkivalamijot.
Igy lehetne csak olyan tartalékos állományt biztositani,hogy az ténylegesen harcbavethető erőt képviseljen.40-45éves kor felett pedig átkerülhetnének a szerintem megalakitani szükséges Nemzetörségbe(amit szükségesnek látok megalapitani az ÖTTbohózat helyett).Ők adhatnák azt a gerincét a szervezetnek,amire a hivatásos(szerződéses) katonai múltal nem rendelkező,de amúgy aktivabb(hétvégi harcos szint) Nemzetőrtagok,és a csak minimális kötelező kiképzésen túlesett háború esetén ráépülhetnének.Területvédelmi erőként támogathatnák az MH harcát,amit igy nem kellene védelmi helyzetben szétaprózni,hanem manővererőként alkalmazhatóak maradnának.
Hol voltál az elmúlt 30 évben?El nem tudom képzelni hogy 500 járművet csak úgy kidobnának
Majd a brit turcsiba veszünk a tarcsisoknak mindent, amíg ti Táborfalvára vártok!Egyelőre a ruházati ellátás sem megy, sem a személyi felszerelés. Szerinted?
Tiszteknek kell életpályamodel,és az is legyen rugalmas.Ha valaki elakad,nem teljesit,legyen visszaut a polgári életbe.Nem nemesi vitézlő rendet kell épiteni.Legénységi állományra ugyanez vonatkozik.Szerintem pedig életpálya modell kell. Meg kell tartani aktívnak mindenkit amíg lehet. A fizikai állománynál az erőnlét egy aktív embernél gyakran jobb egy sokkal fiatalabbnál is. Nekem speciel nagy szerelmem a Wiesel 120 mm-es aknavetője. Ezt akár egy nagypapa is el tudná kezelni? Szerintem a technikák egyre inkább nem korfüggőek.
A sereg mellé a sorállománynak kell lennie a prioritásnak. Remélem mihamarabb létrehozzák újra a jogi és szervezeti hátterét, akkor a tartalékos formációknak egy évtizeden belül lesz megfelelő utánpótlása.
Az életpálya modellnek pedig a fegyvernemek és beosztások közötti átjárhatóság jelenthetne megoldást. Ha nem is véglegeset, de jelentősen kitolhatná a szervezetben eltölthető időt. Most is önkéntes alapon többnyire olyanok jelentkeznek tartalékosnak, akik egykor sorkatonák voltak.
#44770Te akkor miből mennyit vennél még? Bocs ha már írtad valahol.
A PzH támogató tüzéreszköz.Hadosztálytüzérség szintje.Esetünkben hadseregközvetlen tüzérség,mivel nincs hadosztályszintünk külön.A dd-ok közvetlen tűztámogatására szükség lenne dd-okként még 1-1 osztály ágyútarackra.Ezek lehetnek ismét PzH,vagy platóra éitettek.Bár szerintem a platóra épitett való inkább hadseregközvetlennek,és a páncélos alvázú a dd támogató tüzérségéhez.De a dd tüzérséghez én leginkább a dd alapjárművére szerelt zárttornyos tipust szeretnék.
Őszintén szólva én sem vok híve a régi/lejárt/ma már gyenge harcértékű vasak renoválásának, és még drága is valószínűleg, ha meg nem akkor meg annyit is ér. Ha most tényleg van/lesz pénz akkor most kell ütni a vasat amég meleg, mert amit újat, jót most beszerzel arról akár 30 év múlva is lehet beszélni, de egy tunning btr meddig lesz?Az iparban vannak üzemidő hosszabbitások is. Nem tudom hogy a btr páncélzatát mennyi időre tervezik. De röngenes és egyéb bontás nélküli anyagvizsgálatokkal azért kiderülne hogy megérne e hosszabbìtani vagy sem.
Pedig a legénységi állományt kell igazán megfogni. Hidd el oda is kell olyan modell, ami miatt érdemes számolni vele.Tiszteknek kell életpályamodel,és az is legyen rugalmas.Ha valaki elakad,nem teljesit,legyen visszaut a polgári életbe.Nem nemesi vitézlő rendet kell épiteni.Legénységi állományra ugyanez vonatkozik.
A Nemzetörséget magam is sorköteles alapkiképzéssel gondolom inditani.De csak azzal.A társadalom nem fogadna el egy párhónapos alapképzésnél többet.Komoly manőverező harchoz korszerű nehéztechnikával az meg édeskevés.Oda IDF rendszerő többéves kiképzés kellene.Arra meg se pénzünk,se technikánk,se társadalmi elfogadotság,és igazábol olyan nagy szükségünk sincs.
Az 500+ sajnos csak wikipédia adat a vele dolgozók szerint, kb. a harmada ha üzemképes.Már tudjuk hogy Rosomak lesz?
Akárhogy is ez az 500+ BTR jelenleg a hadsereg gerince. Értem én hogy sz.r meg minden de amíg nem jönnek az új IVF, APC-k normális mennyiségben addig biztos nem lesz kidobva/eladva. Sőt szerintem még azután sem. BTR tuningban se nem nagyon hiszek. Mindig úgy nyilatkoznak hogy mindenből a legjobb kell tehát BTR max mehet majd a tartalékosoknak, TEK-nek stb.
El nem tudom képzelni hogy 500 járművet csak úgy kidobnának - még ha már itt lenne az új technika akkor sem.
Én azt hittem, hogy megszűntek, erre azt olvasom, hogy Luger stukikat gyártanak... Erről hallott valaki?Nem Működik. Ruag van sirokon.
egyik szemem sír mert szomorú hogy ennyire előröl kell kezdeni a hazai hadipart , a másik szemem nevet mert örül minden ilyen hírnekÉn azt hittem, hogy megszűntek, erre azt olvasom, hogy Luger stukikat gyártanak... Erről hallott valaki?
https://www.heol.hu/heves/gazdasag-heves/pisztolyok-gyartasa-indulhat-sirokban-712587/
Nos ha újból kezdjük a hadiipart , vannak annak jó oldalai is , vegyük az egyik legalapvetőbb anyagát a lőszert , ezen belül is a lőport.egyik szemem sír mert szomorú hogy ennyire előröl kell kezdeni a hazai hadipart , a másik szemem nevet mert örül minden ilyen hírnek![]()
Akkor hazudok ezek szerint.Btr ek kozil az evek ota felreallitott is aksi betetele utan indithato... /motorikusan ebbol a szempontbol nincs veluk gond./uzemkepesseg szempontjabol nincs veluk gond..../aki mast mond hazudik... A problemak a pancelzattal es a kialakitassal vannak.../nem tudom hogy csinaltak de egyebkent az eggyik leguzembiztosabb jarmu.../
Működik a RUAG , a Luger is igaz , de ez nem tömeggyártás.Én azt hittem, hogy megszűntek, erre azt olvasom, hogy Luger stukikat gyártanak... Erről hallott valaki?
https://www.heol.hu/heves/gazdasag-heves/pisztolyok-gyartasa-indulhat-sirokban-712587/
Btr ek kozil az evek ota felreallitott is aksi betetele utan indithato... /motorikusan ebbol a szempontbol nincs veluk gond./uzemkepesseg szempontjabol nincs veluk gond..../aki mast mond hazudik... A problemak a pancelzattal es a kialakitassal vannak.../nem tudom hogy csinaltak de egyebkent az eggyik leguzembiztosabb jarmu.../
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..