A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ne sertegesd oket. Csak a nyelvuk nemet. Bar teljesen az sem egyseges, ezert kitalaltak a hohdeutschot. Ahany nemetet ismertem eddig mind azt mondta hogy o szasz, bajor, turingiai. Csak a berliniek mondtak eddig magukrol hogy ok berliniek. Voltak akik olyan helyeket mondtak be amik csaka haboru elott leteztek, viszontok mar nem ott szulettek. Pl erdelyi szasz, vagy a mara lengyelorszaghoz tartozo eszaknemet teruletet, Kelet Pomerania ha jol remlik. Na szoval az az 50-es ficko valtig allitotta hogy az o csaladja onnet valo. Nagyon meglepodott mikor rajott hogy tudom mirol beszel az ottaninemetek ugyeben.

A német egy gyűjtő név azokra a germán emberekre akik Németországban élnek.
Nincs olyan,hogy ne a bajoroknak adjuk hanem a németeknek mert ha a bajoroknak adod akkor azt mindenkinek adod aki Németországban él.

• Tetszik
Reactions: honved
A német egy gyűjtő név azokra a germán emberekre akik Németországban élnek.
Nincs olyan,hogy ne a bajoroknak adjuk hanem a németeknek mert ha a bajoroknak adod akkor azt mindenkinek adod aki Németországban él.
Én úgy tudom, hogy mi magyarok tekintünk csak a bajorokra úgy mint "különálló" ország németországon belül, amúgy ezért ők hálásak is.

Bajor szabadallam. Nemetorszag egy unio. Aki elt kint munka vagy iskola miatt huzamosabb idot toltott kint az tudja. Nemetorszag nem olyan egyseges mint magyarorszag kozel sem... A hercegsegek a mai napig elnek sajat formajukba. Taromamyoknak kulon parlament sajat torvenyi szabajozas meg a nyelvuk se teljesen egyseges /annyi hogy mar minden nemet beszeli az irodalmi nemetet./ de egymas kozt region bellul mas nyelvet beszelnek /tajnyelvet/bar attol kicsit nagyobb az elteres./
Nezd meg a politikai rendszert nem olyan egyszeru am /bundesrat pl./ en a hesseni kulditsegen voltam tobszor is vendegkent.../

• Tetszik
Reactions: svajcibeka
Olvass utanna a bundesratnak es egybol rajosz hogy a bundestag csak bohockodik ugyis az lessz amit a bundesrat akar a kancellar vegodhet de ugyis azt kell elfogadnia amit a bundesrat elebe tesz.... Es az emberek tobsege magyarorszagon nem is hallott rolla mig a bumdestagrol es kancellarrol igen...

Bajor szabadallam. Nemetorszag egy unio. Aki elt kint munka vagy iskola miatt huzamosabb idot toltott kint az tudja. Nemetorszag nem olyan egyseges mint magyarorszag kozel sem... A hercegsegek a mai napig elnek sajat formajukba. Taromamyoknak kulon parlament sajat torvenyi szabajozas meg a nyelvuk se teljesen egyseges /annyi hogy mar minden nemet beszeli az irodalmi nemetet./ de egymas kozt region bellul mas nyelvet beszelnek /tajnyelvet/bar attol kicsit nagyobb az elteres./
Nezd meg a politikai rendszert nem olyan egyszeru am /bundesrat pl./ en a hesseni kulditsegen voltam tobszor is vendegkent.../
Ugyanez van amúgy Olaszországban is. Ott sincs olasz igazából, csak velencei, firenzei stb. Kicsit legyen magyar vonatkozása is a történetnek, én Boszniát nem értem őszintén. Minek egy államba kényszeríteni három olyan nemzetet, amik gyűlölik egymást, és mi ehhez miért kell hogy asszisztáljunk? A horvátok miért nem csatlakozhatnak Horvátországhoz, a szerbek miért nem Szerbiához?

Nekem mondjuk hessebe es bajororszagba vannak kapcsolataim mind ketto tartomamyba hosszabb idot toltottem.hessenbe eleg magas szinten...mind irtam a tartomanyi kuldostsegbe is vendegeskedtem tobszor. /berlinben./egy testvertelepulesi tobb evtizedes kapcsolatrendszernek hala /Egy Von csalad gyerekeit fogadtuk es ok minket evrol evre... Az a csalad tortenetesen orok kuldott a tartomanyi kuldottsegbe a nevuket nem irnam le ha nem problema es azt se hogy melyik telepules az "ovek".../ bajororszag csak munka kapcsan van tapasztalat /apam 10 evet dolgozott kin en egy keveset./
Ugyhogy eleg jol sikerult belelatnom a dolgokba amik egyebkent nem titkok mert a helyieknek ezek a dolgok egyertelmuek es termeszetesek....

Valaki hozzáfér a magyar honvéd magazinhoz? Ha igen fényképezze már ki a védelmi iparos cikket és töltse fel ide.