F/A-18 Hornet , F/A-18 E/F Super Hornet (McDonell Douglas/Boeing)

Az F-15 is érdekes beszerzés volt Izraeltől, miután ŐK kaphatnak még olyan F-35 öt is, amelynek nincs belenyúlva a szoftverébe. Én meg ott nem értem az okot, hasonló vagy inkább ha hinni lehet a híreknek drágábban vesznek négy gen gépet, mint az amúgy is rendszerükben lévő F-35 öt még.

Mi történik, ha az F-35-ben komoly hibára derül fény, földre kellene parancsolni a flottát kivizsgálásig?

A diverzifikációnak vannak nagyon nagy előnyei. Például megosztja az ellenfelek forrásait, mert nem elég egy típusra koncentrálniuk.

Mi történik, ha az F-35-ben komoly hibára derül fény, földre kellene parancsolni a flottát kivizsgálásig?

A diverzifikációnak vannak nagyon nagy előnyei. Például megosztja az ellenfelek forrásait, mert nem elég egy típusra koncentrálniuk.
Van ebben is igazság. Csak azért izraeli angol nyelvű sajtóbán láttam korábban olyan cikket, ami bizony elég logikus kérdéseket tett fel, hogy miért vesznek drágábban 4 gen F-15 öt, mint amennyiért kaphatnának MÉG olyan F-35 öt egyedül ŐK a világon, amely szoftverfüggetlen a nagy testvértől?

Teljesen korrekt kérdés, ha nekem van olcsóbban egy gennel újabbhoz jutni, ráadásul a tökeim sincsenek közben a gyártó vasmarkában, miért is veszek mást?

Diverzifikáció miatt? Szerintem ez védhető persze, de csak egy pontig... Ott kommentekben azért előjött olyan is, hogy bizony kell az F-15 nagy fegyverterhelése, meg az se hülyeség HA kell, még mindig úgy tűnik hogy jobb közelharcos mint az F-35, mert másban nem igen van előnye, hatótáv tekintetében marha jó a 35 is.

Spanyol Hornetek gyakoroltak...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Growler-Raptor-Kill.jpg

ea-18g-with-f-22-kill-mark-what-is-the-effectiveness-of-growlers-jamming-system-against-f-22-and-f-35-stealth-fighters

Ilyenkor a hajtómű kuka?
Nem hinném, de hogy több lapátot cserélnek benne és műhely szintű beavatkozás kell, az erősen sejthető. Ilyen sérülést az üzemeltető egységnél nem nagyon javítanak tudtommal, de Allesmor majd felhomályosít minket.

Nem hinném, de hogy több lapátot cserélnek benne és műhely szintű beavatkozás kell, az erősen sejthető. Ilyen sérülést az üzemeltető egységnél nem nagyon javítanak tudtommal, de Allesmor majd felhomályosít minket.

Szóval a madár(vagy ami megmaradt belőle) megakadt a lapátok közt(nem megy át a hajtóművön)?

Ez nyilvánvaló,nekem csak az volt fura,hogy marad olyan résza a hajtóműnek amit megéri javítani
A legsúlyosabb kár a kompresszor lapátokat éri. Ha csak olyan kis darab törik le belőle hogy nem darálódik le turbinalapát akkor drágán, de javítható egy hajótmű.

A legsúlyosabb kár a kompresszor lapátokat éri. Ha csak olyan kis darab törik le belőle hogy nem darálódik le turbinalapát akkor drágán, de javítható egy hajótmű.

Értem.Nekem ez úgy volt meg a fejemben,hogy egy ilyen madár az elejétől a végéig lekukázza a hajtóművet,nem gondoltam,hogy teszem azt az égéstérig el sem jut(nem a madár hanem a letört lapátok)így ott már különösebb kárt nem okoz.Azt hittem,hogy a lapátok annál sérülékenyebbek,hogy egészben kibírjanak egy olyan erejű becsapódást amit egy madár okoz.

Értem.Nekem ez úgy volt meg a fejemben,hogy egy ilyen madár az elejétől a végéig lekukázza a hajtóművet,nem gondoltam,hogy teszem azt az égéstérig el sem jut(nem a madár hanem a letört lapátok)így ott már különösebb kárt nem okoz.Azt hittem,hogy a lapátok annál sérülékenyebbek,hogy egészben kibírjanak egy olyan erejű becsapódást amit egy madár okoz.
Maga a madár nem tudja, hiszen nem olyan kemény anyagból van az állat. Ha nagyon nagy madár akkor tud ledarálni az elején többet, de azért hőmérséklet és más megoldják, hogy cafatok maradnak vissza csak.

A komoly kárt a szétrepülő roncsdarab okozza illetve ha kiszakad a lapát, akkor az excentricitás. Konkrétan ilyen tesztet végeznek el hajtóműveket, ahol szándékosan lerobbantanak lapátot.

• Tetszik
Reactions: dudi