Ha még a fele meglenne akkor a lengyelek utan mi lennénk a második legerősebb hadsereggel rendelkező kke ország.Ez azért elég bivaj lett volna (meg lenne még most is a környéken)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha még a fele meglenne akkor a lengyelek utan mi lennénk a második legerősebb hadsereggel rendelkező kke ország.Ez azért elég bivaj lett volna (meg lenne még most is a környéken)
Így van! Az első felállás ez lett volna dandáronként: 3x44 BMP-1 (Ha jól emlékszem a BMP-2 tornyával, megerősített páncélzattal és erőátviteli rendszerrel.)+3x8 2SZ1 glz alárendelt üteg, 2x44 modernizált T-72, 24db 2SZ1 a tüzérosztályban, 24db Maljutka-P a páncéltörő osztályban (Az új típus beszerzéséig.), 12db Sztrela-1M a lérak ütegben (Az új típus beszerzéséig.), 4db BRM-1K és 10db BMP-1F a felderítő században, 14db VS-BRDM-2 a vv században. A ruszkiktól beérkezett és akkor beérkező BTR-80 és BTR-80A illetve a 62. dd.-nál 1990-óta meglévő 140db BTR-80 harcjárművekkel a fő védőerők 6 tartalék gldd-a lett volna felszerelve.
Hadrendben lett volna a három dandárnál: BMP-1 402db, BRM-1K 12db, BMP-1F 30db., T-72 252db (A kiképző kocsikon kívül /10db/ még 14db-ot be kellett volna szerezni, tárgyalások folytak róla állítólag.), Gvozgyika 144db, Maljutka-P 72db, Sztrela-1M 36db, VS-BRDM-2 42db.
És akkor még volt 6 tartalék dandár 1999-ben.
I. világháborús harcászattal számolva, bizony kellett volna a 40.000 katona. Viszont meg is lett volna, pláne ha az akkori hazafias neveltetés figyelembe vesszük és a katonák tudtára adják, milyne veszélyben a haza.
Ha a fele megvalósulna már az jó lenne.... Bár kicsit nekem sok az általánosság benne... Meglátjuk, én bízok benne, hogy változik valami .. de a fizu kérdése megkerülhetetlen .... Tudom más is hall sok helyről mindent, de nekem tegnapi infó, hogy pl. Kecskemét, Merci, soron, nyóc osztállyalhttps://jogalappal.hu/humaneroforra...N_WYjk2K8epEq9snxK4KDy_3IhZz3hQKlXZGEovIBJUTU
Új humánerőforrás gazdálkodási rendszer tervezet.
A C+D kiállitáson szerepelt,olyan tornyot kapott,mint a román modernizácci.Csak komolyabb elektronikával.Légvédelmi rakétát is tudott volna kezelni,a kiállitáson is iker Stinger inditóval szerepelt.Mellesleg a MiG21 modernizációban is nekünk komolyabb elektronikát ajánlottak az óhitüek.Mondjuk nekünk eleve a Biszre lett kidolgozva,mig a romulánoknak MFjeik voltak.A BTRekre is tervbe lett véve modernizáció,azok is megkapták volna a svájci-izraeli torony könnyitett verzióját.Ennek a programnak feküdt keresztbe anno a fityisz.Mihu modernizáció 2000 környékére lett tervbe véve.Amennyire én tudom a BAe féle NATO kompatibilis lett volna,vagy nyugati rádiós VM.Lett belőle 20 évvel késöbb tökértelmetlen restaurálás.Fővajda átszakitotta a gátat,Gripen elvitt minden pénzt(sereg inkább olcsóbb használt F16MLUt akart) szocik meg rájöttek,hogy igy is lehet-had jöjjön a vizözön.Politikai hatalmi és tolvajérdek felülirt mindent.Most is ez van,csak az usák nyomás és a szimpátiavásárlás szándéka hajtja az újrafegyverzést.Ezért is aggaszt,hogy ugyanolyan diszcigánykodásba fulladhat,mint a Gripen.Ezuttal kifejezetten remélem,hogy tévedekÍgy van! Az első felállás ez lett volna dandáronként: 3x44 BMP-1 (Ha jól emlékszem a BMP-2 tornyával, megerősített páncélzattal és erőátviteli rendszerrel.)+3x8 2SZ1 glz alárendelt üteg, 2x44 modernizált T-72, 24db 2SZ1 a tüzérosztályban, 24db Maljutka-P a páncéltörő osztályban (Az új típus beszerzéséig.), 12db Sztrela-1M a lérak ütegben (Az új típus beszerzéséig.), 4db BRM-1K és 10db BMP-1F a felderítő században, 14db VS-BRDM-2 a vv században. A ruszkiktól beérkezett és akkor beérkező BTR-80 és BTR-80A illetve a 62. dd.-nál 1990-óta meglévő 140db BTR-80 harcjárművekkel a fő védőerők 6 tartalék gldd-a lett volna felszerelve.
Hadrendben lett volna a három dandárnál: BMP-1 402db, BRM-1K 12db, BMP-1F 30db., T-72 252db (A kiképző kocsikon kívül /10db/ még 14db-ot be kellett volna szerezni, tárgyalások folytak róla állítólag.), Gvozgyika 144db, Maljutka-P 72db, Sztrela-1M 36db, VS-BRDM-2 42db.
És akkor még volt 6 tartalék dandár 1999-ben.
Sot a komplett fegyvertartasi engedelyt ezentul katonai szolgalathoz kotnem. Minimum 1 ev... Es ameddig az engedelye el addig tartalekos az illeto.../esetleg kivalthato lenne az 1 ev 3 ev tartalekossaggal./konnyitesnek./
70-80 evesen ne vadasszon... Ilyen egyszeru... Az tartson fegyvert aki mind fizikalisan mimd mentalisan alkalmas ra. A mentalis dolog a szolgalat alatt kiderul ugyis...70-80 eves ember jogsit se kapjon.Sot a komplett fegyvertartasi engedelyt ezentul katonai szolgalathoz kotnem. Minimum 1 ev... Es ameddig az engedelye el addig tartalekos az illeto.../esetleg kivalthato lenne az 1 ev 3 ev tartalekossaggal./konnyitesnek.
50es 60 as 70 es (80 as vadászt is ismerek) túlsúlyos, is jöhet? Férfiak, nők gondolom akkor.
Értem hogy ezt a tartalékos dolgot ennyire hypolod, de ez max ugyanúgy statisztikát fog fényezni ahogy most van. Tehát valódi, érdemi fejlődés, képesség, harcérték 0!
Ezért is mondom,hogy bár ujra bevezetném a sorköteles kiképzést,de Nemzetörségi,kifejezetten területvédelemre orientált,egyszerű fegyverzettel ellátott keretben.És csak a kiképzést.A szolgálatot már modul rendszer tartalékosi formában,önkéntes alapon békeidőben.Honvédségben,komoly technikára csak szerződéses/hivatásos állományt.Sorköteleseknek csak IDF szint szolgálati idővel és kiképzéssel lenne értelme.De arra se pénz,se igény,se társadalmi elfogadottság nincs-hüleség eröltetniHát igen, nem is lett belőle semmi. Pedig akkor már minden dandárnál legalább egy, de inkább két glz (kb: 700fő zászlóaljanként) és az egyik hkz elég jól képzett szerződéses katonákkal volt feltöltve. És akkor volt még sorállomány is. 2000-ben, csak a Szárazföldi Vezérkar alárendeltjeinél 12 500 (Vagy 11 500, már nem emlékszem pontosan.) szerződéses kolléga volt és a sorállomány (Akkor már nagyon érződött, hogy mekkora minőségi különbséget jelent a szerződéses állomány. Én lőttem olyan T-55AM hk századdal 1998-ban ahol az összes kezelő szerződéses kolléga volt, az egyhetes gyakorlat alatt minden nap, minden napszakban, az összes célt, löveggel és a géppuskákkal kiválóra lőtték, ha akadály volt normaidőn belül elhárították, másnapra karbantartották és javították az összes kocsit, mindenben jók voltak. Le a kalappal előttük!).
De adodhatnak erdekes szituk. Pl. kerekesszekes allampolgar konnyu celpontnak erezne magat (kirabolhatjak stb., vagy szimplan otthon) es szeretne onvedelmi fegyvert. Azzal, hogy lenne?
Sztem sok a magyar jogrendben a "kivetel ez", de ha "ez" meg "az" is telesul akkor megint maskepp. Pl. mindenki esznelkul szerezne be a rokkantigazolvanyokat, ha fegyvert akar, de nem akar katona lenni stb. pedig most csak egy kulonos szitut hoztam fel.
Vagy ha valaki alergias az se lehet katona, es a statisztikak azt mutatnak kesobb, hogy nagyobb az alergiasok aranya a fegyvertartasosoknal mint az orszagos atlag stb.
+ valamiert a hozzaszolas masodik resze csak idezeskor llathato nekem..
70-80 evesen ne vadasszon... Ilyen egyszeru... Az tartson fegyvert aki mind fizikalisan mimd mentalisan alkalmas ra. A mentalis dolog a szolgalat alatt kiderul ugyis...70-80 eves ember jogsit se kapjon.
Aham, értem. Sőt altassuk el őket ahogy az állatokat nem?
Az autóvezetés amúgy veszélyesebb mint a fegyvertartás az én véleményem szerint.
Allergia etelalergia es meh alaergia kizaro ok. Tartalekosoknal az etel se az ugy tudom. Kerekesszekes vegyen gazriasztot vagy gumilovedekest. Eles fegyvert pont a kiszolgaltatottsaga vegett ne tarthasson hisz konnyeden elveheto tolle..
Az erzekenyseg nem alergia.Alergianal epp valami ilyesmire gondoltam, gyanusan megugrana a liszterzekenyek meg hasonlok aranya...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..