T
Törölt tag
Guest
Erről beszéltem én is és te is erről beszélsz, hogy az orosz atomarzenál az amerikaihoz van mérve, én ezt fogalmaztam meg úgy, hogy velük vannak farokméret versenyben. Szóval nem az a cél, hogy meglegyen a totális elrettentés, hanem az, hogy ugyanannyi legyen mint nekik, ezért van nekik is 1500 bevethető + 5000 robbanófej. És erre mondtam én, hogy a totális elrettentés szintjén túl ez már értelmetlen pazarlás és csak a péniszirigységet elégíti ki. Mások megoldják a totális elrettentést tized annyi atommal és nincs komplexusuk, mert a védelmük annyival is teljes.Te nem érted. Ez minden stimmelne, ha az amerikaik nem mondják fel az ABM szerződést. Saját rakétavédelmi rendszer fejlesztésével felborították az ún.erőegyensúlyt
A rakétavédelmi rendszerre válaszul az oroszok új (modern)rakétákat fejlesztettek, hogy azok képesek legyenek leküzdeni-kicselezni az amerikai rakétavédelmi rendszert. Ez egy orosz asszimetrikus válasz. A régi -elavult szovjet rakétákat cserélik re, de nem növekszik az atomtöltetek száma , ami ugye a START III szerződésben korlátozva van 1550 darabra mindkét fél számára.
Amcsi részről is pazarlás ez a szint, de ők így is megengedhetnek emellett 2000 F-35-öt. Viszont ha Su-57-ből csak 20-ra futja akkor lehet el kéne gondolkodni, hogy van-e értelme pazarolni atomra messze a totális elrettentés szintje felett, nem-e lenne okosabb a szűkös forrásokat inkább a bevethető fegyverekre költeni a bevethetetlenek helyett.