Szerintem jó kis videó lett ez.Itt van a Fókusz műsorból ez a riport, szerintem semmi plusz infó nincs benne. Az átlag magyar állampolgárnak készült ez.
https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/akik-...enyeivel-ilyen-egy-vadaszpilota-atlagos-napja
Szerintem jó kis videó lett ez.Itt van a Fókusz műsorból ez a riport, szerintem semmi plusz infó nincs benne. Az átlag magyar állampolgárnak készült ez.
https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/akik-...enyeivel-ilyen-egy-vadaszpilota-atlagos-napja

Ezt érdemes lehet elolvasni.
Egy elég életszerű interjú egy svéd Gripen pilótával, akinek van összehasonlítási alapja az F-16-ossal is...
Szerintem nem döntöttünk rosszul!

akkor tedd át a magyar haderő fejlesztési fórumba is! Hasznos lehet!3 hete, az írás megjelenésének napján linkeltem be a nemzetközi Gripen topikba ugyanezt....
2019. április 15.

akkor tedd át a magyar haderő fejlesztési fórumba is! Hasznos lehet!
mér' ne olvasnák? Majd promótálom!Ugysem olvassa el senki...

mér' ne olvasnák? Majd promótálom!
Ezt érdemes lehet elolvasni.
Egy elég életszerű interjú egy svéd Gripen pilótával, akinek van összehasonlítási alapja az F-16-ossal is...
Szerintem nem döntöttünk rosszul!

Lehet "szallito" kontener? Bar tobbszor jart kinn az A319, volt itt litvan Spartan is, igy nem tudom, mit kellene igy kivinni.

Gyakorlat keretein belül miért ne lehetne megnézni? Egy F-16-tal sem ez lenne a követendő eljárása természetesen..."I know the guys in the Swedish Air Force are very keen to fly their Gripens in air combat manoeuvres against Denmark’s and Norway’s F-35s. I think you can guess why."
Arra gondol hogy dogfight-ban az F-35 alulmaradna a Gripennel szemben?
Kérdés hogy jutna el éles helyzetben dogfight-ig.
Gyakorlat keretein belül miért ne lehetne megnézni? Egy F-16-tal sem ez lenne a követendő eljárása természetesen...

Megtették…(többek között F-16-ok ellen is)Gyakorlat keretein belül miért ne lehetne megnézni? Egy F-16-tal sem ez lenne a követendő eljárása természetesen...
2013 és Gripen-A? Zavart érzek az erőben. Korszerűsített A gépek lehettek, de légi utántöltés képessége nélkül nehézkes kijutni oda. Nem C-k voltak azok?Megtették…(többek között F-16-ok ellen is)
2013-as Red Flag (ennél reálisabb gyakorlat nem igen létezik..).
A Svédek nagyon elégedettek voltak a Gripen A-k és a pilótáik teljesítményével.
A neten elérhetőek a pro / kontra beszámolók
C-k voltak azok.2013 és Gripen-A? Zavart érzek az erőben. Korszerűsített A gépek lehettek, de légi utántöltés képessége nélkül nehézkes kijutni oda. Nem C-k voltak azok?
Abban sem vagyok biztos, hogy A/B-k akkor repültek-e még egyáltalán.
A standard kisgépes transzatlanti útvonal:A gépek lehettek, de légi utántöltés képessége nélkül nehézkes kijutni oda.
Ismereteim hiányosak ezen a téren, de a Gripen C/D Ms20-hoz van integrálva AIM-9X és AIM-120D?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..