Nem, határozottan Pápán, legalábbis délelőtt még ott volt.Ez a gép nem Litvániában van éppen?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem, határozottan Pápán, legalábbis délelőtt még ott volt.Ez a gép nem Litvániában van éppen?
A 40-es oldalszámún kívül is van puma festéses gép? Mert a 40-es kiment:Nem, határozottan Pápán, legalábbis délelőtt még ott volt.
Oldalszámok: 30, 32, 35, 36, (40)
Nem véletlen, a korábban kikonzervált és készültségben használt AMRAAM-okat nyilván kivitték a Baltikumba, itthon meg elég a Sidewinder is készültségben.A pápára települt gépek szárnyvégén újra felbukkant az AIM-9
Itt valami tévedés van! 2015-ben is volt AMRAAM a Gripeneken a BAP-on.
A 40-es (pumafejjel) ma délelőtt Pápán volt, ez hétszentség.A 40-es oldalszámún kívül is van puma festéses gép? Mert a 40-es kiment:
Ez a kirepülés előtt készült. Ott vannak rajta az átrepüléshez "szárnyatlanított" rakéták.
Már megértettem a szitut Terminator posztjából.A 40-es (pumafejjel) ma délelőtt Pápán volt, ez hétszentség.
Itt valami tévedés van! 2015-ben is volt AMRAAM a Gripeneken a BAP-on.
Vagy én értelmezem rosszul a leírtakat?
Hany szarnyvegen volt AIM-9?
Képek alapján 33, 34, 43, 44 gépeken volt sidewinder, 37-esen meg nem volt. Összesen 8 db - képek alapján ...
bocsánat, a 40-es gépen is volt 2, így a 6 gépből 5 gép vitt Sidewindert.
Szerintem ez a legkevésbé fájdalmas igazodás az amerikaiakhoz. Bár irtóra sok pénzbe kerül 1-1 ilyen rakéta, de ha le akarjuk cserélni őket, egyrészt van alternatíva, másrészt egyik rendszerben (vadászok és NASAMS) sem tartana túl sokáig...Kíváncsi vagyok, hogy a holnapi gépeken lesz-e rakéta... Bár a keszihez ennél többre nincs szükség, épp ennyit vittek a Baltikumba is.
Jövő héten meg kiderülne hogy csak 20 db-on végezték el az üzemidő hosszabbítást és bejelentenék hogy vettek ~50 db AIM-9X-et. És persze 40 AIM-120D-t a NASAMS-hez. Mekkora fordulat lenne ahhoz képest, hogy 1-2 hónapja még biztosra vettük a Meteor-IRIST párost ....
Szerintem ez a legkevésbé fájdalmas igazodás az amerikaiakhoz. Bár irtóra sok pénzbe kerül 1-1 ilyen rakéta, de ha le akarjuk cserélni őket, egyrészt van alternatíva, másrészt egyik rendszerben (vadászok és NASAMS) sem tartana túl sokáig...
Kíváncsi vagyok, hogy a holnapi gépeken lesz-e rakéta... Bár a keszihez ennél többre nincs szükség, épp ennyit vittek a Baltikumba is.
Jövő héten meg kiderülne hogy csak 20 db-on végezték el az üzemidő hosszabbítást és bejelentenék hogy vettek ~50 db AIM-9X-et. És persze 40 AIM-120D-t a NASAMS-hez. Mekkora fordulat lenne ahhoz képest, hogy 1-2 hónapja még biztosra vettük a Meteor-IRIST párost ....