A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Azt is számoljátok bele, hogy a Pumához át kéne szabni a teljes raj és ezzel a dandárszerkezetet is. Az meg azért jó nagy szopás.

Melyik dandárét?

Debrecen
Tata
Hódmező

Csak mert mindegyik más felépítésű.

Ha csak tata(nehéz dd), akkor legalább lesznek normális felépítésű rajok. ;)

Ha válltoztatanak ne aprózzák el.:)

Számunkra ez lényegében mindegy is mert mi a következő 5-10-ben szeretnénk megkapni az új technikát és gondolom működőképeset akarnak és nem 200 teszverziót ami vagy fog működni vagy nem - plusz még a szerviz ezek körül a high-tech rendszerek körül gondolom horribilis árakon. Nem lenne biztonságosabb befektetés mondjuk megvenni a második legjobbat ami már több országban rendszeresítve van és csak egyszerűen "működik"?
IFV-ben ez lehetne a CV90 vagy bármi más, lényeg hogy kiforott legyen.

Ezen en is gondolkodtam egy darabig az elejen, de azert alapvetoen ez nem egy repulogep, hanem egy IFV.
Az osszes ilyen-olyan networking meg automatizalt dolog csak nyalanksag (es az pont mukodik mar.) Ha lancos, a pancelja vastag, a torony mukodik es azok a fegyverek vannak rajta, amit akarunk, akkor nem akkora drama, ha a kismillio opcios modul majd mesobb lesz csak elerheto.
Ne feledd, nem 5-10 evre vesszuk, hanem 20-30-ra - plane nem drama, ha kozben az egyik legkiforrottabb es modern 8x8-bol is veszunk mondjuk ketszer annyit melle (Patria vagy vmi lengyel verzioja), amibol nemcsak hogy mar van, de joval olcsobb is mondjuk egy ambulans avagy recon stb verzio.

Melyik dandárét?

Debrecen
Tata
Hódmező

Csak mert mindegyik más felépítésű.

Ha csak tata(nehéz dd), akkor legalább lesznek normális felépítésű rajok. ;)

Ha válltoztatanak ne aprózzák el.:)
A lövészdandárok az azonos felszerelés miatt ugyanolyan rajfelépítéssel rendelkeznek, meg ugyan az a jármű. Illetve hódmező és debrecen 1 dandár. És én a pumában lévő 6+3 ember keveslem.

• Tetszik
Reactions: honved and borisz
Az osszes ilyen-olyan networking meg automatizalt dolog csak nyalanksag (es az pont mukodik mar.) Ha lancos, a pancelja vastag, a torony mukodik es azok a fegyverek vannak rajta, amit akarunk, akkor nem akkora drama, ha a kismillio opcios modul majd mesobb lesz csak elerheto.

Félek hogy a gyakorlatban ez azért nem ilyen egyszerű. Tudjuk is mi hogy mi működik megbízhatóan meg mi nem hacsak nem dolgozik valaki a KMW gyárban akkor kb. csak találgathat. Valami miatt mégse combat ready-k...

A lövészdandárok az azonos felszerelés miatt ugyanolyan rajfelépítéssel rendelkeznek, meg ugyan az a jármű. Illetve hódmező és debrecen 1 dandár. És én a pumában lévő 6+3 ember keveslem.

Most 8 fő egy lövészraj?
Ahhoz képest pici fejlődés. Bár szerintem is kevés.

Hányan is férnek egy H145M-be, ha pl ajtólövész is van? :rolleyes:

Azt is számoljátok bele, hogy a Pumához át kéne szabni a teljes raj és ezzel a dandárszerkezetet is. Az meg azért jó nagy szopás.
Ez van most ugye:
Screenshot-2019-05-10.jpg

Tehát olyan harcjármű kellene, ami hat katonát tud szállítani a jármű személyzetén kívül!

BTR-80: 3+7

Puma: 3+6
Lynx: 3+6
CV90: 3+8

Úgy nézem, hogy a magyar raj kompatibilis minden szóbajöhető járművel!

• Tetszik
Reactions: Ocses

Bár ha "csak" 200 pumát vennének, akkor az a 3 dandárnak kevés lenne. Így nem biztos, hogy maradna a rajszerkezet egységes.

Ez van most ugye:
Screenshot-2019-05-10.jpg

Tehát olyan harcjármű kellene, ami hat katonát tud szállítani a jármű személyzetén kívül!

BTR-80: 3+7

Puma: 3+6
Lynx: 3+6
CV90: 3+8

Úgy nézem, hogy a magyar raj kompatibilis minden szóbajöhető járművel!

Jah,épp csak ez egy szar felépítésű raj(a 8 fős)...
Amúgy a gyakorlatban a szakasztörzsben géppuska van nem távcsövea puska.

• Tetszik
Reactions: honved
Jah,épp csak ez egy szar felépítésű raj(a 8 fős)...
Amúgy a gyakorlatban a szakasztörzsben géppuska van nem távcsövea puska.

A Pumánál hozzá tudsz tenni egy főt a desszenthoz! Ugye a személyzet: parancsnok (a desszant része is gondolom), vezető, irányzó (ők maradnak a járműben), a deszant pedig öt fő most a BTR-ből, míg a Pumából lehet hat fő is! Ki lenne mondjuk a hatodik? Egy újabb gépkarabélyos?

Vagy milyen rajt építenél kilenc (Puma, Lynx) és esetleg tizenegy főre (CV90)?

A Pumánál hozzá tudsz tenni egy főt a desszenthoz! Ugye a személyzet: parancsnok (a desszant része is gondolom), vezető, irányzó (ők maradnak a járműben), a deszant pedig öt fő most a BTR-ből, míg a Pumából lehet hat fő is! Ki lenne mondjuk a hatodik? Egy újabb gépkarabélyos?

Vagy milyen rajt építenél kilenc (Puma, Lynx) és esetleg tizenegy főre (CV90)?

Igen így,hogy két géppuska van meg egy RPG- nagyon kevés a szabad gépkarabélyos.
Bár nekem nem az lenne a megoldásom, hogy elvennék egy géppuskást*.

Konkrétan nem is elvenném hanem a gépben maradó toronylövész lenne a raj másik géppuskása így ha nem géppel hajtanak végre feladatot akkor meg lenne a w géppuska.

• Tetszik
Reactions: blogen and honved