96К6 Pancir / Pantsir / SA-22 Greyhound (Oroszország)

Úgy látszik, hogy a vegyes felvágottat csak az oroszok preferálják. Nekem is inkább ez szimpatikus, több potenciált látok benne. Szerintem a Pancir SzM következő fejlesztése az aktív önirányítású rakéták lesznek.

Úgy látszik, hogy a vegyes felvágottat csak az oroszok preferálják. Nekem is inkább ez szimpatikus, több potenciált látok benne. Szerintem a Pancir SzM következő fejlesztése az aktív önirányítású rakéták lesznek.
Az lessz csak a drága drónvadászat.

• Tetszik
Reactions: fip7
Pancir-SzM Kamaz-53958 alvázon
V4AwNvGsyjs.jpg

61e92bee2e3aa64ea6a7b7c61eedb741.jpg

4VSRCDe.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7
Sikeres teszten (Orosz légi-, és űrerők) van túl a Pancir-SzM. Különösen a alacsonyan repülő légi célok (pl. a drónok) ellen nagyon hatékony.
https://iz.ru/865064/2019-04-06/rossiiskie-voennye-ispytali-noveishii-kompleks-pantcir-sm
Definiálhatnák a drónok méretét az ilyen cikkeknél. Rakétával vagy gépágyúval hatékony? Mert egy videón bemutatott Tung. löveg szórása is akkor, hogy azzal 500 méter felett egy quadcopoterek leszedése kb. mesebeli szintű cselekedet még akkor is, ha 5-8 sec-es sorozatokat adnak le és a drón megteszi azt a szívességet, hogy nem mozog.

Molni, te akkor most milyen méretre gondolsz?

Ilyenekre. Ezek eszméletlenül kis célok. Ha a mérési hiba 0 lenne a távolságra és oldalszögre akkor is olyan elképesztően alacsony találati arányok jönnek ki gépágyúval, hogy csak pislog az ember. Lásd majd következő cikket. A rendszerek valós adataival ki van számolva és mellé téve még referencia, amit tudtam.
gID0nVA.png

pBJXD36.png

RQrV9Lt.png

9WjvLIg.png

pm0i4zy.png

Pancir-SzA lecsúszott a vagonról Szeverodvinszkhez közel

cAfzMRM7zoY.jpg
Namivanmár? Múltkor felborult, most leesett...
Lassan olyan tempóban törik az oroszok ezeket, mint az indiaiak a repülőt... o_O
(nna jó, annyira talán nem.. azok úgy törik a repülőt, mint a ropit.. )

Ilyenekre. Ezek eszméletlenül kis célok. Ha a mérési hiba 0 lenne a távolságra és oldalszögre akkor is olyan elképesztően alacsony találati arányok jönnek ki gépágyúval, hogy csak pislog az ember. Lásd majd következő cikket. A rendszerek valós adataival ki van számolva és mellé téve még referencia, amit tudtam.
gID0nVA.png

pBJXD36.png

RQrV9Lt.png

9WjvLIg.png

pm0i4zy.png
Ezek ellen valami nagyon nagy repeszhatású lövedékek lesznek csak hatásosak, amiket a gépágyúkhoz kell majd kifejleszteni..

Pancir-Sz1 , Vojennaja Prijomka-részlet(2016)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kvadrokopter lelövése, (2016)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

gID0nVA.png

pBJXD36.png

RQrV9Lt.png

9WjvLIg.png

pm0i4zy.png

Ezek ellen kb a gépágyú(még AHEAD vagy hasonló lőszerekkel is)a lehető legrosszabb megoldás.Nem véletlen,hogy az oroszok a rádióelektronikai csapatokra bízzák a drónaok elleni hadviselést,nyugaton pedig a lézert csiszolják.Egy ilyen kis szerkezetbe még a mai lézerekkel szemben sem udsz semmilyen védelmet beépíteni mint ahogy egy modern EW támadás ellen is gyakorlatilag védtelenek(nem éri meg bármilyen renszert beleépíteni mert annak az ára többszöröse lenne mint magának a drónnak az ára).

• Tetszik
Reactions: fip7 and ghostrider
Ezek ellen kb a gépágyú(még AHEAD vagy hasonló lőszerekkel is)a lehető legrosszabb megoldás.Nem véletlen,hogy az oroszok a rádióelektronikai csapatokra bízzák a drónaok elleni hadviselést,nyugaton pedig a lézert csiszolják.Egy ilyen kis szerkezetbe még a mai lézerekkel szemben sem udsz semmilyen védelmet beépíteni mint ahogy egy modern EW támadás ellen is gyakorlatilag védtelenek(nem éri meg bármilyen renszert beleépíteni mert annak az ára többszöröse lenne mint magának a drónnak az ára).
;)