Azt tudom, de lehetne nem?Jah csak nincs gyártásban.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt tudom, de lehetne nem?Jah csak nincs gyártásban.
Valamiért a MAN verziót veszi a cég, de amúgy szerintem azért nem veszik, mert a H25 mindenben többet tud, szóval hiába 8x8 attól még a teherbírása nem elég.Azt tudom, de lehetne nem?
Nem vagyok gépészmérnök meg járműtechnikás de nem lehetne áttervezni erősebbre? Ha már csak a hazai ipart kellene pumpálni.Valamiért a MAN verziót veszi a cég, de amúgy szerintem azért nem veszik, mert a H25 mindenben többet tud, szóval hiába 8x8 attól még a teherbírása nem elég.
Technikai adatok[szerkesztés]
- Össztömeg: 22 000 kg
- Saját tömeg: 10 400 kg
- Szállítható tömeg: 11 600 kg
- Hosszúság: 8840 mm
- Szélesség: 2490 mm
- Magasság: 3034 mm
- Kerékképlet: 8×8
- Hasmagasság: 395 mm
- Terepszög elől/hátul: 40°/35°
- Minimális fordulókörsugár: 12,5 m
- Nyomtáv elől/hátul: 2086 mm
- Max. sebesség műúton: 100 km/h
- Üzemanyagtartály térfogata: 400 l
- Hatótáv műúton: 1110 km
- Lejtőmászó képesség: 30°
- Tengelykapcsoló: egytárcsás, száraz, hidraulikus működtetés, pneumatikus rásegítés
- Alkalmazott sebességváltó: 16+2 (8+1 fokozat országúti, 8+1 fokozat terep)
- Motor: MAN D2866 LF 05 (EURO 1-es), dízelüzemű, vízhűtéses, turbófeltöltős, soros hathengeres
- Teljesítmény: 272kW, 370LE
- Gyártó vállalat: Rába Magyar Vagon- és Gépgyár
Ez is MAN licenc ha jól tudom, csak régebbi, szóval inkább megvenném azt amit továbbfejlesztettek már a németek.Nem vagyok gépészmérnök meg járműtechnikás de nem lehetne áttervezni erősebbre? Ha már csak a hazai ipart kellene pumpálni.
Így már érthetőbbEz is MAN licenc ha jól tudom, csak régebbi, szóval inkább megvenném azt amit továbbfejlesztettek már a németek.
jómagamnak sem ez a szakterületem de ha lehetne én normálisabb (erősebb) licenszet vennék a MAN-tól , erősebb motorral főlegNem vagyok gépészmérnök meg járműtechnikás de nem lehetne áttervezni erősebbre? Ha már csak a hazai ipart kellene pumpálni.
Én azt remélem ebből, hogy esetleg jobban odafigyel majd az ország vezetése arra ami a Honvédségben történik.
Én azért igen XDFeltehetően jelzés is a Viktor fiának bevonulása. Nem lennék meglepve, ha vezető FIDESZ politikusok fiai is katonának állnának.
Legalább 450-500 lóerő közötti motor kellene bele, meg egy erősített (terep) váltó hogy a terepet is simán vegye. 400 lóerő alatt ha plusz tonnát akarsz rápakolni akkor a terepen szenvedni fog. Főleg nehéz terepen. Az az alap 370 es max síkvidéki műútra való.jómagamnak sem ez a szakterületem de ha lehetne én normálisabb (erősebb) licenszet vennék a MAN-tól , erősebb motorral főleg
De gondolom a mocsarba a teherauto a hatan cipeli be azt a loveget amit kesobb loves elott letalpalnak. Krisss koszi az infot, nem gondoltam hogy a Raba ennyire xar egy holmi, azt tudtam hogy nem uti meg a regi Krazok, Uralok szintjet, de hogy ennyire xar ugy a felepitmeny ra...Amúgy nem igazán értem hogy a legtöbb konstrukciónál miért az alvázhoz rögzítik a löveget...
A d.afrikai Denel már rég megoldotta ezt a T5-52 lövegénél.
Ott a löveg egy alváztól független külön kereten van és a letalpalás ehhez a kerethez kapcsolódik. Lövésnél az erő a kereten keresztül a lábaknak adódik át és nem az alvázat terheli. Ennek, meg a masszív támasztó lábaknak köszönhetően a löveg vízszintesen 270 fokban képes tüzelni
![]()
![]()
Es nem is olcso,ezert a teljesitmenyert meg plane.Mondjuk fasz se tudja azok is meddig üzemelnek még. Öregek szegények.
A rába használható csak oda kell rá figyelni.
Boki a kikepzoje.A Miniszterelnök fia is egyenruhát visel már. Helyes.
https://www.bumm.sk/percrol-percre/2019/06/13/letette-katonai-eskujet-orban-viktor-fia
Elkuldte az oreg katonanak, mert otthon mar nem birt vele, gondolta majd Szolnokon megnevelik. Ha jol tudom a Gasparnak ugye van diplomaja, es ha lerakja ezt az alap tanfolyamot, meg utana egy ket atkepzot, es atrakjak Tatara, kozel Felcsuthoz, akkor meg az is lehet hogy eggyutt hurraztok a szomodi bokrok kozt.Én azt remélem ebből, hogy esetleg jobban odafigyel majd az ország vezetése arra ami a Honvédségben történik.
Kezdhetnénk azzal hogy a hadvezetés kitapossa a Rábából az erősebb motort és normális minőségű futóművet. plusz meg lehet venni a legújabb MAN 8x8 licenszét, arra gond nélkül felmegy egy löveg.akkor a tovabbiakban szerintem az ilyen olcsojanos lapraszerelt teherautos lovegekrol szo se essek, mert a Raba nem birja el, mast meg nincs ertelme venni mert az nem a mienk. Ezzel meg egy plusz pont nalam a pzh 2000-nek.
Szakadj már le róla!Most akkor milyen rendfkozata van az ifjunak ? Tudni lehet valamit a beosztasarol ?
Szerintem vicces ez a függőség. Amúgy ott van a bocskain, szerintem teljesen jól látni a választ a kérdésére...Szakadj már le róla!
Szakadj már le róla!
Feltehetően jelzés is a Viktor fiának bevonulása. Nem lennék meglepve, ha vezető FIDESZ politikusok fiai is katonának állnának.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..