Elég szomorú,ha még mindig igy gondolkodnak...
Leforditom lövész alapképzésre.Mivel löttél elösszőr a seregben?Mert erős a gyanum,hogy egy 22 LongRifle TOZ kispuskával.Hogy megtanuld,mi az a lófegyverrel lőni.Amig van hozzá lőszer,ugyanilyen "olcsó" kiképző eszköz lehet a D20.Megtanulhatja rajta a tüzérjelölt,mi az,hogy ágyúval lőni.
16- 17 éves lehettem középiskolás, amikor kispuskával lőttem. A Néphadseregben, AMD-65, PKM, RPG-7, SZVD, BMP-1 ágyú amikkel lőttem.
Én olyan kispuskát akkor láttam először amikor én voltam szakasz pk alapkiképzésen, de addigra lőttem annyi féle fegyverrel, köztük pár különlegességgel is, hogy egész hosszan tartana felsorolni. Amúgy adott eszközre, az adott eszközhöz való, szimulációs és gyakorló eszközökkel tanítják meg az embert. Nem pedig egy 5 generációval korábbi eszközön aminek minden működési elve különbözik a ballisztikai számításokon kívül amit meg egy 3 lábú gyakorló optikával meg tudsz csinálni löveg nélkül. Eleve most a pzh-n beírod a szögeket, meg a koordinátát a gép meg kiszámolja, nem kézzel irányzol meg semmit. Ha nem lesz olyan eszköz ami azonos elven működik minek a régebbi.
!