A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ez nem csak a helikopterekre igaz. Ha csak a németeket, briteket, franciákat vesszük mindháromnak más vadászgépe, tankja van, egy Nato VS XY konfliktus esetén megnézném ahogy egy francia pilóta átül Rafale-ből F-35-be... Kis országoknál ugyanez a helyzet(pl cseh vs szlovák APC). Ebből a szempontból a NATO egy vicc.

Fordítóval van szóval ne lepődjetek meg a "fő harci tartály"-on.:D
"A magyarok érdeklődést mutatnak a Boxer és a Puma fő harci tartályai iránt, amely a német hadsereg szempontjából számos innovatív technológiával rendelkezik, és a műszaki, operatív megközelítéssel kiegészítik egymást a telepítés, a képzés, a továbbfejlesztés vagy a logisztika szempontjából."

Fordítóval van szóval ne lepődjetek meg a "fő harci tartály"-on.:D
"A magyarok érdeklődést mutatnak a Boxer és a Puma fő harci tartályai iránt, amely a német hadsereg szempontjából számos innovatív technológiával rendelkezik, és a műszaki, operatív megközelítéssel kiegészítik egymást a telepítés, a képzés, a továbbfejlesztés vagy a logisztika szempontjából."
Angolra majdnem tökéletesen fordít, a szláv nyelveket is elég jól abszolválja, a magyar nem megy neki annyira :D

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Én konkrétan angolra fordíttatom, mert a németem annyira megkopott mára, hogy azt tudom elmondani, hogy ki vagyok honnan jöttem és mit akarok enni :D

Érettségin még kitűnő voltam németből de mára már csak a kutya meg a macskafajta volt egyértelmű nekem is. :D

A legfontosabb szerintem hogy mindkét fél szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatokat, hosszútávon ennek nagyobb lesz a jelentősége mint hogy most Boxer-t vagy Patria-t veszünk-e.

Ha egy szorosabb német magyar szövetségnek az az "ára" hogy akkor most Boxer-t meg Puma-t "kell" venni akkor ez szerintem bőven megéri.

Érettségin még kitűnő voltam németből de mára már csak a kutya meg a macskafajta volt egyértelmű nekem is. :D

A legfontosabb szerintem hogy mindkét fél szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatokat, hosszútávon ennek nagyobb lesz a jelentősége mint hogy most Boxer-t vagy Patria-t veszünk-e.

Ha egy szorosabb német magyar szövetségnek az az "ára" hogy akkor most Boxer-t meg Puma-t "kell" venni akkor ez szerintem bőven megéri.
Ez off: 2 világháborút mellettük lenyomtunk, szerintem nincs már több földünk egy 3.-hoz is. Amennyire lehet szabadon kellene futnunk.

• Tetszik
Reactions: borisz
Azért egy komoly szövetséges nem hátrány. Félek hogy szabad futáshoz nem vagyunk elég nagyok és erősek.
Azért írtam az "amennyire lehet"-et, a mostani hinta politika elég jónak tűnik és úgy tűnik a nagyok is elfogadják, most nem tenném le így még a garast senki felé.

Azért írtam az "amennyire lehet"-et, a mostani hinta politika elég jónak tűnik és úgy tűnik a nagyok is elfogadják, most nem tenném le így még a garast senki felé.

Két hozáállást látok:

• a szárazföldi technika javát megvesszük a németektől, ezáltal erősödik velük az együtműködés és a szövetég
  • minden egyes beszerzés meg van(még ha nem publikusan is) tendereztetve és teljesen random hogy az adott terméket melyik gyártótól vesszük, semmi koncepció csak bevásárlás mint a szupermarketben akcióban
Nekem az első szimpatikusabb.

Megintcsak felvetem,hogy túlságosan csak a klasszikus összfegyvernemi gépesitett háborúra összpontosit a csapat.Kurszk 2.0 féle harcra-amire 2dd ráadásul édeskevés.

https://www.deutschesheer.de/portal...2wYUkjA6Sc1AH-M#Z7_694IG2S0MO6IE0QS6U78MA00H1

Kiképzési együttműködés kiterjesztése a németekkel (német cikk, fordító ajánlott)
Hát azt gondolom, hogy ez a poszt volt az elmúlt félév egyik legfontosabbja (ha nem "A")! De jellemző, hogy a múltkor a hónap posztjának általam titulált találat a svéd hadsereg oldaláról volt, ez meg a Bundeswehr-éről
Ha megvan a kiképzési háttér, akkor azt hiszem még nyár vége előtt be lesz szépen jelentve az IFV-k típusa is. A cikkből kiderül - szerintem elég nyilvánvalóan -, hogy 2 féle lesz. Azaz láncos, és kerekes is.
Benkő papa ugyebár jól megmondta: Doktrinát is "veszünk", nem csak eszközöket. Ha pedig a németektől jön a doktrina, a járművek is onnan lesznek...
Már csak abban reménykedem, hogy tényleg rendszerben gondolkodunk, és gondoskodunk ezen járművek légi szállításáról is! ;)

• Tetszik
Reactions: Anti and therob
Ha ez így lesz akkor lesz egy jól felszerelt nehéz dandárunk "német mintára" a közepesbe még talán szállingozhat boxer még.
Viszont mivel elég drága jószágok ezek, nem hiszem hogy két komplet dandárt szerelnének fel velük.

Azért egy komoly szövetséges nem hátrány. Félek hogy szabad futáshoz nem vagyunk elég nagyok és erősek.

Igen, egy komoly szövetségesnem lenne rossz. Tudtok olyat? :D

Már csak abban reménykedem, hogy tényleg rendszerben gondolkodunk, és gondoskodunk ezen járművek légi szállításáról is! ;)

Szállítsa a rossz nyavalya. Embertelen mennyiség teherszállító kellene hozzá.

Megint korán kezdtek konklúziókra ugrani :)

Ugyan miért, májsztró?

• Tetszik
Reactions: vilmoci
Igen, egy komoly szövetségesnem lenne rossz. Tudtok olyat? :D

Szállítsa a rossz nyavalya. Embertelen mennyiség teherszállító kellene hozzá.

Ugyan miért, májsztró?
Mert azok a kiképzési rendszerek olyan eszközre integrálhatók amilyet kérünk és nem kell hozzá boxert venni.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Hányszor akarunk belelépni még ugyanabba a kutyapiszokba? Nincs kifogásom a német eszközök ellen. Viszont nagyon nem szeretném, hogy a németeknek ezzel itt bármibe beleszólásuk legyen.