T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mivel én csak a jelenleg még rendszerben lévő orosz gyökerű fegyvereket használtam, ti viszont a nemzetközi "mezőnyben" is rendszeresen részt vettetek. Az ott szerzett tapasztalatok alapján te milyen rajszintű és szakasz szintű fegyver összetételt javasolnál a HM jelenlegi vezetésének? Típusokkal persze!
Nem azt kérdezem, hogy mi lesz, hanem hogy mit javasolnál!!! Azt gondolom, hogy ez nem merít ki semmilyen titoktartási korlátozast.![]()
Bocsánat az enyém még csak kettőből állt!
Miért nem tudunk hozzá gyártani? A lengyelek nem adják el a licenszet?A Cz. az jó azt meghagynám mellé MG4,Panzerfaust 3,valamit kezdeni kéne a PKM-el de abból úgy sem lesz semmi mert nem tudunk hozzá NATO 7,62-es csövet gyártani.
Értem már mire gondolsz, mi ment félre.Itthon.
Értem már mire gondolsz, mi ment félre.
Akkor inkább úgy mondom, hogy 1 szakasz az 4 jármű. Így már helyesen fejeztem ki magam?
Miért nem tudunk hozzá gyártani? A lengyelek nem adják el a licenszet?
Ha meg akarnánk venni, azért, hogy a pkm megmaradjon?Meg akarjuk venni tőlük?
?Ha meg akarnánk venni, azért, hogy a pkm megmaradjon?
Hoppá. A CG4-et nem raj szintű fegyvernek vettük? Vagy azt te nem használnád dedikált AT feladatokra?A Cz. az jó azt meghagynám mellé MG4,Panzerfaust 3,valamit kezdeni kéne a PKM-el de abból úgy sem lesz semmi mert nem tudunk hozzá NATO 7,62-es csövet gyártani.
Hoppá. A CG4-et nem raj szintű fegyvernek vettük? Vagy azt te nem használnád dedikált AT feladatokra?
Nem-nem. Én csak furcsáltam, mivel az már egy nyilvános project volt. Csak azt nem tudtam, hogy mennyit vettek belőle.Lehet az is ha neked szimpatikusabb.
https://www.thefirearmblog.com/blog/2015/09/08/polish-armed-forces-upgrade-pkms/![]()
![]()
Lengyel UKM,a jó öreg PKM NATO kompatibilis változata.Jó lenne ez nékünk-legalábbis szerintem
Nem-nem. Én csak furcsáltam, mivel az már egy nyilvános project volt. Csak azt nem tudtam, hogy mennyit vettek belőle.
Ángilosul,polákol egy rakattal,nade ékes magyar nyelven?https://www.thefirearmblog.com/blog/2015/09/08/polish-armed-forces-upgrade-pkms/
Van róla fasza cikk. Amúgy én ennek örülnék.
https://combatgear.blog.hu/2018/09/01/modernizalt_pkm_686Ángilosul,polákol egy rakattal,nade ékes magyar nyelven?
Ha tényleg beszerzünk egy csőgyártó gépsort,elvileg nincs akadálya a gyártásnak.Sőt,mivel a Danuvia anno gyártotta a PKMet,a licencjog megvan,akár magunk is kialakithatunk egy ilyen PKM változatot a mintájára.Mint irtam,a 90es évek elején tervbe volt egy ilyen változat kifejlesztése nálunk,persze nem lett belöle semmi.Mint ahogy a FÉG 5,56milis NGMje is csak pár mintapéldányig jutott.
Különben szerintem 8fős deszantraj kéne.Rajonként 1db 5,56milis valamilyen LMG,és egy 308as könnyű gp-ami lehetne az UKM alsó képen lévő rövid csővel és álvány nélküli változata.Szakasztámogatóként meg az állványos változat.És megcsinálták a PKTnak megfelelő járműfedélzeti változatot is.
Itt egy másik is....https://www.thefirearmblog.com/blog/2015/09/08/polish-armed-forces-upgrade-pkms/
Van róla fasza cikk. Amúgy én ennek örülnék.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..