Minek annyi MG4?Kb használhatatlan ennyi támogató fegyverrel a raj.Megkérdezhetem miért? ( Nem rosszból csak érdekel. )
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minek annyi MG4?Kb használhatatlan ennyi támogató fegyverrel a raj.Megkérdezhetem miért? ( Nem rosszból csak érdekel. )
Szóval azt mondod elég egy is. Viszont akkor el lehetne gondolkodni, hogy mg4 helyett jöhetne valami géppuska ( pl. mg3 vagy mg5 ), vagy elég a golyószóró?Minek annyi MG4?Kb használhatatlan ennyi támogató fegyverrel a raj.
Szóval azt mondod elég egy is. Viszont akkor el lehetne gondolkodni, hogy mg4 helyett jöhetne valami géppuska ( pl. mg3 vagy mg5 ), vagy elég a golyószóró?
Akkor viszont bele raknék egy Bren 2 BR-t.Szerintem elég a könnyű-géppuska is.
6 emberbe nem fér bele,hogy a raj fele nem sima lövész katona.Akkor viszont bele raknék egy Bren 2 BR-t.
Akkor marad a német raj, hogy egy mg4 és a többi ( a mi esetünkben ) bren.
Más kérdés, hogy egy elméleti, de óriási menekülthullámmal mit lehetne kezdeni katonai értelemben, mivé eszkalálódna egy fegyveres határvedelem. A zombihordákat mészárolós játékok ugranak be erről a forgatókönyvről, ami lesújtó.
Olyan szempontból mindenképp előnyösebb az mg4, hogy ahoz csak 1 ember kell míg az mg3-hoz 2.Az nem véletlen van úgy megcsinálva!Egyébként kezdi kiváltani az MG4 az MG3-at.
Azzal csak akkor van éretelme számolni, ha 7.62-es a raj gépppuska (mg5). Különben csak neki kellene 7.62-es lőszert tartani. Megoldható, de inkább körülményes. Esetleg ami még szóba jöhet a parancsnoki raj.Akkor viszont bele raknék egy Bren 2 BR-t.
Azzal csak akkor van éretelme számolni, ha 7.62-es a raj gépppuska (mg5). Különben csak neki kellene 7.62-es lőszert tartani. Megoldható, de inkább körülményes. Esetleg ami még szóba jöhet a parancsnoki raj.
A szakaszpk járműve elvileg nem különbözik raj többi gépétől, nem? Csak a század pk. Kap külön parancsnokit, nem? A szakaszpk. Járművében a parancsnoki hely a szakaszpk-é nem?
Meg a románok is.Anno a Danuviánál is tervezték a 308as változatot,de megszünt a cégÉn pl szívesen látnék egy cz alapon egy rpk rendszerű fegyvert.
A PKM ből a lengyelek a bolgárok gyártanak nato lőszerest is.
Az megvan, de arra vagyok kíváncsi, hogy a szakaszparancsnok amíg mindenki a gépen van akkor a járműparancsnoki helyen ül, nem?A szakaszparancsnok nem a gépből irányítja a szakaszt ha a deszant nincs gépen.
Az megvan, de arra vagyok kíváncsi, hogy a szakaszparancsnok amíg mindenki a gépen van akkor a járműparancsnoki helyen ül, nem?
Mert akkor tulajdonképpen 3 support katona is ülhet a szakaszparancsnoki járműben.
Mert ugye van a jármű vezetője meg a torony irányzója. A harmadik "kezelő" ilyenkor a szakasz parancsnoka. A deszanttérben van a helyettese (karabély), és még rajta kívül 5 fő. Akkor ha van egy mentőkatona (karabély), rádiós (karabély), van még 3 fő. Pl. 2 LMG + 1 DMR, vagy fordítva.
Mondjuk sosem voltam a Bundeswehrben , de több fórumból az jön le, hogy a németeknél a páncélgránátos egy speciális állatfajta.
Elvileg a crewmembereknek, bár van nekik is alapfegyverük, de a járműbe nem viszik magukkal. Oda Mp7-ük van. Legalább is Afganisztánba ez volt a "módi".
És valahogy az jön le nekem, hogy náluk sokkal jobban kötődik a crewmember a járműhöz. Kb. mint egy harckocsizó.
Erről tudtok valamit?
Amelyek soha nem fognak megérkezni. Nem ártana tanulni a történelemből....A NATO integrált szerveztén belül szükséges nemzeti képességeket úgy fenntartani, amely a koalíciós erők beérkezéséig védi az országot
Nem tudom mennyire olvasod mit mond, de nem Hunyadiak korából mintának vett támadásról vizionált. Graz... persze. Aki ezzel operál, látszik mit olvas, honnan tájékozódik, igazságtartalma kb zéró.Ugy látom a Orbánból már lassan Hunyadi János lesz. (sok gyógyszert kapott Grazba?..)
Érdemes átolvasgatni a nagy háború előtti sajtót. Akkor sem hitték azt, ami pár évre rá bekövetkezett. Nem lehet a mai tudás, helyzet szerint modellezni még a közeljövőt sem. A humán faktor - a döntéshozó személyek változása miatt, e tekintetben senki sem próféta. Viszont érdemes minél több szituációra felkészülni,mert ebbe már belebuktunk párszor.A két irányú hülyeséget meg felejtsük el.. ekkora marhaságot.
Igazad van, a kétség abból fakad, hogy a katonák és a közvélemény hogyan reagálnának arra, hogy a határon javarészt fegyvertelen civileket kell szó szerint halomra lőni. Mondhatjuk, hogy nincs jobb megoldás a tömegmészárlásnál, de ugye nem kell magyarázni, hogy ez miért lenne lesújtó?Katonai értelemben olyan nagy kihívást nem látok. Megfelelő sűrűséggel telepített, kellő mennyiségű géppuska, lőszer és aknazár, kiépített terepakadályokkal siman kezeli ezt a problémát.
Hogy mi ebben a lesújtó azt nem értem. Az elmúlt 20 000 évben ez pontosan így működött, attól hogy az elmúlt 10-20 évben néhányan kitalálták, hogy ez így valamiért nem helyes, még ez a valóság és már rég megvan a tapasztalati úton talált jól működő megoldás.
Ez egy Archer.