A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ezeket 1999-től üzemelteti a RAF. ;)
Bangladeshben ezeket még 20 évig életben tartják...

Az A319 amit vettek azok is 8 9 éves gépek voltak. Új gépre várni kell merendeljük oszt valahány év múlva leszállítják lásd az új Airbus heliket. A KC 390 re meg az A400 ra is éveket kéne várni, ha még idén megrendelnék őket és addíg marad az egy darab Ancsa? Turkálós egyenruhákat beszereztek a UK ból akkor meg mi a baj a használt C130J vel?

Az A319 amit vettek azok is 8 9 éves gépek voltak. Új gépre várni kell merendeljük oszt valahány év múlva leszállítják lásd az új Airbus heliket. A KC 390 re meg az A400 ra is éveket kéne várni, ha még idén megrendelnék őket és addíg marad az egy darab Ancsa? Turkálós egyenruhákat beszereztek a UK ból akkor meg mi a baj a használt C130J vel?
Egyikkel sincs komoly baj. Mind a kettőnek van értelme. Mármint a 18-20 éves C-130J Bangladeshnek, meg kifutott brit egyenruhának a tartalékosainknak.
Ezeket a gépeket komolyan fel kell újítani mielőtt Bangladesh megkapja. (szárnybekötések, hajtóművek). A RAF a fennmaradt 14 gépre 2015-2022 ig terjedő időszakra kapott és írt alá egy 369M fontos szerződést.
Másrészről Bangladesh már üzemeltetett korábban B szériás C-130-asokat (3-4db). Tehát nekik nem kellene a pilótáikat átképezni egy teljesen új típusra.
A KC-390-ről nem tudnék nyilatkozni, de az A400M-ek első darabjait szerintem 2 éven belül le tudnák szállítani. Most csökkentették le az átadás ütemét, hogy az esetleges új megrendeléseket ki tudják rövid határidővel elégíteni. Kb. ennyi idő kellene a személyzet kiképzéséhez is. Ennyi kellene szerintem az új C-130J-knek is...

Azt
Maskor egy par soros kommentet irjal melle. Vagy csak idezz belole nehany sort, mert igy onmagaban ez nem tul informativ.

2026-ig van Gripen szerzodes. F35-osokrol jelenleg nem targyalunk. Ennyi.

Azt írják benne hogy "az említett szerződések valamint azok módosításai a svéd fél által minősítettek" és azt is letitkosították 30 évre hogy mennyit fizettünk érte összesen?! Bűzlik nekem ez a Gripen üzlet.

Egyikkel sincs komoly baj. Mind a kettőnek van értelme. Mármint a 18-20 éves C-130J Bangladeshnek, meg kifutott brit egyenruhának a tartalékosainknak.
Ezeket a gépeket komolyan fel kell újítani mielőtt Bangladesh megkapja. (szárnybekötések, hajtóművek). A RAF a fennmaradt 14 gépre 2015-2022 ig terjedő időszakra kapott és írt alá egy 369M fontos szerződést.
Másrészről Bangladesh már üzemeltetett korábban B szériás C-130-asokat (3-4db). Tehát nekik nem kellene a pilótáikat átképezni egy teljesen új típusra.
A KC-390-ről nem tudnék nyilatkozni, de az A400M-ek első darabjait szerintem 2 éven belül le tudnák szállítani. Most csökkentették le az átadás ütemét, hogy az esetleges új megrendeléseket ki tudják rövid határidővel elégíteni. Kb. ennyi idő kellene a személyzet kiképzéséhez is. Ennyi kellene szerintem az új C-130J-knek is...
Hát azt, hogy sajnáljuk a pénzt személyi felszerelésekre ezért más levetett rongyait vesszük meg szerintem nem lehet "értelmes" jelzővel illetni.

Hát azt, hogy sajnáljuk a pénzt személyi felszerelésekre ezért más levetett rongyait vesszük meg szerintem nem lehet "értelmes" jelzővel illetni.
Milyen másik alternatíva volt rá? Saját levetett rongyaink nem voltak. Azt mondtátok, hogy a National Guard is az Army levetett rongyait hordja.
Most őszintén, nyugodt szívvel adtál volna missziós M2015-öt a most rendszerben lévő tartalékosoknak? Miközben az szerződéseseknek sincs rendesen?
Ha pedig a legmagasabb politikai szintről jön az előírás, hogy itthon kell gyártani a személyi felszerelést, akkor a HM vezetése is csak egy kényszerpályán mozoghat.
Én ezt pusztán logikus megoldásnak tartom, különösen úgy hogy tudjuk, hogy a tartalékosok jelentős része kényszerből van a rendszerben, és az első adandó alkalommal dobbant. Ha a későbbiekben rendelkezésre állna is a rendes 2015M gyakorló vagy a kiképzési változata, akkor is a friss belépőknek az MTP-t adnám, amíg megfelelő mennyiségben fel nem tornyozom a raktárban a holmit.
Különben ezek a felszerelések mennyire voltak használtak? Mert nekem nem tűnnek agyonhordottaknak.