Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pedig milyen jó lenne kipofozni egy zászlóaljra valót. Még akármire is jó lehet modern elektronikával!Pár db a hadtörténeti múzeum lerakataiban.
Vagy BÁÁÁRMIRE!Pedig milyen jó lenne kipofozni egy zászlóaljra valót. Még akármire is jó lehet modern elektronikával!
Maskor egy par soros kommentet irjal melle. Vagy csak idezz belole nehany sort, mert igy onmagaban ez nem tul informativ.
2026-ig van Gripen szerzodes. F35-osokrol jelenleg nem targyalunk. Ennyi.????!!???
Egyikkel sincs komoly baj. Mind a kettőnek van értelme. Mármint a 18-20 éves C-130J Bangladeshnek, meg kifutott brit egyenruhának a tartalékosainknak.Az A319 amit vettek azok is 8 9 éves gépek voltak. Új gépre várni kell merendeljük oszt valahány év múlva leszállítják lásd az új Airbus heliket. A KC 390 re meg az A400 ra is éveket kéne várni, ha még idén megrendelnék őket és addíg marad az egy darab Ancsa? Turkálós egyenruhákat beszereztek a UK ból akkor meg mi a baj a használt C130J vel?
Maskor egy par soros kommentet irjal melle. Vagy csak idezz belole nehany sort, mert igy onmagaban ez nem tul informativ.
2026-ig van Gripen szerzodes. F35-osokrol jelenleg nem targyalunk. Ennyi.
Hát azt, hogy sajnáljuk a pénzt személyi felszerelésekre ezért más levetett rongyait vesszük meg szerintem nem lehet "értelmes" jelzővel illetni.Egyikkel sincs komoly baj. Mind a kettőnek van értelme. Mármint a 18-20 éves C-130J Bangladeshnek, meg kifutott brit egyenruhának a tartalékosainknak.
Ezeket a gépeket komolyan fel kell újítani mielőtt Bangladesh megkapja. (szárnybekötések, hajtóművek). A RAF a fennmaradt 14 gépre 2015-2022 ig terjedő időszakra kapott és írt alá egy 369M fontos szerződést.
Másrészről Bangladesh már üzemeltetett korábban B szériás C-130-asokat (3-4db). Tehát nekik nem kellene a pilótáikat átképezni egy teljesen új típusra.
A KC-390-ről nem tudnék nyilatkozni, de az A400M-ek első darabjait szerintem 2 éven belül le tudnák szállítani. Most csökkentették le az átadás ütemét, hogy az esetleges új megrendeléseket ki tudják rövid határidővel elégíteni. Kb. ennyi idő kellene a személyzet kiképzéséhez is. Ennyi kellene szerintem az új C-130J-knek is...
Az összes szerződés titkosítva van minimum 30 évreAzt
Azt írják benne hogy "az említett szerződések valamint azok módosításai a svéd fél által minősítettek" és azt is letitkosították 30 évre hogy mennyit fizettünk érte összesen?! Bűzlik nekem ez a Gripen üzlet.
The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable
Próbáld meg a fentit, az biztos működik.
ha csak ez bűzlik akkor elég nagy baj van ámBűzlik nekem ez a Gripen üzlet.
Milyen másik alternatíva volt rá? Saját levetett rongyaink nem voltak. Azt mondtátok, hogy a National Guard is az Army levetett rongyait hordja.Hát azt, hogy sajnáljuk a pénzt személyi felszerelésekre ezért más levetett rongyait vesszük meg szerintem nem lehet "értelmes" jelzővel illetni.
Az angokok fél évente cserélik a ruhát amit kiosztottak! Ha volt hordva ha nem.Milyen másik alternatíva volt rá? Saját levetett rongyaink nem voltak. Azt mondtátok, hogy a National Guard is az Army levetett rongyait hordja.
Most őszintén, nyugodt szívvel adtál volna missziós M2015-öt a most rendszerben lévő tartalékosoknak? Miközben az szerződéseseknek sincs rendesen?
Ha pedig a legmagasabb politikai szintről jön az előírás, hogy itthon kell gyártani a személyi felszerelést, akkor a HM vezetése is csak egy kényszerpályán mozoghat.
Én ezt pusztán logikus megoldásnak tartom, különösen úgy hogy tudjuk, hogy a tartalékosok jelentős része kényszerből van a rendszerben, és az első adandó alkalommal dobbant. Ha a későbbiekben rendelkezésre állna is a rendes 2015M gyakorló vagy a kiképzési változata, akkor is a friss belépőknek az MTP-t adnám, amíg megfelelő mennyiségben fel nem tornyozom a raktárban a holmit.
Különben ezek a felszerelések mennyire voltak használtak? Mert nekem nem tűnnek agyonhordottaknak.
Arról van infód, hogy jelenleg mennyi ember dolgozik a felszerelésen?Az angokok fél évente cserélik a ruhát amit kiosztottak! Ha volt hordva ha nem.
A kényszerpálya ott van, hogy 1 cég varrja ruhát 0 tapasztalattal és akkor még 0 kapacitással ruhagyártásban 3-4 helyett ( anny többszáz fős varroda van az országban meg 15 db 50 és 100 fő közt foglalkoztató)
Ha lett volna rá a leghalványabb igény és hajlandóság el lehetett volna látni mindenkit most már 5 év alatt mióta van 15M.
És akkor a málha rendszerről inkább szót sem ejtek.
Pontos nincs de elérték a közepes méretet már egy ideje.Arról van infód, hogy jelenleg mennyi ember dolgozik a felszerelésen?