T
Törölt tag
Guest
ld: HIRTENBERGER DEFENCE INTERNATIONAL Ltd.Ezt az összefüggést még nem látom...
A 81 mm-es Angol L16 kat gyártják
Amúgy a cég főnökének is elég jó kapcsolatai vannak Mo.on...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ld: HIRTENBERGER DEFENCE INTERNATIONAL Ltd.Ezt az összefüggést még nem látom...
Kb semmire. A rakéta manőverező képessége olyan csapnivaló, hogy mar bevetesekor elavult volt vadaszgepek ellen a Dvibanak, hiszen nem azok ellen terveztek.
A Volhov ezen próbált korrigálni, de csodak nincsenek. Volhovval ma barmit kezdeni kb. annyira ertelmes, mint Flak 88 at elorangatni pc elhárításra.
Amikor a legelső sz300 is 41 eves kinek jut eszebe Volhovval bohockodni?
Ezért nem menne Angliába szerintem.ld: HIRTENBERGER DEFENCE INTERNATIONAL Ltd.
A 81 mm-es Angol L16 kat gyártják
Amúgy a cég főnökének is elég jó kapcsolatai vannak Mo.on...
Háát ha a 105mm-esre gondolsz, akkor ez is azzal "megy"Egy halom mara antik, kivont tankhoz gyartanak loszert ha jol olvasom. Hogy az aknavetoik es az azokhoz valo loszerek mennyire megfeleloek manapsag azt nem tudom. Na de mindegy, csak legyen valami mar vegre mert ez az evtized is eltellt. Mmag akkor is ha regen bezzeg tudtunk aknavetot, meg loszert hozza gyartani evtizedeken at...
Azt irta Leopard 1,Chiftain,Challangar,Centauro, M48, M60, Kurassier, AMX 30,AMX 60 most igy fejbol hirtelen.
Ez az srams jól mutatna valamelyik kisebb rába alaponEzért nem menne Angliába szerintem.
Viszont van egy tavaly nyári elég érdekes együttműködés a HDS és az ST Engeneering között, kimondottan az európai picra az SRAMS-ra.
Ezt már 4x4-re is fel lehet tenni, hála a csillapításának.Ez az srams jól mutatna valamelyik kisebb rába alapon
Óvatosan azzal a 4X4 alappal…Ezt már 4x4-re is fel lehet tenni, hála a csillapításának.
Az Alakran nekem is nagyon tetszik. De azt vedd figyelembe, hogy 4x4 és 4x4 között is van különbség.Óvatosan azzal a 4X4 alappal…
A hosszú csőhátrasiklás nem tünteti el a visszarugást, csak legfeljebb időben elnyújtva adja át az alváznak.
Van már ilyen rendszer a piacon egy rakat. Pl. az Izraeli Spear. Érdemes megnézni a lenti videót hogy lövéskor egy nem is kicsi 4x4-est majdnem belepaszírozza a homokba.
Nem jósolok nagy jövőt az alváznak és a felfüggesztésnek pár ilyen lőgyakorlat után…
Szerintem ennél értelmesebb az Alakran ahol magát az aknavetőt a földre talpalják le. Ott is minden automata - csak a malacot kell sűrűn potyogtatni a csőbe -, van (lehet) csőhűtés, de a legfontosabb hogy a visszarugás nem az alvázat terheli
Az agrabot letalpazzák mielőtt lőnek vele, én mondjuk így egszerűbbnek tartanám a h14 átalakítását, lőszerből nem lenne kifogyva az tuti, arra is raknék talpakat meg előny lenne a 360°-os bevethetőség.Az Alakran nekem is nagyon tetszik. De azt vedd figyelembe, hogy 4x4 és 4x4 között is van különbség.
Az Elbit Spearje 5-6 tonnás járműre van felpakolva. Csak viszonyításként: az NMS 10t, a Jelcin meg - ha hirtelen jól emlékszem - 14t. Abban biztos lehetsz, hogy ezeket nem tépné meg annyira, mint a spear járművét.
Agrab néven felpakolták a 10 tonnás RG-31-re és 46 darabot gyártottak az emirségeknek.
http://www.army-guide.com/eng/article/article_3218.htmlÓvatosan azzal a 4X4 alappal…
A hosszú csőhátrasiklás nem tünteti el a visszarugást, csak legfeljebb időben elnyújtva adja át az alváznak.
Van már ilyen rendszer a piacon egy rakat. Pl. az Izraeli Spear. Érdemes megnézni a lenti videót hogy lövéskor egy nem is kicsi 4x4-est majdnem belepaszírozza a homokba.
Nem jósolok nagy jövőt az alváznak és a felfüggesztésnek pár ilyen lőgyakorlat után…
Szerintem ennél értelmesebb az Alakran ahol magát az aknavetőt a földre talpalják le. Ott is minden automata - csak a malacot kell sűrűn potyogtatni a csőbe -, van (lehet) csőhűtés, de a legfontosabb hogy a visszarugás nem az alvázat terheli
Jelenleg érdekességként érdemes csak megemlíteni gyakorlati jelentősége semmi.http://real-j.mtak.hu/11408/1/HT_2015-1_teljes_red.pdf
Még magyar is volt-30éve már.27.oldaltol
Állitólag most akarunk újra aknavetőgyártásba fogni......A technológia ki van dolgozva,csak a gyárat kell újrateremteni.Jelenleg érdekességként érdemes csak megemlíteni gyakorlati jelentősége semmi.
Itt a bussiness szerintem elsősorban a gránátok gyártásában lesz. 3 dandárnak hány aknavetőre van szüksége? 50-60-70? Ezeket szerintem szimplán megvesszük a HDS-től. A hozzávaló - és az egész Európának való - gránátokat meg gyártják majd, mint gép.Állitólag most akarunk újra aknavetőgyártásba fogni......A technológia ki van dolgozva,csak a gyárat kell újrateremteni.
A technológia 30 éve elavultÁllitólag most akarunk újra aknavetőgyártásba fogni......A technológia ki van dolgozva,csak a gyárat kell újrateremteni.
Szerinted hány olyan cég van itt a szomszédoknál akik aknavető gránátot is gyártanak. Szlovák,szerb,bolgár,lengyel, még talán a románok is. Itthonra hogy megérje ahhoz meg szerintem nem ártana jó pár dandár is.Itt a bussiness szerintem elsősorban a gránátok gyártásában lesz. 3 dandárnak hány aknavetőre van szüksége? 50-60-70? Ezeket szerintem szimplán megvesszük a HDS-től. A hozzávaló - és az egész Európának való - gránátokat meg gyártják majd, mint gép.
Miért is?Nincs ma se hasonló 81milis aknavetőlöveg.Orosz,finn,kinai változatok 120milisek.Az eredeti vizhűtéses Vasziljokot már rég nem gyártják.A tüzvezető elektronika elavult,de maga a fegyver nem.Inkább egy zárt toronyba épitett változatott kellene kialakitani.A technológia 30 éve elavult.
Talán mi vagyunk az egyetlenek,kik nem gyártanak aknavetőgránátot már EurópábanItt a bussiness szerintem elsősorban a gránátok gyártásában lesz. 3 dandárnak hány aknavetőre van szüksége? 50-60-70? Ezeket szerintem szimplán megvesszük a HDS-től. A hozzávaló - és az egész Európának való - gránátokat meg gyártják majd, mint gép.
Szerinted hány olyan cég van itt a szomszédoknál akik aknavető gránátot is gyártanak. Szlovák,szerb,bolgár,lengyel, még talán a románok is. Itthonra hogy megérje ahhoz meg szerintem nem ártana jó pár dandár is.
Szerintem először meg kellene kérdezni ijasz-t hogy milyen minőséget képviselnek az aknavetőik, és a gránátjaik.Miért is?Nincs ma se hasonló 81milis aknavetőlöveg.Orosz,finn,kinai változatok 120milisek.Az eredeti vizhűtéses Vasziljokot már rég nem gyártják.A tüzvezető elektronika elavult,de maga a fegyver nem.Inkább egy zárt toronyba épitett változatott kellene kialakitani.
Talán mi vagyunk az egyetlenek,kik nem gyártanak aknavetőgránátot már Európában
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..