[HUN] Dassault Falcon 7X

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Én megtaláltam legalább a szót egyszer - Te még erre sem voltál képes...harmatgyenge.
...simán elmegyek a ban-ig is, ...pedig más topikban most jön el az én időm...:rolleyes:
Szóval szellemi képességeidet turbózd fel...és fuss - neki -még - 1x :D
Úgy látszik @Nagy Csaba hozzászólása mintha kis tüzet gyújtott volna a fejedben lakozó sötétségben. Megy ez neked...:D
 

lincolnosiris

Active Member
2013. március 22.
214
237
43
Olyanok vagytok, mint a rossz gyerekek.

A várjuk meg, mi lesz belőlük, az mit jelent? Kívülről is látható átalakítást?
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Konkrétan a 2. Falcon sehol sem lett bejelentve, egyszer csak megjelent Magyar lajstromban, de jól eldugva.
Az pedig hogy Te csak egy oldalról tájékozódsz, az nem az én hibám.
Ja és a direkt 36 nézett utána konkrétan hogy az állam nevében ki és mennyit is fizetett a 2. Falcon-ért.
Kommunikáció a kormány részéről NULLA.
Ezek után ugye lehet/nem lehet kérdezni...???...

Akkor:
-Ha te mondod, biztos így volt, de akkor is, mi van?
-Azt talán majd jobban tudom, hogy én honnan tájékozódom.
-És?
-Az az ő bajuk.
-Mi??
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Ő értelmes, de ez nem mindenkiről mondható el. Szólj ha a topik témájához sikerül végre hozzászólni mert láthatóan Neked még mindig NEM "megy ez" :D
Te szakadtál el, már vagy egy napja, csak nem veszed észre a lila ködben. Valóban nem mondható el rólad, hogy túlzottan értelmes lennél....:rolleyes:
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Falcon 7X topik, haditechnikai fórum, a la Masztiff szakmai hozzászólás, ezzel indítottál:
Gondolom nem zavart, amit a fidesz művelt 2002-2010 között. Az ellenzéknek az a dolga, hogy ellenőrizze, a kormányzat a törvényeknek megfelelően működik, és folyamatosan izélgesse, ha valami gyanúsat talál. Most meg egyből fáj, hogy számonkérik a számonkérhetőt?:rolleyes:
Erre ezt válaszoltam:
Hadházi László mondta: "A fénynél csak egy dolog terjed gyorsabban,...a f.szság!" Nálad ez mindig extra löketet kap...:D
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Akkor:
-Ha te mondod, biztos így volt, de akkor is, mi van?
-Azt talán majd jobban tudom, hogy én honnan tájékozódom.
-És?
-Az az ő bajuk.
-Mi??

No problemo, Te tudod....
Ami több helyen is olvasható volt, hivatalosan bejelentve megváráoltak 1db Falcont, faszagányosan le is festették arra a színre mint az Airbuszokat, majd hopp, egyszer csak feltűnt egy második Falcon is, civil festéssel hivatalos Magyar állami lajstromban, az ára meg egy sokadik keresés után meg lett, jól eldugva egy másik költségvetési sorban (nem hadi beszerzés). A hivatalos kommunikáció meg onnantól kezdett zavarossá válni, amikor az oknyomzó újságírók rátaláltak a második "apróságra" és megjelentek az első fényképek. Ehhez a verzióhoz érdemben hozzátenni/elvenni belőle?
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
A nagy ellenzékieknek: tavaly haladta meg majdnem a 2008 Gdp szintet a gazdaság, akkor inkább őket kellene elszámoltatni. 2009-ben meg talán még 20 milliárd dollárt kellett felveni. Én mindig azt mondom őssze kell hasonlitani mit nyújtott az akkori kormány és mit nyújt most.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Inkább azt fejtsétek meg, hogy milyen eszközök lehetnek azok, amelyek elektronikai felderítést/adatgyűjtést lehet végezni és úgy lehet elhelyezni a Falconon/A319en, hogy kívülről nem látszanak... se egy plusz dudor, se egy plusz antenna.
Talán egy sima műholdas telefon…
Viszont attól fölfelé minden látszik kívülről is és elég széles a skála.
A high-end az Epicure lenne, viszont az még a Franciáknál is csak papíron van és csak 2025 re ígérik hogy repülni fog...

webdp-wk9-falcon-pic.jpg