1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Dassault Falcon 7X

Diskurzus a(z) 'Szállító repülőgépek' témában - Terminator által indítva @ 2018. október 14..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ha itt vagy az A319 topikban visszalapozol néhány oldalt, akkor biztos találsz néhány képernyőfotót vagy hozzászólást, amiből kiderül hogy mi szokott lenni a hívójel.

  A katonasportolók kiutazását és hazaérkezését még a honvedelem.hu is megírta.

  Magyar "küldöttség" októberben többször is volt kinn Moszkvában leegyeztetni hogy mit jelentenek majd be (hírekben szerepelt is hogy Szíjártó ott járt), de a Putyin látogatás közeli napokon már késő lett volna emiatt rohangálni, ezért szerintem a magyar gépek belekeverése egy tévút. És Ferihegy a bázisuk, így az sem hír hogy ott voltak.
   
 2. rudi

  rudi Well-Known Member

  Érdekes hírek az új Francia stratégiai SIGINT ügyben.
  Eddig ugye úgy tudtuk hogy Falcon 7 alapon lesz és a neve pedig az hogy Epicure.
  Mostani hír.
  A Franciák elindították az új SIGINT gép programot ami Falcon 8X alapon lesz, a neve pedig: ARCHANGE
  [​IMG]
  Végül is igazuk van...a Falcon 8X újabb, nagyobb hatósugarú mint a 7-es. Jobb alap lehet az új katonai modellhez.
  Tervezett szolgálatba állítás: 2025
  Az elektronikai felderítő rendszer beszállítója: Thales
   
  gacsat likes this.
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A belga védelmi minisztérium október elején odaítélt egy 124 millió eurós szerződést a Luxaviation-nek. (Ez egy luxemburgi székhelyű cég, amelynek 33 százaléka a China Minsheng Investment Group tulajdonában van, ami egy hatalmas kínai pénzalap.) A FlyingGroup nevű belga pályázó azonban megtámadta a bíróságon a döntést arra hivatkozva, hogy VIP személyek "kínai" repülőgépeken történő szállítása nem biztonságos, mert a kínai hírszerző szolgálatok lehallgató készülékeket telepíthetnek a gépre. A Falcon 7X gépeket a belga légierő emberei üzemeltetik, de a karbantartás a bérbeadó cég végzi...


  Érdekes, hogy a francia titkosszolgálat embereitől nem félnek, pedig a legnagyobb karbantartásokat minden gépen a francia gyártó csinálja... :rolleyes:


  A cikkben van még egy érdekes rész:
  "Van néhány üres ház egy belgiumi NATO-bázis mellett, ahol a tagállamok hírszerző szolgálatai gyakorlatokat tartanak. Az egyik csapatnak 24 órája van arra, hogy a lehető legtöbb "poloskát" elhelyezze, a másiknak pedig 24 órája van arra, hogy megtalálja ezeket. Az észtek a legjobbak felkutatásban, de senki sem találja meg az összes eszközt..."
   
  tindalos likes this.

Ezen oldal megosztása