"...aki milliós mozgalom élén leckézteti a klímaválságról a döntéshozókat..."
https://index.hu/kulfold/2019/09/18...y_a_klimavaltozas_ellen_zold_portre_jelenseg/
vettem egy nagy levegőt és a seggemen kifújtam. Kevés undorítóbb és rombolóbb dolgot látok (genderfasizmus és túltolt pc most nem játszik) manapság, mint amit ezzel a gyerekkel művel a zöld lobbi. Senkinek ne legyen kétsége, létezik. Nyugaton él egy olyan réteg, ami az átlag magyar (köztük én is) számára elképzelhetetlen, ők azok, akinek a lét már annyira elviselhetetlenül könnyű, hogy unalmában már nem tud mit csinálni. Csak a szűk környékemen (ez úgy jó millió ember) 8-10 ezer ember kapásból kimegy egy ilyen klímafelvonulásra, mert németként hatalmas tapasztattal viselnek a kollektív bűnösség gyakorlásában. Adakoznak ezeknek a "klímaharcosoknak", akik helyettük megvívják a harcot. Az igaz, hogy mondjuk egy-egy ilyen felvonulás után órákig dugó van - de ez egy másik lap.
most tudnék valami nagyon őszintét (igazából durvát) írni erről a lányról, de szerencsétlen nem más, mint egy jól fizetett és menedzselt pillanatember. Ez egy mai, posztmodern köntösbe bebújtatott senki, ahol ugyebár az elején elindulsz mint gyerek. Aztán ahogy a követőtábor eléri a kritikus szintet (ez úgy 5-10 ezer ember), akkor a PR-gépezet sebességet vált. Most jön a személyes történet, hogy te kis beteg lelkecske vagy, az apsergeres, akinek nincsenek barátai. Gyerünk, be kell húzni - ezt szerintem sokan ismerik, akik néztek valaha "tehetségkutató műsort". Ekkor már nem lehet a csajt lesöpörni azzal, hogy gyerek vagy meg amit mondasz, az nem igazán úgy van, mert akkor automatikusan indul a "te betámadsz egy aspergeres kislányt!!" című lemez. Egyetérteni szabad, más vélemény nem lehet. Ez számomra olyan kommunális, hogy igazából akár zöld sztálin is lehetne (igen, direkt kisbetűvel..)
Beáll mögé az egész siserehad, a recept meg ismerős. Tegnap Time magazin év embere, ma ENSZ-ben szószóló, majd holnap Nobel-Békedíj. Bámulatos pedigré, de ha belegondolunk, hogy kik voltak Év Emberei, kik beszéltek az ENSZ-ben meg kik kaptak Nobel-Békedíjat, Szülők aktívan statisztálnak ehhez a groteszk menethez - naná, mindketten a rivaldafényben éltek. Persze ha az ember szétnéz a háttérben, akkor azért vannak ott jócskán zöld agytrösztök, zöldben utazó befektetési alapok. Di Caprio műhúsos cége sem a filantrópia jegyében ment a tőzsdére és valahogy csak mostanság lett divat a hús=CO2-ről beszélni.
Manapság nem divat a történelemről beszélni, pedig ha már a tőzsde itt előjött, a tőzsde is ugyanolyan ciklikus, mint a történelem. A történelem pedig félreérthetetlen példákkal szolgál az ilyen hirtelen felemelkedett emberek "csodatettei" után visszamaradt szemétdombokról. Valószínűleg nem lesz belőle Jean d'Arc, inkább beváltja a "klímaaktivista" krediteket a politikában, előbb a "saját" országában, aztán majd EU-s szinten. Mivel ő az első, valószínűleg ez össze is fog jönni. (a szint itt is történelmi, indít Audrey Hepburn-től, folytatódik Marilyn Monroe-n át egészen a kardashianos posványig) - a generációja meg már ahhoz is hülye, hogy erre rájöjjön, nekik elég az instapicsaság és a spontánkodás a Maldív-szigeteken.
Nem hittem, hogy valaha vissza fogom sírni a Junker-t, de ha a mai felhozatalt elnézem és kitekintek a jövőbe, akkor nem sok jóval kecsegtet.