Miért,mennyinél kezdődik ma Mo-n a felső 10%ba tartozó jövedelem?
Azt nem tudom, mivel kezdődik, de millióra végződik. Mármint nettó. Mivel kirúgtam már pár embert, a szir-szar beosztotti fizetések, pláne ahol a felelősség mértéke lehetővé teszi az egész napos forumhuszárkodást is, ezt sosem érik el. Egy jobb alkalmazotti beosztásban kapott 4-600-as bruttó ehhez a felső szinthez egy nagyon lol kategória, Molni meg erről azt gondol amit akar, ahogy a kis biciklijén teker hazafelé a pöttöm albérletébe, és azt gondolja hogy ő meg Gattyán lehetnének spannok is.
Aha.Jó lenne.Ehejett a dolgozó fizeti a terhet,egy nagyrakás ingyenélő meg csak élvezi....Azthiszem a Kockás újság annak idelyén potyautas effektusnak nevezte az ilesmit....Mo-n kicsit qrva sok a potyautas.És a becsülettel életét ledolgozó nyugdijast nem tekintem annak-bár ők kapják a legkevesebb nyögdijjat.
Szerintem valamiféle vegyes rendszer lenne a megoldás.De mint konok fundemalista liberális,tartom magam a régi népi kiszóláshoz.Ki nem dolgozik,ne is egyék.Meg társaihoz,mint példul a mindenki a maga szerencséjének kovácsa.Meg ki-ki egye meg a saját főztjét.Stb(süketek továbbképző bizotsága)
Nem mondom hogy nincs benne logika, de ez a rendszer már ki volt próbálva a múlt század elején. A vége az lett hogy akiknek nem jutott semmi, és a társadalomtól sem kapott semmit, akár önhiba, akár nem, elege lett és szépen összeröffent egy jóféle marxista forradalomra, és nemes egyszerűséggel elvette.
Ha úgy tetszik, a szociális közellátás és az ezzel kapcsolatos közteherviselés a társadalmi béke ára. Minden másra ott van Afrika, csodálatos, romlatlan hely.