A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ezt az úszóképes mániát fejtse már ki nekem valaki miért van ennyire beakadva?? Tudod kinek kell úszóképes APC? Akinek van tengerészgyalogsága vagy tengeri roham csapata, na azok úsztatják esetleg. Mi hol úszkálnánk vele?? A BTR úszóképes mégis hányszor úsztunk vele?? Meg mit is kéne itt átúsznia?? A dunát??? Balatont?? :) mi célból?
Folyami átkelés, hídfő kialakítás?

Ezt az úszóképes mániát fejtse már ki nekem valaki miért van ennyire beakadva?? Tudod kinek kell úszóképes APC? Akinek van tengerészgyalogsága vagy tengeri roham csapata, na azok úsztatják esetleg. Mi hol úszkálnánk vele?? A BTR úszóképes mégis hányszor úsztunk vele?? Meg mit is kéne itt átúsznia?? A dunát??? Balatont?? :) mi célból?
Azért a Dunát, Tiszát, Körösöket satöbbit jó lenne ha átúszná.

Csak neked :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ukraina ezen része mindig is orosz volt...csak hrucsov elvtárs odaadta nekik..tévedett...igy utolag
hasonlo mint romania...vagy a jobb példa a jugok..azt hiszik hogy az ovek..mert kaptak..aztan nem igazan jo ez igy? hat az ensz tehet mindenről...és basszus..visszalőnek????????

Ne nekem magyarázd.

Nem kell a teljes gépjármű állománynak úszóképesnek lennie, ugyanakkor egy folyami átkelést baromira meg tud gyorsítani, ha mondjuk csak a technika felét kell átkompolni. A többiek önerőből átkelhetnek.
Támadásban pedig életbevágó, hogy egy ilyen terepakadályt mihamarabb leküzdjön egy dandár.
Ebből a szempontból a kompos módszer talán jobb is, mivel nem fix helyre van kikötve, így nehezebb célpont az ellenséges tüzérségnek, légierőnek.

nem hoz. ez egy ideológiavezérelt manifeszt elmebeteg.
(most kitiltanak ezért???)
Hát ha úgy megy el innen hogy "Konstruktív" tárgyalásokat folytatott a magyar kormánnyal a jogállamisággal támasztott aggályok orvoslására és úgy érzi sikerült közös nevezőre jutni. akkor lehet XD

Kb mrgválaszolták a kérdést.De kicsit bővitsük.Duna eleve kettéosztja az országot,és a hidak száma limitált.Hadihidat lehet ugyan épiteni,de az egyrészt időbe kerűl,áteresztőképességük limitált,kiemelt célpontok,és harchelyzetben nagyon nehezen kivitelezhető.A leginkább valszinűsithető hadszintér meg kelet Mo,ahol elég sok az olyan kis folyó,ami egy rohamhidnak viszont már túl nagy.Vagyis úszóképesség hiányában limitálódik a mozgékonyság a fix helyzetű hidak körül-könnyebb kiszámitani a magyar csapatok várható irányát,és blokkolni-felkészülni rá.

Azt ugye tudjátok,hogy csak ha a románok támadnak és mi ellentámadunk kell tudni úszni.Minden más irányban erre nincs szükségünk.

Az osztrák támadással nem számolok.

• Tetszik
Reactions: marton