Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 942
65 967
113
Ez mar folyamatban van. Eloszor csak a dizeles autok lesznek betiltva, de par orszag a robbanomotorosokat komplet be fogja tiltani 2030-40(?) vagy mikor.
Erre van mar valami ukaz hivatalosan, vagy terv? Mert gyozkodom itt masod, harmadmagammal az egyik idosebb, gyengebb kepessegu kollegat hogy dizel autot mar ne vegyen. Hiaba mondom neki hogy egyik reggel majd nem tud hazamenni munkabol varosra.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Erre van mar valami ukaz hivatalosan, vagy terv? Mert gyozkodom itt masod, harmadmagammal az egyik idosebb, gyengebb kepessegu kollegat hogy dizel autot mar ne vegyen. Hiaba mondom neki hogy egyik reggel majd nem tud hazamenni munkabol varosra.

Amennyire én emlékszem ezek Norvég tervek, meg egy-két német város vezetése akarja kitiltani.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 916
15 454
113
Mondjuk nem tudom SGY nek miért jó a klimakomcsikat tolni. Mi haszna lesz belőle?

Káosz, megosztás, a népesség atomizálása egyénekre.

Gyakorlatilag az összes ilyen kampány semmi más nem szolgál, mint hogy a meglévő társadalmi kereteket a lehető legteljesebb módon szétverje, és kitermeljen egy teljesen elszigetelt egyénekből álló, könnyen befolyásolható, egymás ellen kihasználható társadalmat, aminek nincsen saját érdekérvényesítő képessége, nincsen vagy nevetségesen gyenge az állami erőkoncentráció, ami megvédje őket más, létező hatalmi, pénzügyi erőközpontok ellen, ellenben és elszigeteltségükben egyben remek fogyasztókká, befolyásolható szavazókká válnak. Mellesleg minden nagy társadalmi mozgás, gazdasági változás remek spekuláció táptalaj. Egy olyan társadalom, amiben nincs összetartó erő, nincsen érdekérvényesítő képesség, nincsenek nagyjából egységes értékek sebezhető. Ezért hergelik folyamatosan

feketéket a fehérek ellen
bevándorlókat az őslakosok ellen
egyik vallást a másik ellen
fiatalokat az középkorúak, idősek ellen
nőket a férfiak ellen
homók a heterók ellen
szinglik a családosok ellen
klímaharcosokat a szkeptikusokkal szemben.
"civileket" az állam ellen.

Ezek mögött vannak valós problémák, de egyúttal a meglévő konfliktus ideológiák terjesztésével mesterségesen is folyamatosan gerjesztik.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 942
65 967
113
Ja mindeközben az a vicc, hogy csökkent az ország lakossága. WTF :p
Pontosan. Most van elottem Vas megye varosairol egy lista a 2010-2019 kozti lelekszam valtozasrol. 10-bol csak 3 nott, azok is csak par szaz fovel. Szombathely is csokkent, igaz nem sokkal, csak valami ezer fovel, de a terulet meg megis no. Most szepen beepul az oladi plato, attol kicsit odebb meg a Bucsu feloli reszen kesz kis aprajafalvat epitettek egy csomo picike (talan ha 30nm) "kertes" hazzal. Nonszensz. Ez az egyik halalom ilyen teren, a masik meg az uj gyorsforgalmi utak a rengeteg korforgalommal, fel es lejaroval erdon, mezon, termofoldon, szoloson, gyumolcsoson mindenen at. Hogy azokat is milyen szabalyozasbol nem lehet egy regebbi lepattant fout nyomvonalara helyezni hacsak nyomokban is...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 082
83 419
113
Én speciel nem nagyon vágyom családi házra. Ha egy lakópark szerűségnek van közös szép zöld felülete vagy akár karbantartott zöld felület park, árnyékosan, hogy nyáron is jó legyen, akkor minek családi ház? Ki f*sznak van ideje azt rendesen karbantartani? Tipikusan azt látom, hogy van egy családi ház elhanyagolt kertre. Mert házra telik, kertészre már nem, a saját idejét meg sajnálja rá. Egy lakópark estén ezt a közös költség megoldja és rendben van a történet.

Egyébként energetikailag és lábnyom szempontjából a családi ház az egyik legrosszabb. Költséghatékonyság szempontjából is a világon a szabályozás és árak szempontjából a néhány emeletestől a 14. emeletes házaknál van az egy lakásra eső költségoptimum.


Vagy csak bejelentik, hogy akkor évente XY km-et lehet repülni és onnantól fogva licitálnak arra az emberek, hogy mennyire akarnak repülni....
Persze egyből kitörne forradalom, ha ez lenne... Meg a repülőipar és a turizmus megzuhanna és a világgazdaság
megindulna lefelé. Mert ez igen jelentős GDP % már...

Szóval marad az, hogy ön aggódik e a klímáért válaszra igent, mond a gyök2, majd felszáll ás elutazik a világ másik felére lőni egy szelfit az ájfon huszonhaton arról a helyről, ahol már lőtt 100 millió másik ember. Mert az élmény az fontos, mindenek felett... Mert megteheti. Az, hogy majd emiatt hosszútávon szop valaki, az lényegtelen.-

Laktak páran már a fejem felett, nem kívánom senkinek a basszust FOLYAMATOSAN maxra rakó, zenebuzi nyomingert és a folyton kefélő fiatalokat sem. Főleg, ha mindezt hajnali egytől-fél ötig csinálják. Annyi anális szexet sosem hallgattam végig a szomszédból, mint amikor bérházban laktam. Eleinte vicces volt, de hét-nyolc hónapon át, már nem. A szomszédaink és mi névről ismertük az akkori összes kerületi járőrt.

A mai új építésű lakóparkok papírvékony falát is jól ismerem, az már napközben is rémálom tud lenni. Főleg, ha megszólal a Dáridó Dzsenniferrel 101. része reggel 8 körül vasárnap. Vagy a hitgyüli/katolikus rádió istentiszteletei minden hétvégén ugyanazon időpontban. A gyerekeket erkölcstanra írattam be, pedig vallásos lennék, de olyan előképzettséggel rendelkeztek mire suliba mentek, hogy nem kértek belőle. :)

Szóval, csak jót tudok mondani a családi házról. Abban élek. Kutya, macskák és sok-sok fű társaságában, ami pár klassz kerti partit már eredményezett. Ugyan valóban több vele a gond, viszont megfizethetetlen, hogy az egyedüli zajforrás te vagy, még hajnali ötkor is. Pláne, ha gyerekeid vannak, és hangos gyerekeid vannak. :) Szomszédok itt is vannak, de azért lényegesen egyszerűbb távol tartani őket, mint zajforrás, mintha panelban/bérházban/új építésű lakásban laknék.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 846
5 053
113
Laktak páran már a fejem felett, nem kívánom senkinek a basszust FOLYAMATOSAN maxra rakó, zenebuzi nyomingert és a folyton kefélő fiatalokat sem. Főleg, ha mindezt hajnali egytől-fél ötig csinálják. Annyi anális szexet sosem hallgattam végig a szomszédból, mint amikor bérházban laktam. Eleinte vicces volt, de hét-nyolc hónapon át, már nem. A szomszédaink és mi névről ismertük az akkori összes kerületi járőrt.

A mai új építésű lakóparkok papírvékony falát is jól ismerem, az már napközben is rémálom tud lenni. Főleg, ha megszólal a Dáridó Dzsenniferrel 101. része reggel 8 körül vasárnap. Vagy a hitgyüli/katolikus rádió istentiszteletei minden hétvégén ugyanazon időpontban. A gyerekeket erkölcstanra írattam be, pedig vallásos lennék, de olyan előképzettséggel rendelkeztek mire suliba mentek, hogy nem kértek belőle. :)

Szóval, csak jót tudok mondani a családi házról. Abban élek. Kutya, macskák és sok-sok fű társaságában, ami pár klassz kerti partit már eredményezett. Ugyan valóban több vele a gond, viszont megfizethetetlen, hogy az egyedüli zajforrás te vagy, még hajnali ötkor is. Pláne, ha gyerekeid vannak, és hangos gyerekeid vannak. :) Szomszédok itt is vannak, de azért lényegesen egyszerűbb távol tartani őket, mint zajforrás, mintha panelban/bérházban/új építésű lakásban laknék.

Ugyanez, mégegyszer nem mennék vissza lakásba, kertesben nőttem fel, aztán egy 30nm es lyuk lakás, majd sorház és most végre saját családi, igaz hogy bazi nagy a telek, de el cserélném lakásra.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 227
4 584
113
feketéket a fehérek ellen
bevándorlókat az őslakosok ellen
egyik vallást a másik ellen
fiatalokat az középkorúak, idősek ellen
nőket a férfiak ellen
homók a heterók ellen
szinglik a családosok ellen
klímaharcosokat a szkeptikusokkal szemben.
"civileket" az állam ellen.
Azért ezek jó részét nem csak SGY használja... vagy fordítva használja az "erős" állam, pl. az állam a "civilek" ellen, heterókat a homók ellen, az őslakosokat a bevándorlók ellen, egyik vallást a másik ellen...
...ami semmi másra nem szolgál, mint hogy a meglévő társadalmi kereteket kihasználva kitermeljen egy könnyen befolyásolható, egy másik társadalmi berendezkedésű csoport ellen felhasználható társadalmat...
A manipulálás eszköztára a centralizált hatalomnak is rendelkezésére áll, sőt, mivel az anyagi erőforrásokat is tud koncentrálni rá, sokkal hatékonyabban tudja végezni.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 210
2 689
113
Erre van mar valami ukaz hivatalosan, vagy terv? Mert gyozkodom itt masod, harmadmagammal az egyik idosebb, gyengebb kepessegu kollegat hogy dizel autot mar ne vegyen. Hiaba mondom neki hogy egyik reggel majd nem tud hazamenni munkabol varosra.

Mar lattam valaszoltak helyettem. Igen skandinav reszrol jott a full stopp, francia, nemet pedig dizel stopp majd egyszer. De ezek amolyan onkent bevezetett vallalasok, nem kozponti. Raadasul amig az ide begyuruzik...gondolom akarnak majd hagyni maguknak lehetoseget, hogy hova adjak el a nemetek az oreg dizeljeiket... :p

Szoval idehazara szerintem vehet, de ha sokat jar nemet varosokba meggondolnam (bar nincsnek szemelyes tapasztalataim). Az is kerdes mindig hany evre szamit valaki az adott jarmuvel. A kollegad szerintem inkabb olyan cikkeknek nezzen utana milyen jarulekos koltsegekkel kell szamolnia az adott dizelnel, hany kilometerenkent.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 942
65 967
113
Laktak páran már a fejem felett, nem kívánom senkinek a basszust FOLYAMATOSAN maxra rakó, zenebuzi nyomingert és a folyton kefélő fiatalokat sem. Főleg, ha mindezt hajnali egytől-fél ötig csinálják. Annyi anális szexet sosem hallgattam végig a szomszédból, mint amikor bérházban laktam. Eleinte vicces volt, de hét-nyolc hónapon át, már nem. A szomszédaink és mi névről ismertük az akkori összes kerületi járőrt.

A mai új építésű lakóparkok papírvékony falát is jól ismerem, az már napközben is rémálom tud lenni. Főleg, ha megszólal a Dáridó Dzsenniferrel 101. része reggel 8 körül vasárnap. Vagy a hitgyüli/katolikus rádió istentiszteletei minden hétvégén ugyanazon időpontban. A gyerekeket erkölcstanra írattam be, pedig vallásos lennék, de olyan előképzettséggel rendelkeztek mire suliba mentek, hogy nem kértek belőle. :)

Szóval, csak jót tudok mondani a családi házról. Abban élek. Kutya, macskák és sok-sok fű társaságában, ami pár klassz kerti partit már eredményezett. Ugyan valóban több vele a gond, viszont megfizethetetlen, hogy az egyedüli zajforrás te vagy, még hajnali ötkor is. Pláne, ha gyerekeid vannak, és hangos gyerekeid vannak. :) Szomszédok itt is vannak, de azért lényegesen egyszerűbb távol tartani őket, mint zajforrás, mintha panelban/bérházban/új építésű lakásban laknék.
A gyerekek is szeretik a fuvet? Nalam a sorre vannak rakattanva, nem lehet elol hagyni, a gyumi meg a mentes nem jo nekik... :)
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 916
15 454
113
Hatás - ellenhatás, de én itt világszinten, elsősorban az USA-ban már megfigyelhető folyamtokról beszélek. Azt hogy Gyuri bát (de lehetne másik hasonló "filantróp" is) közben itthon mumusnak is felhasználják és ezt rendesen túl is tolják a jelenség észlelhetőségét még nem szünteti meg. Ezek komoly szervezési tevékenységgel mesterségesen gerjesztett konfliktusok, és nem, nem lehet azzal kimenteni, hogy "de hát a másik is". Ezek kőkemény érdekérvényesítő, destabilizáló eszközök.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
M

molnibalage

Guest
Laktak páran már a fejem felett, nem kívánom senkinek a basszust FOLYAMATOSAN maxra rakó, zenebuzi nyomingert és a folyton kefélő fiatalokat sem. Főleg, ha mindezt hajnali egytől-fél ötig csinálják. Annyi anális szexet sosem hallgattam végig a szomszédból, mint amikor bérházban laktam. Eleinte vicces volt, de hét-nyolc hónapon át, már nem. A szomszédaink és mi névről ismertük az akkori összes kerületi járőrt.

A mai új építésű lakóparkok papírvékony falát is jól ismerem, az már napközben is rémálom tud lenni. Főleg, ha megszólal a Dáridó Dzsenniferrel 101. része reggel 8 körül vasárnap. Vagy a hitgyüli/katolikus rádió istentiszteletei minden hétvégén ugyanazon időpontban. A gyerekeket erkölcstanra írattam be, pedig vallásos lennék, de olyan előképzettséggel rendelkeztek mire suliba mentek, hogy nem kértek belőle. :)
Tehát szar tervezésűek az új lakóparkok. Lehet zajszigeteléssel is építkezni, csak sajnos a többség fillérbaszó.

Szóval, csak jót tudok mondani a családi házról. Abban élek. Kutya, macskák és sok-sok fű társaságában, ami pár klassz kerti partit már eredményezett. Ugyan valóban több vele a gond, viszont megfizethetetlen, hogy az egyedüli zajforrás te vagy, még hajnali ötkor is. Pláne, ha gyerekeid vannak, és hangos gyerekeid vannak. :) Szomszédok itt is vannak, de azért lényegesen egyszerűbb távol tartani őket, mint zajforrás, mintha panelban/bérházban/új építésű lakásban laknék.
Bár én soha nem éltem családi házban, csak olyanban nyaraltak, de ott is tud ugatni a szomszéd kutyája, amikor zavar és pont ugyanúgy zajforrás a flexelő, fűnyíró szomszéd pont akkor, amikor te pihennél... :)

Az egyedüli ok, aminél tényleg határozott előny a saját kert, ha kutyád van. De még ez is megoldott egyes lakóparkoknál, ahol az alsó szinten levő lakásoknak saját kis elkerített zöld része van. Ezt leszámítva nekem aztán nem kell családi ház, ha van elég elérhető közös zöldfelület. Meg tessék ne fillérbaszó módon szar lakóparkot építeni. Talán lehetne erre szabályozás....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 942
65 967
113
A gyerekek is szeretik a fuvet?

:D

Nalam a sorre vannak rakattanva, nem lehet elol hagyni, a gyumi meg a mentes nem jo nekik... :)

Áhh, mentes meg gyümis...első lépés a guminő felé :D
Vettem nekik egy ideig, hogy ne az enyemet piszkaljak, de azok nem izlettek nekik. Azota ezek szerint rendesen nevelem oket. :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
greta margójára:

1569899587370.jpg


Az összes ökobarmot elkergetném egy ilyen bányába, hogy termelje ki az elektromos cuccaihoz szükséges ércet.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Bár én soha nem éltem családi házban, csak olyanban nyaraltak, de ott is tud ugatni a szomszéd kutyája, amikor zavar és pont ugyanúgy zajforrás a flexelő, fűnyíró szomszéd pont akkor, amikor te pihennél...
Én is sokáig ugyanezt gondoltam, mert mindig lakásban éltem, de aztán kényszerből el kellett költöznöm egy családi házba és megtértem. Az a picivel több befektetett munka sokszorosan megtérül.