A nem vészes az hozzávetőlegesen mint jelent? Én azért pislogtam a sógornő 50 ezres vízszámláin. Fűtésről megint csak horror sztorikat hallottam, de jó szigeteléssel és normális kazánnal lehet elviselhető.
De ez egy dolog, a be és kijárás amihez úgy igazából nincs kedvem. Rengeteg idő.
Nézd, ezelőtt sorházban laktunk feleségemmel, 3 szint+a garázs alattunk,kb 145 nmm, és bizony sok tízezres gázszámlák röpködtek + ráfizetés 100.000 amikor elszámoltak, és sosem volt igazán meleg. A villany is ráfizetéses volt. Főleg hogy gyermek érkezett, akkor döntöttünk családi ház mellett, jól tudtuk eladni sorházat, külvárosban vettünk felújítandó családit amivel rohadt sok munka volt,ki kellett belezni téglákig, de így az épületgépészet, belső, viz, villany stb teljesen új, 3 réteges műanyag nyílászárók, 40 es falak szigetelés nélkül egyenlőre.Hatalmas kertel, ami elhanyagolt volt. kb. 100 nm
A villany itt 10 alatt van, a gázt eddig nem használtuk főzésen kívül, most volt, hogy éjszakánként bekapcsol, meglepően gyorsan felmelegíti a szobákat, pedig nem mai a kazán, fűtés eddig fával volt és az első alkalommal majd megkukuktunk amikor bedörrentettem. Padlófűtés+radiátoros a fűtés amúgy, ha a padló felmelegszik akkor az baromi sokáig tartja a hőt. Fa volt saját erdőből, de hónapokig fűtöttem az elbontott dolgok fájával is. Szóval nekünk jobban jön ki.
Sorháznál nem tudtunk a saját kapunk elé állni annyira szar volt az elrendezés, közös bejáró meg egyéb szarság. Hogy miért vettük meg anno? Mert az volt épp.