A probléma úgy látom ott van, hogy koncepcionálisan nem értünk egyet azzal, hogy milyen vezérelvek mentén szükséges megtervezni egy várost és annak funkcióit főleg úgy, hogy tudva levő, hogy valamit tenni kéne az élhető környezetért az egyre brutálisabb hőhullámokat nézve.
Csak a képek miatt, előtte és utána állapot.
https://24.hu/kultura/2019/08/27/nem-vonzza-az-embereket-a-terkoves-porcelanos-jozsef-nador-ter/
Mi az, ami az "előtte" állapotban nem jó? Felszíni parkolás. Foglalja az értékes közteret. Nem csak itt a téren, mindenhol. Érthető a mélygarázs igénye, de akkor ezek által megteremtett mennyiségben a felszíni a helyeket fel kell számolni. Nem csak a téren, hanem a környékén is. A bibi az, hogy még a téren is maradt felszíni parkoló hely. Minek? A garázs alap funkcióját sérti, hogy felszabadítsa a közteret...
Persze, hogy van csemete, de nagyméretű fákat is lehet átültetni és mozgatni tudtommal, mert láttam ilyet. Létező technológia.
essék megnézni Google Earth idő visszatekeréssel, hogy hogyan nézett ki a tér az átépítés előtt. Igen sok zöld volt. Ha nem lehetséges úgy megcsinálni, hogy ez megmaradjon és csak a "majd 30 év múlva lesz árnyék", akkor bocs, de akkor a projekt elkezdése nehezen indokolható, mert már megint arról van szó, hogy a csilivili kizénet ellenére tér használhatatlanabb lett azért, hogy az autóval közlekedőnek legyen egy mélygarázsa, amit vagy használnak, vagy nem. Frankó. Van egy drága tered, amit nem használ senki, mert az év nagy részében élhetetlenül meleg. 0 árnyék.
Miért érzik azt egyesek / a szakma (?) képviselői, hogy feltétlenül szét kell cseszni azt, ami egész jó volt csak ráncefellvarni kellett volna? Ha nem lehet valamit élhető módon átalakítani vagy radikálisan átszabni, akkor az eredeti funkciót kellett volna meghagyni és fejleszteni. Szerintem.
Arra is kíváncsi lennék, hogy ezek a kis fák, ha megnőnek, akkor mikor találkoznak majd a mélygarázs föémével.
Ezen felül, ameddig a meglevő mélygarázsokat sem igazán használják, akkor itt ezen a téren mire számítanak? Az Blahán az Europeum -5 szintjén gokart pálya van. Ennyire van kihasználva, hogy nem kell már az a -5 szint. Nem értem.