Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon érdekes és jó meglátásokat tartalmazó rövid kis elemzés.
Nettó hülyeség.Ez reális lehet, hogy az iráni F-5-ösök, ha felfedezik az F-35 - t akkor már előnyben lennének, mert jobbak a dogfightban? Még csak nem is vmi iráni vagy egyéb propaganda állítja ezt.
https://nationalinterest.org/blog/b...r-force-really-take-out-stealth-fighter-90626
Sejtettem, csak eddig a national interest egy elég jó oldal volt. Csodálkoztam is ezen a cikken, ezért is linkeltem. Köszi a választ!Nettó hülyeség.
- Az F-35A-nál láttuk, hogy demózva F-16C szint. Harci konfigban jobb, hiszen relatív értékben kevésbé romlik a teljesítménye.
- Az F-5 soha nem volt az F-16 teljesítményének közelében sem. Ps görbén is meg tudom mutatni elvileg, ha kell. Meg van FM...
- A DAS nem párolog el. A WVR BVR határán az F-35A pilótája midentlátó szem az F-5 pilótához képest, aki kb. pontosan ott van, mint 1950-ben voltak a pilóták.
És ez egy elég óvatos kijelentés volt. Mindent összevetve még az F-16C-t is felülmúlja. Hasonlóna gyorsul és emelkedik, de az F/A-18C szintjén manőverezik.Az F-35A-nál láttuk, hogy demózva F-16C szint. Harci konfigban jobb, hiszen relatív értékben kevésbé romlik a teljesítménye.
Igen, mert az óvatossal is alázós.És ez egy elég óvatos kijelentés volt. Mindent összevetve még az F-16C-t is felülmúlja. Hasonlóna gyorsul és emelkedik, de az F/A-18C szintjén manőverezik.
Mármint a legújabb szoftverfrissítésen átesett F/A-18C szintjén, aminél gyakorlatilag nincs állásszögkorlát, a gép az aerodinamikailag elérhető maximális állásszögig kirepülhető, biztonsággal kontrollálható.
És ezen a szinten mozog most az F-35A.
És úgy csökken az ár, hogy még mindig nem teljes ütemű a sorozatgyártás...Aláírták az USA történetének legnagyobb egyszeri beszerzési szerződését
F-35 Lot12-14 ….478 db gép $34 milliárd
Az infografika elmagyarázza hogy miből, mennyit és mennyiért
![]()
Ja, és Október elejére a bevethetőségi arány a korábbi 55%-ról 73%-ra ugrott...
És úgy csökken az ár, hogy még mindig nem teljes ütemű a sorozatgyártás...
Aláírták az USA történetének legnagyobb egyszeri beszerzési szerződését
F-35 Lot12-14 ….478 db gép $34 milliárd
Az infografika elmagyarázza hogy miből, mennyit és mennyiért
![]()
Ja, és Október elejére a bevethetőségi arány a korábbi 55%-ról 73%-ra ugrott...
Akkor ez ennyi volt. Én azt hittem jó gép. Sajnálom...
Nem értetek hozzá...
... bezzeg az Index.
34 milliárd dollárért vásárol a világ egyik legrosszabb vadászgépéből a Pentagon
A világ egyik legdrágább és legrosszabb vadászgépéből vásárol be az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon: 34 milliárd dollárért, azaz több mint 10 ezer milliárd forintért vesznek F-35 típusú gépeket a Lockeed Martintól...
...
... az elképesztően drága, ár-érték arányban csapnivaló F-35 minden idők öt legrosszabb vadászgépének egyike.
Akkor ez ennyi volt. Én azt hittem jó gép. Sajnálom...
Ez megérne egy vaskos HTT-t, csak nem tudom, hogy pazaroljam-e rá az időmet....Nem ők(az Indexnél)tehetnek róla,hogy nem értesz hozzá...
És úgy csökken az ár, hogy még mindig nem teljes ütemű a sorozatgyártás...
Mert az FMS vásárlóknak csomagban adják el a gépet. Az USAF számára sem a flyaway cost az egy gépre eső rendszerbe állítási költség. Csak azt mutatja meg, hogy az a balfasz mantra, amit a sajtó tol, hogy ez a világ legdrágább vadászgépe, az nettó hülyeség. Azt meg végképp cáfolja, hogy a legrosszabb ár/érték aránya. Mert ebben ott van a TGP pod, a HTS pod és a FLIR pod ára , meg a vonatott csali alkalmazhatóság, csak ezek integrálva vannak az F-35A-ban. Az F-16C Block 70-hez meg ezeket veheted meg külön...Nem ünneprontási szándékkal de azért látni kell hogy a pozitív hírek mellett azért maradtak még jócskán ellenérvek az F35-tel szemben
Árcsökkenés: az FMS ügyfelek ebből az árcsökkenésből várhatóan sajnos nem sok mindent fognak érzékelni. Nekik várhatóan továbbra is $200 millió körüli összegbe fog fájni egy-egy gép…
Ennek semmi köze nincs a gép árához, az ár/érték arányhoz már inkább, ha a technikai paramétereken túl beleveszed ezt is az elemzésbe. De ezt pénzesíteni nehezen lehet.Mission Data szerverek: azok továbbra is az USA-ban fognak maradni, ezért a nem USA vásárlóknak erős kompromisszumot kell kötniük a nemzeti szuverenitásuk kárára.
Annyival nem sokkal. Már linkeltem. Az F-15E 40k USD táján van, az F-16C 20-22k USD/óra. És mennyivel tud többet az F-35A ezeknél? Hát. Sokkal. Ahol ezek életképtelenek, ott lazán lubickol a gép. Azt hogyan költségeled be, hogy adott környezetben a 4++ gépekkel öngyilkosság repülni az F-35A-val összevetve?Üzemeltetési klts.ek: azok sajnos nem csökkennek olyan mértékben mint a beszerzési klts. A repült óra klts. még mindig többszöröse a Gripennek, de a többi a 4++ típushoz képest is sokkal magasabb
Ez megérne egy vaskos HTT-t, csak nem tudom, hogy pazaroljam-e rá az időmet....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..