Érdekességek a világ országaiból

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nekem ez nagyon nem jön össze, a HSz alsó részén többet olvasgathatsz a véleményemről, és nem érdeket mi volt a múltja, ma ...

Ezeket geostaci. [GEO] pályára kellene állítani mesemondásilag -bár ez drága, de lehetne mutogatni -.

Lehet látni hogy élvezi, hogy beszélhet! Ezeket mellőzném a felsőfokú tanulási folyamatban! Rengeteg hasonló emberrel találkoztam az életem során, Én ezeket a videókat nem kérem, de lehet, hogy más igen-igen!

Már leírtam véleményemet, ott több minden van:

https://forum.htka.hu/threads/a-ii-világháború.1149/page-125#post-608677

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: anonim999
5214489.jpg

"a legújabb Zircon hiperszonikus rakétákkal lesz felszerelve. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozta egy Kalinyingrádban építés alatt álló hajó látogatása során."

https://tass.ru/armiya-i-opk/7068179

• Tetszik
Reactions: fishbed
Van, amikor az autópályán balról lehet előzni egy vadászgépet
Csak Oroszországban.

A The Aviationist szerdai cikke szerint a napokban megtörtént az, ami eddig elképzelhetetlen volt: egy teherautó is megelőzött egy vadászgépet! Igen, ez nem fake news, nem kamu hír, csak az orosz utak és autópályák különleges világa. Amivel most újfent szembesülhetünk, legalábbis másodkézből.

Szu_34_autopalya2.jpg

Fotó: The Aviationist/Facebook

Ahogy azt a repülési portál írta, egy repülésképtelen Szuhoj vadászgépet A pontból B pontba nem levegőben, és nem is vasúton szállítottak át, hanem közúton. Azonban nem tréleren – ahogy az ilyenkor szokás –, hanem a saját futóművén! A fotókon ugyan nem látszik a vadászgép sebessége, de minden bizonnyal nem hangsebességgel vontatták a pálya két sávjában.

Egyébként külön érdekessége az esetnek, hogy a szóban forgó repülőgép Szíriában éles bevetések tucatjait teljesítette 2015-től, és nagyobb sérülés nélkül repült, egészen idén szeptemberig, amikor is – már az orosz egeken – összeütközött egy másik repülőgéppel, a hivatalos vizsgálat szerint pilótahiba miatt.

Több fotó az eredeti hírben.

(Mandiner)

https://mandiner.hu/cikk/20191031_van_amikor_az_autopalyan_balrol_lehet_elozni_egy_vadaszgepet

Van, amikor az autópályán balról lehet előzni egy vadászgépet
Csak Oroszországban.

A The Aviationist szerdai cikke szerint a napokban megtörtént az, ami eddig elképzelhetetlen volt: egy teherautó is megelőzött egy vadászgépet! Igen, ez nem fake news, nem kamu hír, csak az orosz utak és autópályák különleges világa. Amivel most újfent szembesülhetünk, legalábbis másodkézből.

Szu_34_autopalya2.jpg

Fotó: The Aviationist/Facebook

Ahogy azt a repülési portál írta, egy repülésképtelen Szuhoj vadászgépet A pontból B pontba nem levegőben, és nem is vasúton szállítottak át, hanem közúton. Azonban nem tréleren – ahogy az ilyenkor szokás –, hanem a saját futóművén! A fotókon ugyan nem látszik a vadászgép sebessége, de minden bizonnyal nem hangsebességgel vontatták a pálya két sávjában.

Egyébként külön érdekessége az esetnek, hogy a szóban forgó repülőgép Szíriában éles bevetések tucatjait teljesítette 2015-től, és nagyobb sérülés nélkül repült, egészen idén szeptemberig, amikor is – már az orosz egeken – összeütközött egy másik repülőgéppel, a hivatalos vizsgálat szerint pilótahiba miatt.

Több fotó az eredeti hírben.

(Mandiner)

https://mandiner.hu/cikk/20191031_van_amikor_az_autopalyan_balrol_lehet_elozni_egy_vadaszgepet

Ugye, hogy az Orosz teherautók a leggyorsabbak,hogy lealázza a szuhojt....:D

A Novovoronyezsi Atomerőmű II-es kiépítés 2-es blokkját 2019. november 1-én, a kitűzött határidő előtt harminc nappal kereskedelmi üzembe helyezték.Az új energiatermelő egység az orosz villamos energia hálózatra csatlakoztatása után 2019. május 1-én kezdte meg a villamos energia termelését. Ez már a harmadik, Oroszországban működő 3+ generációs blokk. Az első ilyen egységet ugyanezen erőműben 2016-ban helyezték üzembe, a második, a Leningrádi Atomerőmű II-es kiépítés 1-es blokkja pedig a 2017-es hálozatra kapcsolás után tavaly október óta termeli kereskedelmi üzemben az áramot.
Andrej Petrov, az orosz atomerőmúveket üzemeltető Roszenergoatom konszern vezérigazgatója, az ASZE Mérnöki Vállalat atomerőmű építésért felelős első alalnöke kifejtette: „Az új blokk üzembe állásával az Oroszországban működő blokkok száma 36-ra nőtt. A Novovoronyezsi Atomerőmű II-es kiépítés 2-es blokk (Novovoronyezs 7-es blokk) kereskedelmi üzembe helyezése arról tanúskodik, hogy a Roszatom sorozatgyártásban létesíti az új, 3+ generációs blokkokat. A Novovoronyezsi Atomerőmű területén ez már a 2. hasonló blokk és a harmadik 3+ generációs egység. Ezt a típust választotta többek között Finnország, Magyarország, Fehéroroszország és Banglades is”.

http://profitline.hu/Egy-honappal-a...1h9a22fBRhPJOs7VTGLdw3FayK9WPuSDS1v0djxkRCucY

• Tetszik
Reactions: gacsat