[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 520
113
Jó a kábelezés.
EH5CwEKWoAAIzwL.jpg:large



Ez kb pont helytálló a képen látható urakra :rolleyes: is...

 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
34 milliárd dollárért vásárol a világ egyik legrosszabb vadászgépéből a Pentagon

A technológia védelmében Washington a nyár elején kizárta az F-35-os programból Ankarát, mivel Törökország az amerikai kifogások ellenére is orosz légvédelmi rendszert vásárolt. Ellen Lord kedd este újságíróknak nyilatkozva leszögezte: ez ügyben az amerikai álláspontban nincs változás. Hozzátette: a Pentagon arra számít, hogy az Ankara által vásárolt orosz Sz-400-as rendszert az év végéig hadrendbe állítják.

https://index.hu/kulfold/2019/10/30...g_egyik_legrosszabb_vadaszgepebol_a_pentagon/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az amerikai Igazságügyi Minisztérium idén már havi rendszerességgel jelenti be olyan kínaiak letartóztatását, akiket kémkedéssel vádolnak. Eközben egy konzervatív agytröszt jelentése leszögezi: „már nem elfogadható, hogy a Kínai Népköztársaság tudósai, újságírói, diplomatái és közhivatalnokai szabadon érintkezhessenek az amerikai társadalommal”.
Sorra vadásszák le a kínai kémeket – új korszak kezdődött
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
351
2 022
93
Megszavazta a képviselőház demokrata többsége a Donald Trump elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás menetét.
Mondhatjuk, hogy a szavazás csaknem teljesen kirajzolja a pártok törésvonalait: 232-en szavaztak az eljárás menetrendje mellett, 196-an ellene. Ez azt jelenti, hogy az összes republikánus nemmel szavazott, valamint két demokrata képviselő sem támogatta az eljárást.

Ugyanakkor néhány elemzés szerint nem biztos, hogy ez rosszat tesz a jövőre magát újra jelöltetni tervező elnök népszerűségének..... úgy legyen!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nyolc évre visszamenőleg az amerikai elnök üzleti ügyeit könyvelő cég köteles átadni Donald Trump adóbevallásait a New York-i ügyészségnek - ismerteti a New York-i fellebbviteli bíróság döntését az MTI.
Nem bújkálhat tovább Trump, színt kell vallania vagyonáról

Az amerikai demokrata törvényhozók hétfőn nyilvánosságra hozták a Donald Trump elleni vizsgálat egyes tanúvallomásainak szövegét. Az amerikai elnök elleni alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) megindítása előtti vizsgálatokat folytató három képviselőházi bizottság, a hírszerzési, a külügyi és az ellenőrzési bizottság vezetői hétfőn Marie Yovanovitch, az Egyesült Államok volt kijevi nagykövete és Michael McKinley, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tanácsadója zárt ajtók mögötti meghallgatásának szövegét hozták nyilvánosságra. Mindketten a kormányzatot bíráló nyilatkozatot tettek a törvényhozók előtt.
Trump ügyvédje árnyékdiplomáciát folytat
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nancy Pelosi, az amerikai Kongresszus elnöke szeptember 24-én jelentette be, hogy megkezdik az elnök elmozdítását célzó alkotmányos eljárást, azaz az impeachmentet. Mindezt azért tette, mert nyilvánosságra került egy olyan információ, miszerint az elnök több hónapon át nyomást gyakorolt Ukrajnára, hogy találjanak valamilyen törvénytelenségről felhasználható bizonyítékot Joe Biden illetve fia, Hunter Biden ellen, ugyanis akkoriban úgy nézett ki, hogy Obama volt alelnöke a legesélyesebb demokrata kihívója Trumpnak. (Érdemes megjegyezni, hogy egy friss felmérés szerint, melyet az amúgy jobboldali Fox News készített, Biden még ma is 12 százalékkal verné Trumpot, ha most vasárnap lenne az elnökválasztás, és csak kettejük közül lehetne választani.) Október 31-én pedig a Kongresszus alsóháza megszavazta az eljárás elindítását: ez még nem az impeachment, de már annak az előszobája, mostantól kezdve a kongresszus nyilvános meghallgatásokra beidézhet tanúkat, bekérhet dokumentumokat.
Az továbbra sem valószínű, hogy az elnököt ezzel a jogi eszközzel el lehetne mozdítani hivatalából, és az sem biztos, hogy ez lenne a demokraták célja, hiszen, bár az alsóházban többségük van, és ott átmenne a szavazás, a republikánusok által kontrollált felsőházban gyakorlatilag kizárt(nak tűnik ebben a pillanatban), hogy kétharmaddal az elnök hivatalból való eltávolítása mellett döntenének. Nem is volt még erre példa az USA történetében: Andrew Johnson állt hozzá a legközelebb, Lincoln utódja az elnöki székben, de ott is hiányzott egy szavazat. Az viszont biztos, hogy a demokraták továbbra is tematizálni tudják ezzel a közbeszédet, továbbra is Trump ügyei után vizsgálódnak, és tovább gyengítik pozícióit az egy év múlva esedékes, 2020. november 3-i választás előtt.
Úgy tűnik, sokan dolgoznak Trump ellen
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Elkezdték nyilvánosságra hozni a zárt ajtók mögött tett tanúvallomásokat, a szenátus már a tárgyalásra készül, a Fehér Ház időhúzásra játszik, de még mindig kérdéses, hogy a republikánus szenátorok támogatják-e Trump eltávolítását az elnöki székből.
Gyűlnek a bizonyítékok Trump bűnösségére


Együttműködési készségét jelezte az elnök elleni vádemelést előkészítő képviselőházi bizottságnak Lev Parnas ukrán-amerikai üzletember. Parnas Rudy Giuliani, az elnök személyi ügyvédjének üzlettársa és az ukrán-ügy egyik kulcsfigurája, aki kapcsolatait bevetve próbálta segíteni Giulianit Trump politikai riválisainak lejáratásában és az elnök legitimációját megingató oroszügyi vizsgálat hiteltelenítésében.
"Készen állunk eleget tenni az idézésnek, amennyiben az nem sérti azokat a privilégiumokat, amikre Parnas úr joggal hivatkozhat" - közölte Joseph A. Bondy, aki Edward B. MacMahon Jr.-ral együtt képviseli az ukrán származású üzletembert. Parnasnak korábban John Dowd képviselte, ő pedig 2017 júniusától 2018 márciusáig, az oroszügyi vizsgálat első felében Donald Trump első számú jogi képviselője volt. Dowd, mielőtt elvállalta volna Parnas és Giuliani másik letartóztatott, szintén a Szovjetunióban született üzlettársa, Igor Fruman képviseletét, Trumptól kért engedélyt. A New York Times birtokába került 2019. október 2-i email szerint Dowd "megbeszélte" Trumppal a két letartóztatott képviseletét. "Az elnök beleegyezett, hogy engedélyezzük önnek Parnas és Furman urak képviseletét" - írta Dowdnak Jay Sekulow, Trump egyik ügyvédje, elgépelve Fruman nevét. Dowd aztán már másnap levelet írt a Trump elleni vádeljárást folytató képviselőházi bizottságnak, amiben jelezte, hogy az általuk kért iratok egy része értékelése szerint privilegizált, vagyis védett információ, amit nem köteles átadni. Azt is közölte, hogy megmondani se tudja, mennyi időbe telhet neki átnézni a bekért iratokat ebből a szempontból. Vagyis az, hogy Parnas leváltotta Dowdot, és új védői jelezték együttműködési készségüket, nagyon komoly fordulat. Ezt ráadásul maga Trump idézhette elő. "Parnas urat nagyon felkavarta Trump elnök szimplán hamis nyilatkozata arról, hogy nem ismerik egymást" - mondta ügyvédje, Bondy. Parnas határozottan állítja, hogy kiterjedt ügyletei voltak az elnökkel. Trump aznap tagadta meg kapcsolatát Parnasszal és Frumannal, amikor a manhattani szövetségi ügyészek vádat emeltek a két üzletember ellen, akik letartóztatásukkor épp egyirányú repjeggyel készültek elhagyni az országot. Azt mondta, nem ismeri őket.
Rudy Giuliani letartóztatott üzlettársa kész együttműködni a hatóságokkal