A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
A jármű fontos de ne misztifikáljuk túl ebben az esetben.Persze Tatán kulcselem.
Mondjuk én ezt sosem értettem, hogy az ilyen MRZR meg Jackal szerű nyitott járművekre hogyan gondol a "költő". Értem, hogy nyáron faja, de azért ősztől tavaszig nem hinném, hogy praktikus. ITTHON. :eek::rolleyes: Gondolom, hogy nem véletlenül csak 12 lett megvéve.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 870
21 204
113
Nem hinném, hogy egy sajtájon fognak ilyen beszerzéseket bejelenteni. Meg is lepődtem, hogy bárki számított rá...

Majd lehozza egy csendes délelőtt a Magyar Nemzet a hírt, hogy Hizéhozé Zrt. 10 millió euró értékben vett 24 darab NMS 4x4-t a török Nurol Makina gyártótól, 2020 Q3-as szállítással.

Az is lehet.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 560
90 651
113
Mondjuk én ezt sosem értettem, hogy az ilyen MRZR meg Jackal szerű nyitott járművekre hogyan gondol a "költő". Értem, hogy nyáron faja, de azért ősztől tavaszig nem hinném, hogy praktikus. ITTHON. :eek::rolleyes: Gondolom, hogy nem véletlenül csak 12 lett megvéve.

Hogy gondolt a költő a rövidnadrágra?Hát úgy,hogy nem arra való,hogy télen abba lófrálj.

• Tetszik
Reactions: honved and tindalos
T

Törölt tag

Guest
Hogy gondolt a költő a rövidnadrágra?Hát úgy,hogy nem arra való,hogy télen abba lófrálj.
Ezt most kekeckedésnek vetted, pedig semmi ilyen szándékom nem volt. Ha lett volna, akkor nem említem Jackalt, mivel olyanotok - gondolom - nincsen.
Viszont, jó hogy mondod a rövidgatyát! ;)
Abból a nagyságrendből amennyibe az MRZR-ek kerültek, mindenki kaphatott volna legalább 1 de inkább 2 gyakorló rövidgatyát. :p (addig sem a rendes gyakorló kopik :))/
És akkor félig komolyra fordítva: biztosan ez volt a legszükségesebb beszerzés a MH kötelékében abban a pillanatban?
Nem kell kifejtened, inkább költői a kérdés! És amennyire nem úgy tűnik, nekem nincs bajom a járgányokkal, csak furcsa mindig arra kilyukadni, hogy gatyára nem jut pénz.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 184
141 558
113
Ezt most kekeckedésnek vetted, pedig semmi ilyen szándékom nem volt. Ha lett volna, akkor nem említem Jackalt, mivel olyanotok - gondolom - nincsen.
Viszont, jó hogy mondod a rövidgatyát! ;)
Abból a nagyságrendből amennyibe az MRZR-ek kerültek, mindenki kaphatott volna legalább 1 de inkább 2 gyakorló rövidgatyát. :p (addig sem a rendes gyakorló kopik :))/
És akkor félig komolyra fordítva: biztosan ez volt a legszükségesebb beszerzés a MH kötelékében abban a pillanatban?
Nem kell kifejtened, inkább költői a kérdés! És amennyire nem úgy tűnik, nekem nincs bajom a járgányokkal, csak furcsa mindig arra kilyukadni, hogy gatyára nem jut pénz.
Szomorú igaz?

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 184
90 582
113
A háború természete nem változott, csak a formája...

"...ma már nem a harckocsik száma vagy a tűzerő dönt egy konfliktusban, hanem sokkal inkább a befolyásolási képesség vagy a gazdasági erő. „Az új transzformáció terén a Magyar Honvédség arra készül fel, hogy Magyarország gazdasági erejét figyelembe véve, a külgazdasági és a külpolitikai célokat támogatva, az információs műveleteket felhasználva úgy alakítsa át katonai erejét, hogy képes legyen reagálni a szürke zóna, a hagyományos és a hibrid hadviselés jelenkori kihívásaira"."

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 184
90 582
113
Egyébként ha már ruházkodtok:
9/2005. (III. 30.) HM rendelet a Magyar Honvédség Öltözködési Szabályzatának kiadásáról
Frissítve: 2019. november 7. 16:37 Hatály: 2019.I.1. -
https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a0500009.hm&targetdate=&printTitle=

Közbeszerzési értesítőből

2019/S 216-531483

E hirdetmény feladásának időpontja:6.11.2019

Ajánlati/részvételi felhívás: Katonai egyenruha - „Köznapi és társasági ruházat beszerzése 2019”

„Köznapi és társasági ruházat beszerzése 2019”

1. részajánlati köt:
Köznapi sapka 460 db +10 %
Köznapi sapka sötétkék 180 db + 10 %
Tányérsapka sötétkék - szerelék nélkül 180 db + 10 %
Női kalap - fekete szerelék nélkül 360 db 10 %
Bocskai köznapi sapka - tbk. szerelve 50 db +10 %
Bocskai társasági sapka - tbk. szerelve 50 db +10 %
Tányérsapka sötétkék - tbk. szerelék nélkül 30 db + 10 %

2. részajánlati kör:
95 M köznapi ing rövidujjú – drapp 1.360 db +10 %
95 M köznapi ing rövidujjú – világoskék 640 db +10 %
95 M köznapi ing hosszúujjú – világoskék 640 db +10 %
Női köznapi ing rövidujjú - drapp 640 db +10 %
Női köznapi ing hosszúujjú drapp 270 db +10 %
Női köznapi ing rövidujjú – világoskék 270 db +10 %
Női köznapi ing hosszúujjú – világoskék 270 db +10 %
95 M társasági ing rövidujjú 900 db +10 %
95 M társasági ing hosszúujjú 1.800 db +10 %
Női társasági ing rövidujjú 900 db +10 %
Női társasági ing hosszúujjú 900 db +10 %

3. részajánlati kör:
93 M félcipő társasági barna 275 pár +10 %
93 M félcipő társasági fekete 910 pár +10 %

4. részajánlati kör:
Női cipő pömpsz barna 460 pár +10 %
Női cipő pömpsz fekete 720 pár +10 %
Női mokaszín barna 720 pár +10 %
Női mokaszín fekete 460 pár + 10 %

5. részajánlati kör:
95 M gyakorló pulóver zsebbel 640 db +10 %
95 M gyakorló pulóver zsebbel kék 260 db + 10 %

6. részajánlati kör:
Deréköv barna 2.700 db + 10 %
Deréköv fekete2.700 db + 10 %
Kardtartó csatlék fekete arany 180 db +10 %

7. részajánlati kör:
Köznapi paroli 1.400 pár +10 %
Hallgatói köznapi paroli 500 pár +10 %
Társasági paroli 1.390 pár + 10 %
Évfolyamjelző díszzubbonyra 500 pár +10 %

8. részajánlati kör:
Társasági vállzsinór – arany 1.900 db +10 %

9. részajánlati kör:
Szakmai sál 2.730 db +10 %

10. részajánlati kör:
3/4-es ballonkabát 450 db +10 %
Sötétkék 3/4-es ballonkabát 90 db +10 %
Méretes női ballonkabát 280 db +10 %
Méretes női ballonkabát – sötétkék 90 db +10 %

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 490
8 820
113
4 megy pancelos iskolaaaabaaa? Egy 328 harckocsit fentarto seregnel? Ez ugye vicc? Vagy legalabb egy szazadnyi kene oda de inkabb ketto hogy elegen betanuljanak mindent. 328 harckocsi, de hol a tartalek? Egy Nemetorszagot ennyi ved? A legyozni kivant Oroszorszagot meg vagy 15000 az M zaroltakkal egyutt?
Azt láttam, hogy 4 felújított 2A6 -> 2A7V ment 2014-ben a páncélos iskolába,1 meg a szerelők kiképzőközpontjába (...vier weitere sollen an das Ausbildungszentrum Panzertruppen sowie ein Fahrzeug an das Ausbildungszentrum Technik Landsysteme gehen.). A maradék 15-ről fogalmam sincs. Viszont az egyik zászlóaljuk a 7-ből Panzerlehr Battalion, amiből a "lehr" emlékeim szerint tanítást/tanulást jelent. Ott 44 Leo van már most is.