Szerinted én miért szoktam hetekre eltűnni?Néha megértem miért nem ír dudi gyakran ide...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerinted én miért szoktam hetekre eltűnni?Néha megértem miért nem ír dudi gyakran ide...
Pont a BTR-ek száma miatt ebben lehet a legnagyobb gyártás potenciál, ezért tuti nem fogják elkapkodni mi legyen.Köszi a választ! Azt gondoltam, hogy több milliárd, de ez iszonyatos pénz. Én mondjuk már 88 db Pumával - lett írva a fórumban, hogy az a minimum, meg valamivel több Boxerrel nagyon meglennék elégedve. Csak ott van a közepes és a könnyű dandár, de főleg a közepesbe, mi a fenét akarnak majd rakni? Mert gondolom oda azért olcsóbb járgányok is megfelelnek,persze nem a minőség rovására. Mert állítólag 2023-ig, ha jól tudom, fel kell állítani mind a kettőt. Én bízom benne, hogy az osztrákokkal sikerül majd valami jó üzletet kötni, a Pandur 2-nek a gyártásába beszállni, vagy netán itt összeszerelni. Szerintem nem rossz gép az sem. Gondolom már csak a BTR-ek számából kiindulva, azoknak a pótlásából kell a legtöbb.
A currust leginkább arra találták ki hogy néhány seggfejnek nehezebb legyen a zsebe.Ott a Currus http://www.currus.hu/ pont erre találták ki.
Én meg mióta lefestették a sarat az ural alvázán zöldre. Meg bent hagyták a szendvicset a btr-ben és lefestették...A currust leginkább arra találták ki hogy néhány seggfejnek nehezebb legyen a zsebe.
Mondanám hogy talicskát vagy ekét nyugodtan gyárthatnának de a fegyverállványos történet óta még ebben is kételkedem.
Ugye jól gondolom, hogy nem nagyon szoktad a Küldés gomb megnyomása előtt átolvasni a kommentjeidet?Köszi a választ! Azt gondoltam, hogy több milliárd, de ez iszonyatos pénz. Én mondjuk már 88 db Pumával - lett írva a fórumban, hogy az a minimum, meg valamivel több Boxerrel nagyon meglennék elégedve. Csak ott van a közepes és a könnyű dandár, de főleg a közepesbe, mi a fenét akarnak majd rakni? Mert gondolom oda azért olcsóbb járgányok is megfelelnek,persze nem a minőség rovására. Mert állítólag 2023-ig, ha jól tudom, fel kell állítani mind a kettőt. Én bízom benne, hogy az osztrákokkal sikerül majd valami jó üzletet kötni, a Pandur 2-nek a gyártásába beszállni, vagy netán itt összeszerelni. Szerintem nem rossz gép az sem. Gondolom már csak a BTR-ek számából kiindulva, azoknak a pótlásából kell a legtöbb.
Régi, meg mót-is-vár!
Ugye jól gondolom, hogy nem nagyon szoktad a Küldés gomb megnyomása előtt átolvasni a kommentjeidet?
Szerinted hány kifejezetten lövészdandárja van Magyarországnak?
És ezen dandárok hány lövész zászlóaljjal rendelkeznek?
Leírod, hogy 88db PUMA a minimum. Ha arra gondolsz, hogy németeknél mennyit tesznek egy zászlóaljba, akkor 2 zászlóaljról beszélsz kapásból.
Ha még hozzácsapsz "valamivel több" Boxert, akkor az a tatai dandárba egy kicsit sok nem? Mert ugye EZEKEN KÍVÜL beszélsz még közepes, meg könnyű dandárról.
Jelenleg a közepes, a debreceni (pedig 2 zászlóalja Hódmezőn van!) dandár.
A "könnyű" dandár, az a különleges. Bár, mikor Benkő papa először beszélt a 3 dandárról, akkor nem volt egyértelmű, és lehetett úgy is érteni, hogy létre akarnak hozni még egy könnyűt. Azonban azóta már Ő maga egyértelműsítette a helyzetet.
A Különleges, viszont nem fog kapni se 8x8-at, se láncos technikát.
Szóval az általad felvázolt 88 láncos + "valamivel több" kerekes forgatókönyv (amennyiben a valamivel több = 150+ ) igen-igen alul kalkulálva már lehet hogy az összes BTR-t ki tudná váltani (support járművek nélkül).
Sokkal egészségesebb lenne a 110-130 láncos + 220-260 kerekes a MH jelenlegi igényeit kielégíteni. És akkor talán 1-2 spare jármű is belefér a keretbe.
2026-ig inkább az első verzió lesz szerintem lerendelve. Különösen, ha az eddig berendelt láncos technika darabszámait nézem (csak a legszükségesebb mennyiség)
Mipöcs van?BTR-t csak akkor váltja ki, ha pl határellenőrzésre terrorelhárításra és másra nem használjuk. Különben több kell az újból. Vagy megtartani annyi BTR-t ami kiszolgálja a háttérfeladatokat. (Határellenőrzés, TEK, Katasztrófavédelem.) Az új gépek meg csak legyenek a harcoló alakulatoknál. (úgysem fognak raktárra vásárolni pluszba, csak éppen annyit ami a dandárokba kelleni fog)
Én meg mióta lefestették a sarat az ural alvázán zöldre. Meg bent hagyták a szendvicset a btr-ben és lefestették...
Meg hogy a szervízgarancia a kapuig tart aztán ha elbasztak valamit és lerohadsz a pályán a frissen “javított“ géppel akkor az a te bajod és ha visszaviszed kiszámlázzák mégegyszer...
Mipöcs van?
Határellenőrzés? TEK? Katasztrófavédelem?
Ezekre akarsz PUMA-t, meg modern 8x8-at használni?![]()
És az senkinél nem csapta ki a budiajtót, hogy a szerbek a mi festékünkből megmaradt anyaggal lefestett Mihukat (vagy Miha-kat) kaptak az oroszoktól?
https://www.jetfly.hu/katonai-tipusok/fotok-mi-35m-harci-helikopterek-erkeztek-szerbiaba
Vagy inkább a mi Mi-24-ink is az orosz Szu-35-ökből megmaradt sötétszürkével lettek lemázolva?!!És az senkinél nem csapta ki a budiajtót, hogy a szerbek a mi festékünkből megmaradt anyaggal lefestett Mihukat (vagy Miha-kat) kaptak az oroszoktól?
https://www.jetfly.hu/katonai-tipusok/fotok-mi-35m-harci-helikopterek-erkeztek-szerbiaba
Nem szmájliztam, de ez némileg provokatív kérdés volt. Sőt, teljesen.Vagy inkább a mi Mi-24-ink is az orosz Szu-35-ökből megmaradt sötétszürkével lettek lemázolva?!!![]()
Nehogy azt képzeld már, hogy az a "hú de nagyon speciális" ?? festék direkt a mi féltucat helikopterünkre lett kitalálva.
![]()
Ennek némiképp ellentmond, hogy a H145M-k is ugyanezzel a színnel lettek festve.Vagy inkább a mi Mi-24-ink is az orosz Szu-35-ökből megmaradt sötétszürkével lettek lemázolva?!!![]()
Nehogy azt képzeld már, hogy az a "hú de nagyon speciális" ?? festék direkt a mi féltucat helikopterünkre lett kitalálva.
![]()
Katasztrófa lehet az a cég, negatív példa minden hadi ipari vállalkozásnak.
A megrendelő olyan színű cuccost kap amilyent megrendelt, elvégre ő a fizető fél. Ha fehér alapon kalocsai mintát rendeltünk volna bármelyik helikopterre, akkor a cég/ek festői max mintát kértek volna, hogy "milyen is az a kalocsai?!". Mi meg persze a helik mellé kissé borsosabb számlát kaptunk volna a bonyásabb festés miatt - de a következő helikopteres gyakorlaton mi kaptuk volna a "Legszebb helikopter" díjatEnnek némiképp ellentmond, hogy a H145M-k is ugyanezzel a színnel lettek festve.
12 gép abból is csak 4 viper, nem sok
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..