De hová tüntek a hozzaszolásai?Szittya! Te milyen jól elbeszélgetsz magaddal! Valljuk meg, egyedi a kommentelési stílusod!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De hová tüntek a hozzaszolásai?Szittya! Te milyen jól elbeszélgetsz magaddal! Valljuk meg, egyedi a kommentelési stílusod!
Vegyenek nincs azzal bajom. Csak arra van elkulonitett penzmag. A maradvanyt meg egy amugy is akadozo ellatasi rendszerbe tovabbi megrendelesekre leadni lehet nem a leghelyesebb dontes. /a penzmagbol elkulonitett reszt se tudjak legyartani kello tempoba.../akkor evekig aljon a penz hogy majd ha lessz folos felszabadulo kapacitas varjanak meg?./ az raer majd ha teljesitettek a megrendelest szerintem./addig ez a maradvanypenz jobb helyen van egy gyorsan teljesulo uzletbe./Vegyenek belőle ruhát meg személyi felszerelést...
Mondjuk úgy hogy maradék pénzek feltételezése elég optimista tőled mert nincsenek.Vegyenek nincs azzal bajom. Csak arra van elkulonitett penzmag. A maradvanyt meg egy amugy is akadozo ellatasi rendszerbe tovabbi megrendelesekre leadni lehet nem a leghelyesebb dontes. /a penzmagbol elkulonitett reszt se tudjak legyartani kello tempoba.../akkor evekig aljon a penz hogy majd ha lessz folos felszabadulo kapacitas varjanak meg?./ az raer majd ha teljesitettek a megrendelest szerintem./addig ez a maradvanypenz jobb helyen van egy gyorsan teljesulo uzletbe./
Igen iden ezert is lett minimalis torok vas megrendelve. /ez az evi minimum amenmyi jon./lehet sememnyi opcio nem fog jonni + ba csak a minimum vegig 2026 ig /bar ezt erosen ketlem./Mondjuk úgy hogy maradék pénzek feltételezése elég optimista tőled mert nincsenek.
Még erről sincsenek számok..Igen iden ezert is lett minimalis torok vas megrendelve. /ez az evi minimum amenmyi jon./lehet sememnyi opcio nem fog jonni + ba csak a minimum vegig 2026 ig /bar ezt erosen ketlem./
Hát passz. Én másfél évig használtam és nagyon könnyű volt a fegyver és a használata is. Nálunk nem emlékszem válltámasz törésre, csak kilazulásra. Pedig gyűrtük rendesen, mint lövész alakulat. 300 méterig nem volt rosszabb emlékeim szerint a szórásképe, mint a Határőrségnél használt hoszabb csövű AK-nak. Lőtéren biztosan nem. Ettől függetlenül ma már elavult, ez biztos. A korszerüsítés lehetősége benne volt, de nem tettük meg. Így már csak emlék. Nincs már rendszerben, ha jól tudom.
Szamok nincsenek csak osszeg. /ha szam lenne osszeg nelkul akkor lenne felhaborodas es tam-tam./igy majd csodalkozas hogy tenyleg jo uzlet kottetet /opcio tudata nelkul is./viszonteladast nem szamitva IS /de igazabol ezek miatt./Még erről sincsenek számok..
Volt fejlesztett változata,az AMPÉs ha cserélünk válltámaszt meg első markolatot, majdnem van egy ak63d-nk.
Pár dolgot változtattak a fegyveren a 63d hez képest.
Elvileg, hogy legyen egy olcsóbban gyártható kompaktabb fegyver.
Hát szerintem nem lett számottevően kompaktabb.
Hogy olcsóbb lett e azt nem tudom.
Amin változtattak.
Válltámasz.
Egyértelműen rosszabb.
Sorosban 7 hó alatt amikor őrszázadba voltam sajnos sok letört.
11 év alatt tatán a 63d-nek 1 se.
Szerintem az a hatvanas években is elvárás volt, hogy ne törjön le ilyen könnyen.
Ráadásul ahogy a cikk írja nem segít a pontosságán se.
Másik változtatás az első markolat.
Szerintem az sem mai napi elvárás, hogy meg lehessen fogni az első markolatot.
Rövidebb cső. A cikk leírja a lényeget.
Ez a pár változtatás egy egyértelműen rosszabb fegyvert eredményez.
Továbbfejlesztés? Hát ezek után olyan csodákat alkottunk mint a kgp9
Szerintem sztálingrádban a 2.vh alatt jobb fegyvereket csináltak a pincékben.
De a magyar honvédség ak modernizálásával kapcsolatban láthatjuk milyen "jókat" alkottunk.
Sajnos.
http://wagnerpeter.blogspot.com/2011/07/modernizalt-kalasnyikov-ak-63-mf.html?m=1
Volt alkalmam 7 hónapot használni odakint.
Hááát.
Elnézést de erre ezügyben még válaszolok.Másként nem lehet.Bár ha úgy számolnák a népességet ahogy ő gondolja akkor majd 20.000000 magyar élne az országban szigorúan kibővítve!
Ne varjatok iden tul nagy karacsonyi csomagot a fa ala. A tavaji az Angyal miatt volt. az idei maradvanypenzbol hoz valami aprosagot. Tudjatok 2026 ig meg van ido. Az apc es ifv beszerzes a legcombosabb resze lessz a Zrinyinek. /mar ami osszeget erinti./ jovore be lessz jelentve eggyik vagy masik. /apc bol db szam kell /nem csak egy dd re valo./ ifv bol meg tobb variansalvazzal rendelkezo tipusra van szukseg./
...
+ a konnyu jarmuvek. A torok megrendeles azert kicsi mert kicsinek kell lennie. /ha bevallik azokra a feladatokra es alkalmas olyan alvaz kialakitassal feladatot ellatni amik el vannak varva tolluk./ lessz azokbol is tovabbi megrendeles... /itt minden ev vegi maradvanypenzek egy reszemek elkolteset es egy kissebb minimum csomag beszerzeset kell erteni.../
Az a par szaz db amit a ket jarmu kitesz 2026 ig nagyobb csomag/elorre elkulonitett penzmag / megrendelese nelkul is ossze fog jonni...
A kovetkezo konkretum a legvedelem lessz. /egy resze./
Jovo ev elejen.
Egyebkent lehet bizakodni mert jobbak a szamok mint az elorre betervezett.
Persze barmi kozbejohet erre a fene nagy ovatossag. De ha a jovo ev is pozitiv lessz meg lehet kotni a ket nagy beszerzesi csomagbol az eggyiket. /ami egyaltalan nem biztos hogy az ifv lessz!!!./ ugyhogy tata lovesz sory de ez van /vallalas ide vagy oda ha nem lessz ratok penz apc vel verettek nemi extraval.../
Hasznalt kifuto usa technikaat venni uj aranak 70% aert nem akkora biznisz... Egyedul a tartalekosoknak lenne ertelme ilyet adni.. De oda is lehet jobban jarnank valami levetett europaival. Jo nagy raktar keszlettel... De ez nagyon a jovo zeneje.
Azert aztremelem hogy a tartalekos pk iden is kimennek britisbe azt turiznak valami hasznosat a tartalekosoknak...
Varga Mihálynak volt egy tájékoztatója, ahol elhangzott hogy a megmaradt tartalékokat (amik az alultervezett gdp-ból meg minden másból megmaradt) szépen félreteszik, hogy ha jövőre a német gazdaság nem kezd nőni akkor ezt beforgatják a hazai iparba,szolgáltatásba stb.. Ez nagyjából 2000Mrd HUF..A lényeg hogy a recessziót elkerüljük. Ha nem elég akkor se vesznek fel hitelt. Ha marad akkor abból lehet fejleszteni bármit. Úgyhogy lehet szurkolni a németeknek)) HAJRÁ NÉMETEK!!!))Na, akkor lehet tovább ábrándozni a Pumákról meg a Boxerekről. Ugye az idén volt 2 választás, jó párán vártak valamiféle bejelentést, de amikor O.V. kint volt az USA-ban, valami 2 milliárdos üzletet hangoztattak, az LM-nél ha jól tudom,amiből 500 milla elment a rakétákra, de akkor mi lehetett a többi? Hamburger husi? Mondjuk, nekem eddig sem voltak illúzióim, azért titkon reméltem a 3 szállítógépet, meg esetleg a légvédelmet. Az eddig megrendelt technikáknak egy része soha nem fog ideérni, vagy az is lehet, hogy az igényeinket lejjebb kéne adni? Mert amit most megrendelünk, még az is minimum 5-6 év mire ideér. Vagy egyszerűen már félnek is bejelenteni valamit. Sebaj,megjön a 16 db török 4x4-es, hasukat fogják majd fogni egyes szomszédaink a nevetéstől. Én egyszerűen már annak is tudnék örülni, ha valami szerb , lengyel vagy akármilyen olcsóbb cucc bejönne,ami mondjuk nekünk megfelelő minőségű lenne, mert gondolom , nekik is van olyan. Azért legalább a cseheknél látni, hogy nagyjából mit akarnak, legalábbis az IFV terén, nem megy a nagy sumákolás. Vagy ezek szerint mégsem dübörög annyira az a gazdaság? Ha most megrendelünk valamit, gondolom csak akkor kell fizetni,ha megjönnek. Na, mindegy egy picit még reménykedek valamiben, a 4x4-eseken kívül,de lehet, hogy szégyenükben be sem jelentik, már a mennyiség miatt.