Ez világos, de a lehetőség meg van rá. A fegyvert meg majd meglátjuk.Az lehet de, hogy nem lesz csak 5 dbre fegyver az is valószínű.
A gripenekre is mindre lehet rakni lézeres célmegjelölőt még sincs annyi mint gép.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez világos, de a lehetőség meg van rá. A fegyvert meg majd meglátjuk.Az lehet de, hogy nem lesz csak 5 dbre fegyver az is valószínű.
A gripenekre is mindre lehet rakni lézeres célmegjelölőt még sincs annyi mint gép.
Ez világos, de a lehetőség meg van rá. A fegyvert meg majd meglátjuk.![]()
Ez világos, de a lehetőség meg van rá. A fegyvert meg majd meglátjuk.![]()
Igen? Ezt most miért is linkelted?
Igen? Ezt most miért is linkelted?![]()
Ez a téma egy párszor már lett fejtegetve a h145m-es topicban.Csak, mert itt is azt írják.a másik oldalt nem ismertem.
![]()
Hát nem tudom amikor én tatán voltam 2 éve utoljára éjszakás szolgálatban laktanyán belül, akkor volt meleg kaja vacsira meg kaptam éjszakai pótléknak egy csokit, egy csomag mogyorót meg egy liter gyümölcslevet.A tényekben mi a hangulatkeltés?
Az van odaírva, hogy vacsora+éjszakai pótlék.
Amúgy mivel nem vagyok diatetikus nem tudom mi az igazán jó és egészséges.
Pl egy épületügyeletesi szólgálatban kb 4 órát alszol a 24ből.
Ami nem is 24 hisz elötte eligazítás, utánna átadás, átvétel. Van reggeli, ebéd meg ez a vacsora+éjszakai.
Ráadásul ha külszolgálatban éjfélkor elmész kajálni, vagy kapsz csomagot ettől fényévekre van.
Persze nem azt várom el, de 2 csoffadt zsömle mondjuk egy 100 kilós embernek szerintem nem elég.
Amit napközben kaptunk kaját azzal nekem sem volt bajom.
Egyedül Tünde utcában. Ott azt mondták azt kapjuk mint a honvéd kórházban a betegek. Szegények.
Ja a szar és kevés kajához ott President vajat kaptunk. Ami meg k nem olcsó.![]()
Hát nem tudom amikor én tatán voltam 2 éve utoljára éjszakás szolgálatban laktanyán belül, akkor volt meleg kaja vacsira meg kaptam éjszakai pótléknak egy csokit, egy csomag mogyorót meg egy liter gyümölcslevet.
Ez a téma egy párszor már lett fejtegetve a h145m-es topicban.Nézzél be oda is.
Egyébként meg a Magyar Honvédből:
"A korábban már említett HForce-rendszer négy változatban (option 0-3) rendelhető. Arról nem hangzott el pontos információ, hogy hazánk melyiket vásárolja meg*, de az kiderült: minden magyar gép megkapja az elektrooptikai felderítő- és célzórendszer, illetve a két, oldalsó fegyverhordozó pilon alkalmazásához szükséges előkészítést (megerősítések, felfüggesztései pontok, elektromos és adatkábelek, a pilótafülke hátsó részébe beépített fegyverzetvezérő rendszer). Ebből adandóan a hazánknak leszállítandó felfegyverzett, könnyű támadó, kutató-mentő, illetve szállító változatok aránya bármikor változtatható."
*De ez is ehangzott lásd az általad linkeltet például.![]()
Szolnokon szerintem lehetséges mert ott a sok ejtőernyós meg búvár meg faszom pótlék miatt kevesebb jut a többinek.Hát én vagy 7 éve nem voltam.
De te írtad a kérdésre, hogy lehetséges ez a kaja amit belinkeltek hogy Ja.
No akkor Most lehetséges vagy sem. Te vagy az aktív.
Az egyebek miatt nem jut kevesebb a többieknek, mert az élelmiszer norma annyi, amennyi. Figyelembe véve a speciális beosztásúakat is. El tudod képzelni, hogy a hajózó, vagy az eje normát csökkentsék a szárazföldiek javára, vagy fordítva? Ez képzelgés.Szolnokon szerintem lehetséges mert ott a sok ejtőernyós meg búvár meg faszom pótlék miatt kevesebb jut a többinek.
Te ultra libsi, mindegyik Hforces és az tök mindegy mire specializált. Ha nem lenne megrendelve a Hforce hozzá akkor lenne problémás, de bármikor felszerelhető fegyverel háború esetén és főleg Románia ellen.Reméljük nem úgy mint a gripenre a bombák.
Azokra hány évet vártunk?
Hát nekem ott mást mondtak, Szolnokon kb a legfosabb a kaja az egész cégben.Az egyebek miatt nem jut kevesebb a többieknek, mert az élelmiszer norma annyi, amennyi. Figyelembe véve a speciális beosztásúakat is. El tudod képzelni, hogy a hajózó, vagy az eje normát csökkentsék a szárazföldiek javára, vagy fordítva? Ez képzelgés.
És hol a legjobb és mi az átlag kaja? Kórházi koszt szint?Hát nekem ott mást mondtak, Szolnokon kb a legfosabb a kaja az egész cégben.
Te ultra libsi, mindegyik Hforces és az tök mindegy mire specializált. Ha nem lenne megrendelve a Hforce hozzá akkor lenne problémás, de bármikor felszerelhető fegyverel háború esetén és főleg Románia ellen.
Tatán és Pápán a legjobb. Amúgy ilyen jobb fajta menzakaja szint, olcsóbb kifőzde. A legszarabb eddig Ludovika (vastagon), Szolnok, Debrecen.És hol a legjobb és mi az átlag kaja? Kórházi koszt szint?
Hétvégén erről is beszéltem a még "cégnél" szolgálókkal. A pisztolyokkal nem valami elégedettek az itthon összeszereltek már rozsdásodnak (wtf!!??). Géppisztolyt még csak mutatóba láttak, meg az oktatási anyagot ahol hibásan jelölték a fegyver alkatrészeit. Hát remélem, hogy csak nehezen indul a dolog és innen már csak feljebb lesz.Tisztelt urak! Kérdésem lenne felétek. Esetleg, ha a legkedvesebb dél-keleti szomszédunk - mivel ihletet kaptak tőlünk a CZ fegyverek után - hogy állnak a Barretta gyártásával? Esetleg beindult már? Vagy csak egy fellángolás volt részükről? A másik dolog: A CZ fegyverekről esetleg valami tapasztalat, hogy beváltak-e? Én nekem , mint kívülállónak tetszik, de én nem értek hozzá. Még egy kérdésem volna a szállítógép terén. Ha netán rendelünk 3 db KC390-t, volna- e realitása brazil rakétatüzérségnek? Mert gondolom azért nem gagyi minőség, tudom, nem ez a legfontosabb elsődlegesen, de azért szerintem nem ártana ilyesmik beszerzése is.
A pisztolyhoz kapott imbusz kulcsok kicsit gagyi minőségűek és nehéz megeszi a csavar ha be akarod állítani magadnak a fegyvert.... Meg eleve nem ezt a 2 pisztolyt vettem volna hanem a P-10-est, ha már nem a glockot vettük meg úgy hogy 10 éve azzal járunk misszióba....Hétvégén erről is beszéltem a még "cégnél" szolgálókkal. A pisztolyokkal nem valami elégedettek az itthon összeszereltek már rozsdásodnak (wtf!!??). Géppisztolyt még csak mutatóba láttak, meg az oktatási anyagot ahol hibásan jelölték a fegyver alkatrészeit. Hát remélem, hogy csak nehezen indul a dolog és innen már csak feljebb lesz.
Hétvégén erről is beszéltem a még "cégnél" szolgálókkal. A pisztolyokkal nem valami elégedettek az itthon összeszereltek már rozsdásodnak (wtf!!??). Géppisztolyt még csak mutatóba láttak, meg az oktatási anyagot ahol hibásan jelölték a fegyver alkatrészeit. Hát remélem, hogy csak nehezen indul a dolog és innen már csak feljebb lesz.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..