A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Senki nem mondta, hogy Leo helyett legyen T-72! Nem alternatíva! A kérdés az volt, hogy mit nyerünk a kidobassal? Szerintem semmit, csak vesztünk. Ha már lesz több zászlóaljnyi Leo, akkor mehet celanyagnak, akkor járunk a legjobban. Addig meg tároljuk 0 Ft ért, ahogy eddig. De valakinek ez fáj, ezért ment a vita. Tehát nem tudsz helyette leot venni.....mert 0 Ft, ha marad.
Sztem aki akarta is érteni, hogy mit írsz, az érti, aki meg trollkodik, annak fölösleges magyarázni.
Egyébként nekem meglepő, hogy egy ilyen látszólag marginális kérdés a Z2026-hoz képest milyen indulatokat kavar.
Sztem majden mind1, mi lesz a T72--vel, csak látható mennyiségű pénzt ne égessünk el rá.
Adjuk el az ukránoknak fejlesszenek belőle ők modern hadsereget. :)

"Land - Anzahl Genehmigungen - Gesamtwert in Euro
Ungarn - 27 - 1.760.812.806

Güterbeschreibung:
Kampfpanzer, Panzerhaubitzen, Pionierpanzer, Bergepanzer, Brückenlegepanzer, Fahrschulpanzer, LKW, Geländefahrzeuge, Geländewagen, Anhängerund Teile für Kampfpanzer, gepanzerte Fahrzeuge, Landfahrzeuge (A0006/79,1 %);Fahr- und Gefechtssimulatorenund Teile für Fahr- und Gefechtssimulatoren (A0014/5,9 %)"

Ha összeadom, akkor még van 15% valami egyéb tétel.

Nézegetem az adatokat... a németektől vett a Honvédség

2015-ben 30 db kézi fegyverbe integrált vagy különálló gránátvetőt (In Handfeuerwaffen integrierte oder einzeln aufgebaute Granatwerfer)
2016-ban 310 db gépkarabélyt? (Sturmgewehre)
2016-ban R&S VCS-4G Voice Communications System
2017-ben 15 géppisztolyt, 5 gépkarabélyt
2018-ban 92 db kézi fegyverbe integrált vagy különálló gránátvetőt (In Handfeuerwaffen integrierte oder einzeln aufgebaute Granatwerfer)

Gondolom a közös missziókhoz kellett az azonos fegyver.

Eladott a HM:
2012-ben a cseheknek 234 db Volhov rakétát
2013-2014-ben 30.000 db AMD63D-t (vevő: USA, Szlovákia)
2013-ban Etiópiának 12 db Mi-24-est.
2014-ben a cseheknek 81 db T-72-est
2017-ben Szaud-Arábiának 50 db OT-64 SKOT APC-t ?!?

Jóváhagyot német fegyvereladások

Ungarn (millio EUR)
2012:269,8
2013:513,0
2014:432,4
2015:1.283,5
2016:589,4

2015-ben mit vett a Honvédség a németektől?

Forrás? Köszönöm.

Sztem aki akarta is érteni, hogy mit írsz, az érti, aki meg trollkodik, annak fölösleges magyarázni.
Egyébként nekem meglepő, hogy egy ilyen látszólag marginális kérdés a Z2026-hoz képest milyen indulatokat kavar.
Sztem majden mind1, mi lesz a T72--vel, csak látható mennyiségű pénzt ne égessünk el rá.
Adjuk el az ukránoknak fejlesszenek belőle ők modern hadsereget. :)
Nem mindenki troll, csak nem minden hozzászólást lehet elolvasni, így sok az ismétlés. Persze van, aki kénytelen felremagyarazni....

Akkor ezt vettük. Vki mellétehetné melyik, mi és mennyit vettünk. Már ami tudott. Nekem nem egyértelmű. Csak felsorolásszerűen ideteszem, ami a német doksiban van.
Kampfpanzer
Panzerhaubitzen
Pionierpanzer
Bergepanzer
Brückenlegepanzer
Fahrschulpanzer
LKW
Gelaendefahrzeuge
Gelaendewagen
Anhaenger - und Teil für Kampfpanzer
Gepanzierte Fahrzeuge
Landfahrzeuge

Fahr- und Gefechtsimulatoren

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Nézegetem az adatokat... a németektől vett a Honvédség

2015-ben 30 db kézi fegyverbe integrált vagy különálló gránátvetőt (In Handfeuerwaffen integrierte oder einzeln aufgebaute Granatwerfer)
2016-ban 310 db gépkarabélyt? (Sturmgewehre)
2016-ban R&S VCS-4G Voice Communications System
2017-ben 15 géppisztolyt, 5 gépkarabélyt
2018-ban 92 db kézi fegyverbe integrált vagy különálló gránátvetőt (In Handfeuerwaffen integrierte oder einzeln aufgebaute Granatwerfer)

Gondolom a közös missziókhoz kellett az azonos fegyver.

Max a gránátvetőket cette a Honvédség,a gépkarabélyokat biztosan nem.

ja , csak a ruszki rendszerben főként inkább a "politikai akarat" érvényesült , a NATO rendszerben meg tényleg tudni akarták hogy mennyire is mennének a vasak más vasak ellen
Ami meg a mennyiségi tényezőt illeti (bár már sokszor el lett itt mondva) ha minden jól megy lesz egy olyan dandárunk X idő múlva ami akkori tervek szerint kenterbe ver MINDEN környező dandárt mindenhogy , habár annyira nem vagyok pozitív mint dudi és nem mondom hogy azaz egy dandár elég lenne az ukránok ellen ( de mi a véreres f@szért is "háborúznánk" amúgy velük?!?!?) de tény hogy azaz egyetlen dandár ami tenchnikát illeti kb a szomszédok haderejének igen nagy részét üti akármikor , teljesen felesleges hülyeségeket beszélni , a T72 (habár én szerettem nagyon) már max célpontnak lesz jó a Leoknak a lőtéren , semmi másra mert nulla harcértéke van és igen 1-2 zászlóalj T72 helyett akármikor választanék 1-2 század leot
Én is elcserélném a 40 használt T-72-t 14 Leopard 2A4-re de nem adják, ez a baj.

Akkor ezt vettük. Vki mellétehetné melyik, mi és mennyit vettünk. Már ami tudott. Nekem nem egyértelmű. Csak felsorolásszerűen ideteszem, ami a német doksiban van.
Kampfpanzer
Panzerhaubitzen
Pionierpanzer
Bergepanzer
Brückenlegepanzer
Fahrschulpanzer
LKW
Gelaendefahrzeuge
Gelaendewagen
Gepanzierte Fahrzeuge
Landfahrzeuge

Ennyi megvan. Többi?

Kampfpanzer 44+12 Leopard
Panzerhaubitzen 24 PZH2000

Pionierpanzer
Bergepanzer 3 Wisent
Brückenlegepanzer 3 Leguan

Fahrschulpanzer
LKW 13 HX és TGS logisztikai jármű
Gelaendefahrzeuge
Gelaendewagen
Gepanzierte Fahrzeuge
Landfahrzeuge

• Tetszik
Reactions: Firga bácsi

Kampfpanzer: 44db Leopard 2A7+
Panzerhaubitzen: 24db Pzh2000
Pionierpanzer: 2db Ppz 3 Kodiak?
Bergepanzer: 2 vagy 4db Bpz Wisent 2
Brückenlegepanzer: legalább 2db PzSBr Leguan
Fahrschulpanzer: 14db Leopard 2A4

Eddig tiszta. Hat műszaki jármű jön, a német harckocsizászlóaljban négy Bpz van, tehát valószínűleg két Leguán és négy Wisent lenne a helyes válasz, de Ppz-t is feltüntet a német lista, szóval a Kodiak még játszik.

LKW: MAN teherautók
Gelaendefahrzeuge és Gelaendewagen: Merci terepjárókat sejtek emögött.
Anhaenger - und Teil für Kampfpanzer: MAN HX81 harckocsitrélerek
Gepanzierte Fahrzeuge: ez feltehetően Mercedes Wolf misszióba, már vettünk ilyet.
Landfahrzeuge: ez szerintem a harckocsizászlóalj és a tüzérosztály MAN HX32 műszaki vontató-mentő járműveit jelenti.
Fahr- und Gefechtsimulatoren: úgy tűnik veszünk egy szimulátort is, a képzés segítéséhez.

A mennyiségeket lehet találgatni az utóbbi esetekben.

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Alapvetően egy harkocsizászlóalj és egy tüzérosztály járműanyaga lesz ez. Valószínűleg a Mercedes Wolf-ok is Tatára mennek a hkzlj-be inkább, ahogy a MAN teherautók is. Ez utóbbi örvendetes, tehát, hogy nem bohóckodunk tovább a brutálisan túlárazott Rábákkal, hanem egyből a MAN-t vesszük!

Kampfpanzer: 44db Leopard 2A7+
Panzerhaubitzen: 24db Pzh2000
Pionierpanzer: 2db Ppz 3 Kodiak?
Bergepanzer: 2 vagy 4db Bpz Wisent 2
Brückenlegepanzer: legalább 2db PzSBr Leguan
Fahrschulpanzer: 14db Leopard 2A4

Eddig tiszta. Hat műszaki jármű jön, a német harckocsizászlóaljban négy Bpz van, tehát valószínűleg két Leguán és négy Wisent lenne a helyes válasz, de Ppz-t is feltüntet a német lista, szóval a Kodiak még játszik.

LKW: MAN teherautók
Gelaendefahrzeuge és Gelaendewagen: Merci terepjárókat sejtek emögött.
Anhaenger - und Teil für Kampfpanzer: MAN HX81 harckocsitrélerek
Gepanzierte Fahrzeuge: ez feltehetően Mercedes Wolf misszióba, már vettünk ilyet.
Landfahrzeuge: ez szerintem a harckocsizászlóalj és a tüzérosztály MAN HX32 műszaki vontató-mentő járműveit jelenti.
Fahr- und Gefechtsimulatoren: úgy tűnik veszünk egy szimulátort is, a képzés segítéséhez.

A mennyiségeket lehet találgatni az utóbbi esetekben.
Elég pofás így a csomag.

• Tetszik
Reactions: ibanez de bobadilla
Alapvetően egy harkocsizászlóalj és egy tüzérosztály járműanyaga lesz ez. Valószínűleg a Mercedes Wolf-ok is Tatára mennek a hkzlj-be inkább, ahogy a MAN teherautók is. Ez utóbbi örvendetes, tehát, hogy nem bohóckodunk tovább a brutálisan túlárazott Rábákkal, hanem egyből a MAN-t vesszük!
A 8x8-ak eddig is MAN-ok voltak.