[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
Szerintem olvasd végig még egyszer! Nem vagyok benne biztos, hogy átment az infó.
Pár megjegyzés:
- Az idézőjelnek a magyarban jelentésmódosító hatása van. o_O
- Németország tényleg erős??? Katonailag? Most akkor kinek is ütött be mi is? 1db működő, teljesen felszerelt dandárt nem képesek kiállítani! És nem akármivel volt gond, hanem a VJTF élére delegált páncélos dandárral. Szerinted az, hogy a toronygéppuska helyére befestett fanyelet tesznek a minősítő gyakorlaton, az talán az erő jele? o_O
Náci duma az volt,hogy oroszok dögöljenek meg csak,mert.
Különben mi az,hogy erős orosz gazdaság legyen,gyenge haderővel? Az egyik hozza a másikat. Erős gazdaság erős sereg.
Szóval nem kell a németekel háborúznunk,ennek örülök.

• Tetszik
Reactions: ghostrider

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
És most ki veszélyezteti az Orosz Anyácska határait?
Nem lenne elég most is az atomarzenálra költeni?:rolleyes:
Megvan! A galád finnek! Most vettek a hollandoktól 100+ db Leo2A6-ot... :p:D
De tényleg! Ki ellen fegyverkezik Oroszország?
Miért? Fegyverkezik? Eddig arról volt szó,hogy kicsi professzionális sereget akarnak.
Te tudsz valamit amit mi nem?
Finnek? Az ausztrálok is a finnek miatt fegyverkeznek,ugye?
Mindenki fegyverkezhet,csak a ruszkik nem. Ok.

• Tetszik

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
Ezt megint nem gondoltad végig!
Ha Putyin Kínától, meg az USA-tól félve emeli a védelmi költségvetését? Akkor miért a nyugati "végeire" csoportosítja a haderejét? Miközben Amerika nem akar és nem is tud annyi haderőt Európába küldeni, ami ellensúlyozná azt a dűledező csontvázat, ami az európai országok haderejêből maradt.
Az amerikai fegyveres erők valahol 60.000 körüli katonát (minden fegyvernem) tartanak Európában.
A nyugati katonai körzethez viszont 2016-os terv szerint az orosz haderő 51%-át rendelték. Gondolkodjunk Béláim!
Szóval azt mondod az oroszok félnek a NATO-tól! Miért is?

• Tetszik
T

Törölt tag

Guest
Náci duma az volt,hogy oroszok dögöljenek meg csak,mert.
Különben mi az,hogy erős orosz gazdaság legyen,gyenge haderővel? Az egyik hozza a másikat. Erős gazdaság erős sereg.
Szóval nem kell a németekel háborúznunk,ennek örülök.
Te figyelj, PISA teszt?
Mondtam én olyat, hogy dögöljenek meg az oroszok???

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
Egy Quote-ot please! Eddig 3 ember állított olyat, hogy leírtam, amiről nem tudod tőlem idézni....
Tőled azért magasabb színvonalat vártam...
Nem kell kúót gomb. Háborút Oroszországon belül tartani mondottad te. Ott kik halnának meg? Pirézek?
Az ok, hogy egyeseknek beütött ifjú korukban a Hűség a becsületem című könyv( @DINAMO ),de azért nem kell ez az orosz alázás. Megbízhatunk bennük 100%-ban? Nem. Gyűlölni kell őket? Nem. Rettegni tőlük? Nem.

T

Törölt tag

Guest
Nem kell kúót gomb. Háborút Oroszországon belül tartani mondottad te. Ott kik halnának meg? Pirézek?
Ha választanod kellene, hogy egy orosz polgárháború amiben sok orosz meghal (de magyar 1 sem), vagy egy háború a NATO-val ahol BIZTOSAN halnának meg magyar katonák, akkor melyiket választanád?
Megbízhatunk bennük 100%-ban? Nem. Gyűlölni kell őket? Nem. Rettegni tőlük? Nem.
Ezzel alapjaiban egyetértek. A "Rettegni tőlük"-et kicserélném erre: Tartani kell tőlük: Határozottan IGEN!
És rettegni pontosan a NATO miatt nem kell. Még akkor is, ha jelenleg olyan állapotban van a NATO, amilyenben.

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
Ha választanod kellene, hogy egy orosz polgárháború amiben sok orosz meghal (de magyar 1 sem), vagy egy háború a NATO-val ahol BIZTOSAN halnának meg magyar katonák, akkor melyiket választanád?

Ezzel alapjaiban egyetértek. A "Rettegni tőlük"-et kicserélném erre: Tartani kell tőlük: Határozottan IGEN!
És rettegni pontosan a NATO miatt nem kell. Még akkor is, ha jelenleg olyan állapotban van a NATO, amilyenben.
Na látod,én rohadtul nem akarok polgiháborút náluk.
Éljenek,sokasodjanak, gazdagodjanak,legyenek boldogok,vásároljanak sok sok magyar cég által előállított terméket,adjanak energiahordozókat olcsón. Én ezt kívánom.
Ha félni vagy tartani akarsz egy nagyhatalomtól, vigyázó szemedet Beijingre vesd!

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 490
8 822
113
Ha akkor nem volt ez pálya, akkor most hirtelen mitől lett? Miközben a saját emberük ül a Fehér Házban...
Azért a "saját emberük"-et remélem komolyan gondoltad... :) Ha ellenség kell az amerikaiaknak, akkor a legegyszerűbb az oroszokat megnevezniük (ld. a gonosz birodalma). Meg kommunistázni, és az átlag egybites amerikai elkezdi a rettegést. Erre alapozva százmilliárdokat lehet költeni fegyverekre. De nemsokára Kína lesz a gonosz birodalma, figyeld meg.
Trumpék nem nagyon olvasták Huntingtont.

• Tetszik

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 530
4 828
113
Azért a "saját emberük"-et remélem komolyan gondoltad... :) Ha ellenség kell az amerikaiaknak, akkor a legegyszerűbb az oroszokat megnevezniük (ld. a gonosz birodalma). Meg kommunistázni, és az átlag egybites amerikai elkezdi a rettegést. Erre alapozva százmilliárdokat lehet költeni fegyverekre. De nemsokára Kína lesz a gonosz birodalma, figyeld meg.
Trumpék nem nagyon olvasták Huntingtont.
Én is várom már azt a pillanatot amikor nem kell tőlük többé tartani és Kínára fókuszálhatunk. De mindent a maga idejében.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 490
8 822
113
Én is várom már azt a pillanatot amikor nem kell tőlük többé tartani és Kínára fókuszálhatunk. De mindent a maga idejében.
Szerintem az oroszokkal (nekünk) igazából nincs bajunk. A NATO-nak sem lenne, ha inkább partnerséget ajánlanának nekik, nem pedig proxy háborúkkal idegesítenék őket a hátsóudvarban. Ráadásul Putyin időnként kimond olyan igazságokat, amit magyar politikus nem nagyon tehet meg.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
17 153
24 122
113
Az oroszok jóváhagyták a PAK-DA bombázó projektet.
EM-PQOHXsAAUBGr.jpg:large

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
2 018
12 181
113
Akkor most lapozzunk csak fel Boki többször elsütött "poénját" a rubelben mért hadi költségvetés emelkedésről?

Tényleg? Nyomul? Meg szeretném kérdezni, hogy Magyarország csatlakozásáról a NATO-hoz ki döntötte el? Az amerikaiak vagy a magyar nép?
Melyik ország az, amelyik háborút vív (nyomul) NATO-val szomszédos állam területén?

Ez egy elég vicces kijelentés annak tükrében, hogy mi pontosan német haditechnikát rendelünk orrba-szájba, miközben a német állam gyakorlatilag demilitarizált. ;)

Szerintem először nézz utána, hogy ki kinek, és mennyit ad el!
Mert a demagóg szöveg rohadt jól hangzik, de az embargó előtt - azaz 2014-ben - a teljes orosz-amerikai kereskedelem kb. 34Mrd USD-t tett ki (a maximum meg valami 43Mrd volt 2011-ben). Tavaly ez az érték USA-Olaszo. viszonylatban 77,9Mrd volt.
És igen az USA szempontjából folyamatosan masszív deficites az egyenleg, mivel az amerikai export 11,2Mrd volt a csúcsán 2013-ban. Ez az amerikai termékek szempontjából rohadtul marginális ügy. Malájzia és Tajföld komolyabb piacot jelent Amerikának, mint az oroszok. Miattuk mégsem kell 60.000 GI-t puccban parádéban tartani.

Az orosz hadi költségvetés olyan "magas",hogy például a nagyhatalmi pozíciókkal nem vádolható szaudi és a kínai (utóbbi már nagyhatalom) is megelőzi.
Magyarország NATO csatlakozását a magyar nép döntötte el, az ellenkezőjét soha nem mondtam. Viszont maga a választási folyamat a maga 25%-os érvényességi küszöbével elég vicces volt. Teszem hozzá, hogy akkoriban már érdekelt a dolog, pedig csak 11 éves voltam, és ha szavazhattam volna, akkor én is igennel voksoltam volna,ezt nem tagadom. Mert nem láttam át, hogy miről szólt az egész. Arról szólt, hogy az igen tisztelt politikusaink nem akartak költeni a Honvédség fejlesztésére, az amerikaiaknak pedig felvonulási területre volt szüksége Közép-Európában, közel Oroszországhoz és a szerb határhoz. Így jött össze az érdekek találkozása, mert nagyjaink a "majd a NATO megvéd minket" kijelentés folytonos ismétlésével hivatkozási alapot nyertek arra, hogy lezüllesszék a magyar haderőt. Az amerikaiak pedig új támaszpontok kiépítésének lehetőségét és egy újabb "befogadó országot" nyertek. Ebbe a folyamatba lett belecsinálva amikor Trump elvárta minden NATO tagállamtól,hogy emelje fel 2%-ig a katonai költségvetést a GDP-hez viszonyítva. Na ekkor meg kellett mozdulni.
2.Nem vív egy ország sem háborút a NATO-val szomszédos ország területén. Ukrajna vív háborút a saját lakossága orosz nemzetiségű része ellen,akik pont az iparilag legfejlettebb keleti régiókban laknak. Amire gondoltál, a Krím, az nem háború volt, meg a népszavazás óta már nem is Ukrajna. Ott egyébként akkora volt az "ellenállás" az oroszokkal szemben, hogy pillanatok alatt 17000 rendőr és katona állt át Oroszországhoz. A hatalmas ellenállás másik szép példája az volt amikor a Fekete-tengeri ukrán flotta frissen kinevezett parancsnoka 24 órán belül bejelentette, hogy átigazol az orosz flottához.
3. Tisztában vagy vele, hogy amikor a szakemberek rangsorolják a világ haditechnikai exportőr államait,akkor nem csak azt veszik figyelembe,hogy Magyarország kitől vásárol?!
4. Ezeket a számokat nézve neked van igazad. Viszont a 60000 GI-t azért kell puccban parádéban tartani, hogy nehogy véletlenül a demilitarizált németek, akik Európa vezető gazdasági hatalma túlzottan összehaverkodjanak és nyugiban üzleteljenek,esetleg stratégiai partnerségre lépjenek az oroszokkal.
Ahogy egy NKE-s oktató mondta, de nem csak ő: a NATO azért van, hogy Európában a németeket LENT, az amerikaiakat BENT az oroszokat pedig KINT tartsa.
Ezért kell "rettegni" az oroszoktól amarikai nyomásra, ahelyett, hogy jóban lennénk velük. Persze az is egy út, hogy ismét megtámadjuk őket, mint legutoljára 1941-ben, csak az egy "kicsit" rögösebb...
Persze az USA-nak sokat nem oszt nem szoroz, mert megint nem az ő területén zajlana a balhé, kivéve, ha odáig fajulna a történet, hogy megatomozzák őket az oroszok.
Szimpátia, nem szimpátia kérdése nélkül, pusztán csak józan észből, én ha egy kis országot vezetnék, akkor a térség legnagyobb katonai hatalmával inkább jó viszonyra törekedném, a baszogatása helyett. Persze a baszogatásnak is tud eredménye lenni, lásd Szaakasvili kalandor akciója...
A végére viszont még lenne egy kérdésem, amire mindig nem sikerült válaszolnod: miként tudsz egy gyenge, legatyásodott országnak ami kb fizetésképtelen eladni akármilyen termékből úgy, hogy az üzlet számodra nyereséges legyen?

T

Törölt tag

Guest
A végére viszont még lenne egy kérdésem, amire mindig nem sikerült válaszolnod: miként tudsz egy gyenge, legatyásodott országnak ami kb fizetésképtelen eladni akármilyen termékből úgy, hogy az üzlet számodra nyereséges legyen?
Nem olyan bonyolult ám! ;)
Különösen egy olyan országnál, mint Oroszország, ahol nyersanyagból van dögivel.
Nyereséget nem csak az oda való exporton lehet realizálni, de az onnan való importon is. Ha a feldolgozott termékedet 0 haszonnal is adod el, nem gond, amennyiben a nyersanyagot meg jóval a világpiaci áron alul...

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
2 018
12 181
113
Nem olyan bonyolult ám! ;)
Különösen egy olyan országnál, mint Oroszország, ahol nyersanyagból van dögivel.
Nyereséget nem csak az oda való exporton lehet realizálni, de az onnan való importon is. Ha a feldolgozott termékedet 0 haszonnal is adod el, nem gond, amennyiben a nyersanyagot meg jóval a világpiaci áron alul...

A két szép szemünkért adnának világpiaci áron alul nyersanyagot? Azt csak egyes exszovjet tagállamok kapnak. Kivéve persze, ha NATO tagok akarnak lenni,mert akkor a nyugathoz való tartozásuk részeként a nyersanyagokat is a nyugati árszabás szerint kapják. Persze ilyenkor nagyon meg szoktak sértődni. Szóval valami olyan példát ami működik is.
A "gyenge Oroszország üzletet, az erős pedig háborút jelent Magyarországnak" című kijelentésed helytelen voltára egy újabb példa, egyenesen a 90-es évekből amikor szerinted "ideálisak" voltak a feltételek az üzlethez, mert Oroszország gyenge volt. Az Ikarus buszokat nagyon szerették nagyon vették a szovjet időkben. Az orosz ismerőseim is a mai napig emlegetik a Globus konzervet és az Ikarus buszokat. Aztán jött a szerinted csodás 90-es évek, ami a maffia virágzását, meg az orosz állam csődjét hozta magával. Egyszerűen nem tudtak semmit adni a buszokért cserébe, nem tudtak értük semmilyen módon fizetni. Vagyis az Ikarus bukott egy nagy,de fizetésképtelenné vált külföldi piacot. Továbbá megjelent a "gravitáció kikapcsolója",azaz Széles Gábor üzletember is. A kettő együtt már sok volt a cégnek, és csődbe ment.