A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

"Kiképzésen az Ellenerő Század

Három hete vette kezdetét az Ellenerő Század szakharcászat felkészítése Hajmáskér Kiképző Bázison, amely során a század felkészül, hogy szakasz kötelékben légimozgékonyságú műveletet hajtson végre.

Az MH Bakony Harckiképző Központ Ellenerő Század kijelölt szakasza a HAWK STRIKE gyakorlatra készül, ahol az amerikai 1-8 Cavalry (CAV) egységeibe integrálva közös légimozgékonyságú eljárást hajtanak majd végre. A felkészítés elméleti szakaszában a híradó kiképzés keretein belül a HARRIS rádió kezelését sajátították el a katonák, emellett az éjjellátó használata, illetve a CZ fegyverek ismerete is a tananyag része volt.
A gyakorlati felkészítés során helikopteres ki- és berakást, illetve járőr tevékenységet és egyéb harcászati mozzanatokat hajtott végre az állomány. A felkészítést egyhetes lövészet zárja majd, melynek része lesz a nappali és éjszakai, valamint egyéni és kötelék lőgyakorlat végrehajtása is.

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy
Fotó: Pintér László ha."

84986337_2826652370714534_23890789943738368_o.jpg

84763985_2826652500714521_6298767670720331776_o.jpg

Hát mi történt ezzel a helikopterrel??

De akkor meg minek dedikalt ellenero alakulat? Kimesz holnap a gyakorloterre, a szazad egyik felet felallitod jobbra, masikat balra, aztan azt mondod az egyik felenek hogy on honved vegye elo a kanalgepet mert mostantol mersekelten lefejezos tenorista.
De aztan nekem mindegy am mert se tobb se kevesebb, csak nem tudom minek ez a szazad mikor rendes alakulatok sincsenek feltoltve, igaz ezek is lehetnek tan harminoten. Olyba tunik nekem hogy ezeket valamikor vagy tizenot eve valami fejes kitalalta, mert hallott rola azusaban is van valami ilyesmi, ez meg igaz hogy kicsit sarga meg kicsit savanyu, de a mienk, nekunk is van am ilyen. Aztan azota is megannak.
Kérlek, gondolkodj el a kijelentéseden. Van róla egyáltalán fogalmad, hogy a Bakony Harckiképző Központnak mi a feladata, illetve milyen tevékenységet folytat? Kérdésedet sem értem.

De akkor meg minek dedikalt ellenero alakulat? Kimesz holnap a gyakorloterre, a szazad egyik felet felallitod jobbra, masikat balra, aztan azt mondod az egyik felenek hogy on honved vegye elo a kanalgepet mert mostantol mersekelten lefejezos tenorista.
De aztan nekem mindegy am mert se tobb se kevesebb, csak nem tudom minek ez a szazad mikor rendes alakulatok sincsenek feltoltve, igaz ezek is lehetnek tan harminoten. Olyba tunik nekem hogy ezeket valamikor vagy tizenot eve valami fejes kitalalta, mert hallott rola azusaban is van valami ilyesmi, ez meg igaz hogy kicsit sarga meg kicsit savanyu, de a mienk, nekunk is van am ilyen. Aztan azota is megannak.
Nem azért kell, mert mindenhol van, hanem, mert a kiképzéshez szükség van rá. Amikor gyerek korodban puskával szaladgáltál, akkor egyedül játszottál? Ha igen, akkor nagy bajban lehetsz.

Ironizál, azokra utalva akik naponta azon aggódnak, hogy régóta nem volt bejelentés vagy hogy sokára vannak berendelve az eszközök.
Szerintem nem kell aggódni. Olvasgatni kell a beszerzések időzítését. Tavaj volt hiszti a Leo a4 miatt, de szó sem volt róla, hogy akkor érkeznek. Idén jönnek, év végére itt lesz mindegyik. A további bejelentés akkor lesz, ha a beszerzők meg tudnak egyezni az eladókkal. A többit már sejtjük. 10 darab Jalcin érkezik. A CG-k folyamatosan jönnek, a fegyvergyárunkban már meglehetős mennyiséget legyártottak mind az öt eszközből. Szerintem nem kell hisztizni, majd kiderül, hogy miből, mennyit rendelünk. jelentős mennyiség lesz. A rámpás repcsire még várnunk kell, addig Két Ancsa fog repkedni.

Szerintem nem kell aggódni. Olvasgatni kell a beszerzések időzítését. Tavaj volt hiszti a Leo a4 miatt, de szó sem volt róla, hogy akkor érkeznek. Idén jönnek, év végére itt lesz mindegyik. A további bejelentés akkor lesz, ha a beszerzők meg tudnak egyezni az eladókkal. A többit már sejtjük. 10 darab Jalcin érkezik. A CG-k folyamatosan jönnek, a fegyvergyárunkban már meglehetős mennyiséget legyártottak mind az öt eszközből. Szerintem nem kell hisztizni, majd kiderül, hogy miből, mennyit rendelünk. jelentős mennyiség lesz. A rámpás repcsire még várnunk kell, addig Két Ancsa fog repkedni.
Mind az 5 eszközből?
P07/P09/S. Evo 3/Bren 2/

5.?

Nem azért kell, mert mindenhol van, hanem, mert a kiképzéshez szükség van rá. Amikor gyerek korodban puskával szaladgáltál, akkor egyedül játszottál? Ha igen, akkor nagy bajban lehetsz.
Szoval akkor mit tudnak ezek az emlitettek utan amit egy sima normal zaszloalj 1,2,3-ik szazada nem? Meg mit nem kell megbontani mikor van masik szazad egy adott zászlóaljban, es gyakorlatilag ez a szazad se tud tobbet?

Szoval akkor mit tudnak ezek az emlitettek utan amit egy sima normal zaszloalj 1,2,3-ik szazada nem? Meg mit nem kell megbontani mikor van masik szazad egy adott zászlóaljban, es gyakorlatilag ez a szazad se tud tobbet?
Gyakorolni az egész zászlóaljjal együtt anélkül hogy azt meg kéne bontani és összeburítani a kiképzési tervet?