Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
Hagyjuk már, hány embert kivágtál hónapokra sokkal kevesebbért mint amit ezek levágnak évek óta....
Egyelőre véleménnyílvánítási szabadság van, még ha nem is tetszik, akkor is. Ameddig a hangnem nem sűllyed bizonyos szint alá stb. stb. nagyon nem lépek közbe.
Amúgy tudod, FÓRUM. Köztér, ahol a rómaiak megvitatták a dolgaika és ütköztették álláspontjaikat. Nem arról szólt a dolog, hogy mindenki mindenkivel egyetért.
 
Last edited:
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár
T

Törölt tag 008

Guest
Tegyétek már ignorera őket. Én uli hozzászólását nem láttam már vagy 2 éve.
Ha nem reagáltok akkor értelmetlen amit csinálnak.
 
  • Tetszik
Reactions: arcas
T

Törölt tag 1526

Guest
Azoknak akik nehezen viselik az övéktől eltérő véleményeket az ignore funkció egy nagyszerű eszköz arra, hogy kialakítsanak egy véleménybuborékot ahol nincsenek eltérő vélemények és mindenki egyet ért egy harmonikus safe spaceben.

Nekem speciel nem kell gépi ignore, mert az engem provokáló kommenteket anélkül is tudom ignorálni, de meg tudom érteni azokat is akik a véleménybubi mellett döntenek, biztos jó lehet ha mindig igazad van, sőt ha eléggé beszűkíted a buborékot akkor te lehetsz a legokosabb is.

Csak azokat nem tudom megérteni, akik nem hajlandók bebújni a bubiba de nem hajlandók elviselni az eltérő véleményeket sem.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostface

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Azoknak akik nehezen viselik az övéktől eltérő véleményeket az ignore funkció egy nagyszerű eszköz arra, hogy kialakítsanak egy véleménybuborékot ahol nincsenek eltérő vélemények és mindenki egyet ért egy harmonikus safe spaceben.

Nekem speciel nem kell gépi ignore, mert az engem provokáló kommenteket anélkül is tudom ignorálni, de meg tudom érteni azokat is akik a véleménybubi mellett döntenek, biztos jó lehet ha mindig igazad van, sőt ha eléggé beszűkíted a buborékot akkor te lehetsz a legokosabb is.

Csak azokat nem tudom megérteni, akik nem hajlandók bebújni a bubiba de nem hajlandók elviselni az eltérő véleményeket sem.
Amíg lebegsz a térerőben pénzt nem kapva, addig lessed, - szerintem, [ ráadásul érzed is ], rengetegen utálva érezni nem olyan jó élni -


 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and fip7
M

molnibalage

Guest
Hírek és bejelentések.
  • AAA és UAV cikk még mindig lektorálás alatt. Remélhetőleg hamarosan befejeződik.

  • Repszim sorozat 2. része lektorálásra leadva.

  • Gripen FAQ bővítése elkezdve. Sanszosan ez lesz az utolsó frissítés részemről, nincs erőm erre sajnos. Most is nagyon sok segítségre lesz szükségem, hogy pontos legyen. Aki majd szeretné majd tovább vinni, annak átadom szerkeszthetően az anyagot és gondozhatja tovább tiszteletben tartva az eddigi szerzők munkáját. 10 évvel az első kiadás után úgy érzem, azért volt íve ennek is.

  • Ezután valószínűleg a repszim 3. része jön.

  • Ezután egy majd 8 év tervezett dologgal kapcsolatos anyag, ami angelsoul által végzett fordításon alapul majd. Ezt még át kell gondolnom, hogy hogyan.
Viszont. Egyelőre úgy tűnik, hogy a YT-re gyártott angol nyelvű videózás lesz a jövő. Lehet, hogy kisebb műszaki tartalommal, de sokkal több embert érhetek el vele. Arra van esély, hogy esetleg magyar narrációval is megcsinálom őket, de annak, aki olvasta a HTÖ-t gyak. semmi újat nem fognak mondani a videók. Látványosabbak talán, de ennyi.

Emiatt a HTKA-s masszív írások korszaka számomra úgy tűnik, hogy a végéhez közeledik. Ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem írok a HTKA-ra, de kb. megkezdtem azt, hogy minden, amim még van, azt lezárom. A repszim történelmet megcsinálom. Piszok hosszú, de akkor is. (Mert van rá esély, hogy azt is lefordítom majd angolra.) A másik a repteljesítményes cikk, de az sanszosan vissza lesz vágva tartalomban. A lényeg azért látszik majd rajta.

Összesen kettő nagyobb téma van, ami "majd egyszer" talonban hagyok.
  • A HTÖ ránfelvarrása. Az angol változat sok helyen több és jobb, de még ahhoz képest is ráfér egy kis pontosítás rá helyenként. Ezt igazából apránként is lehet csinálni és az alap minél stabilabb volta nem hátrány.
  • Az F-111 írás felbővítése. Ez tök szép lett volna a 10. évfordulóra, de ennek realitása 0. De sajnos ez is inkább talán csak az álom kategória.
Kb. ez a helyzet most.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nem lehetne ezt a nyomorult 5 perces szerkesztési időt inkább 10 percre állítani ? Írom a következő hozzászólást és most látom hogy az idézések teljesen szétcsúsztak, de visszamenni javítani már nem lehet..
Igen, nagyon kevés az 5 perc, szerintem is kb. 10 perc lenne a reális. A másik amit én javasolnék, hogy a teljes lezárása a hozzászólásnak 5 (10) perc után az úgy nagyon rendben van szerintem, viszont kéne egy olyan funkció még ebbe a "javíthatósági időablakba", hogy a javíthatóság idején belül TELJESEN VISSZA LEHESSEN HÍVNI EGY POSTOLÁST. Azért, mert előfordulhat, hogy valaki szarvashibákat talál a postjában, de már tudja visszahívni, legfeljebb kitörölheti a tartalmat. Egyszer már nekem is előfordult mostanában. Azon túl természetesen csak a szerkesztők módosíthatnak, de itt is az egyik cél az az, hogy keveset forduljon elő ilyen, a másik cél, hogy jobbak legyenek a postok, kevesebb hibával. Tudom hogy van "előnézet" lehetőség is, de az nekem nemigazán jön be, bár próbáltam vele megbarátkozni.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
bokit kitiltották abiztpolból, cserébe (sajnos) juliékat meg visszahozták a többszörös végleges tiltásuk ellenére
@Mackensen Boki nem gyógyult már ki a rasszizmusból? Meddig tart még a részleges kitiltása? Ennyi idő alatt még a legvéresebb szájú jobbikos is megtért volna az átnevelőtáborban. :rolleyes:
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Nem tudom,hogy a hiba az én készülékemben van e,de nem tudom letölteni Molni új szösszenetét.A régi cikkek lejönnek,szépen rendben.De az újra csak azt irja a herkentyű,hogy a kapcsolódás nem lehetséges.
 
Status
Not open for further replies.