Én pontosan értem amit írtál, DEEE... én nem "vitázom", hanem javaslatokat és észrevételeket tettem abban a topicban,
ami direkt erre való. Remélem ebből nem probléma. Persze lehet ezt másképp is értelmezni, de minek. ? (pld. "vörös ködös szemüvegben"...
)
Visszatérve most már nevek nélkül, a mostani tiltó listás gyakorlat ezek szerint olyan, hogyha az áldozat védekezni próbál, akkor egy zsákot húznak rá, hogy ne lássa a virtuális smasszer ütéseit ? Ilyen esetben, amikor valaki "ignorredre" tesz valakit, a tiltott személynek is tiltani kell a hozzáféréseit a tiltó személy hozzászólásaitól.
Ez semmiben nem akadályozza jobban a fórum működését, mint az egyoldalú láthatóság. Viszont abba az esetben súlyos támadásokat lehet elkövetni a tiltó személy ellen. Mint ahogy a fórumszabályzatban is megemlítek, ez simán elérheti a büntetőjogi kategóriát is. Szóval én nem ajánlom így hagyni a fórum üzemeltetőinek. Ha egyszer egy bírósági ügy lesz egy ilyen miatt, biztos hogy elkaszálnák a fórum ezen gyakorlatát. Minek ezt kockáztatni ? Amikor teljesen szét is lehet választani a feleket ? Ha valaki úgy viselkedik a másikkal, és ezután olvasni akarja a kommentjeit, akkor kérjen tőle elnézést, viselkedjen normálisan, és kérje a személyes tiltása törlését.
NEM renitensek érdekében hoznak soha szabályokat. Mint írtam, más nagy fórumokon álalában az ilyeneket rövid úton elintézik, úgy hogy kivágják az x-edik gigszerje után. Ezzel "problem solved". Szóval ez a mostani gyakorlat olyan, mint amikor egy megtámadottnak lekötik a kezeit, hogy utána még vissza se tudjon ütni, vagy védekezni. Ez önmagában nonszensz eljárás. (ez már a 4. példa volt a jelenlegi visszás működés alátámasztására) Attól, hogy a letiltott olvashatja és írhat személyesen címzett hozzászólást a tiltónak,
NEM a fórum lesz jobb, használhatóbb, hanem csak a visszaélés lehetőségeit adják az egyik fél kezébe. Mások, kívülről ide tévedők mindenki postjait látják, a tiltóét és a letiltottét is. Szóval ez a "rosszabb lesz a fórum" hozzáállás csak hoax. Se jobb, se rosszabb nem lesz fórum a vitás felek teljes szétválasztásától, csak a cirkuszok száma fog csökkenni, a moderátoroknak lesz jobb, na meg az olvasóknak is persze. Semmi rossz vagy ördögi nincs abban amit én kértem, és ez nem "cirkusz"... már ne is haragudj...
Be kell vezetni, és nagyobb lesz a nyugalom. Ennyike...
Nekem ne szólogasson be a hátam mögött senki, nem véletlenül vagyok Leonidas nickkel...