Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 713
89 811
113
a leggyakoribb vezetéknevek Európa országaiban
safe_image.php

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 555
4 801
113
Tegnap volt a Kitörés túra.

Ráadásul kerek évfordulóval 75 év.

27950718_919350598226862_1561449320_o.jpg

IMG_6909-1.jpg
viragos.jpg

Kitörés 60

Indult: 1948 (154 nő, 1794 férfi)
Teljesítette: 1713 (133 nő, 1580 férfi)
87.94%-os teljesítés.

Kitörés 35
Indult: 436 (74 nő, 362 férfi)
Teljesítette: 332 (51 nő, 281 férfi)
76.15%-os teljesítés.

Kitörés 25
Indult: 916 (166 nő, 750 férfi)
Teljesítette: 854 (155 nő, 699 férfi)
93.23%-os teljesítés.

Gondoltam beteszem, mert feltűnően sok honvéd teljesítette. Ráadásul nem úgy tűnt hogy a 25-nél kiszálltak volna. :rolleyes:
A katonasíroknál számomra meglepetésként megadva a kellő tisztelet. Elképesztő mennyiségű mécses és gyertya mindnél.

20190209_205432-e1581215884952.jpg

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 788
18 107
113
Üdv mindenki,

egy szakmai kérdésem lenne...

Ha az ember műszaki blog írására adná a fejét, amiben lenne kép, lenne videó, hozzászólás, rengeteg módon testreszabható, esetleg van ráhatásom arra, hogy milyen hirdetések mennek az oldalon?

Eddig a blog.hu-t néztem (nem igazán tetszik) meg a wordpress-t.

Köszönöm előre is :)

T

Törölt tag

Guest
A blog hun vagy google adsensevel nincs ráhatásod. Ha egy saját oldalt indítasz egy szolgáltatónál akkor megteheted, hogy cégeknél kilincselsz, hogy vegyék meg a banerhelyet.
Blog. Hun annyi szabadságod van hogy az egyik letöltésnél az ő hirdetésük jön be amiből nem kapsz pénzt a következő letöltés amit te intéztél abból kapsz. Mondjuk ez lehet google adsense. Itt persze felvetül akkor miért mennél blog. Hura aminek szar a motorja, ha úgyiscsak a googleból lehet pénzed.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 462
10 641
113
Üdv mindenki,

egy szakmai kérdésem lenne...

Ha az ember műszaki blog írására adná a fejét, amiben lenne kép, lenne videó, hozzászólás, rengeteg módon testreszabható, esetleg van ráhatásom arra, hogy milyen hirdetések mennek az oldalon?

Eddig a blog.hu-t néztem (nem igazán tetszik) meg a wordpress-t.

Köszönöm előre is :)

én a wp választanám inkább, imegéri megvenni előre a tárhelyet évekre és akkor alig kerül pár dollárba havonta, a wp nagyon könnyen testre szabható egy amatőrnek is ha nem akar semmi extrát, műszaki blog esetében a google adsense nagyon jól tud fizetni, ha angolul írod és fejlett országokból jön a látogató akkor 1000 hirdetésmegjelenésre a 10-15 dollárnak meg kéne lennie ahogy olvastam másokat, de én sose kezeltem műszaki oldalt, de ezt nagyon sokaktól olvastam. Amit még ajánlani tudok az a media.net ha angolul írsz. Ezek nem fognak semmi olyan hirdetést az oldaladra tenni ami kétes lenne. Aztán van lehetőség partnerprogramokhoz csatlakozni is, és kapcsolódó cikkeket írni adott partnerprogramhoz, ez a két módszer együtt kényelmes és jövedelmező. Magadnak eladni a hirdetési helyeket elég nagy szívás, és ha nincs meg a kellő felhasználószám nemfognak túl sokat fizetni. Szóval kezdetnek wp+media.net vagy adsense, ne egyszerre igényeld majd meg ha emellett döntesz, de majd olvass utána a részleteknek hogy sikeres legyen az igénylés, sok a buktató. Ja igen, tárhely szolgáltatónak nekem a kedvencem a hostgator.com, nagyon olcsó ha 2 évre előre megveszed néha akciósan 2-3 dollár havonta.

M

molnibalage

Guest
Hogy miért is fontos a reagálás és miért tűnik a gyök2 embernek túlreagálásnak, amikor kevesen halnak meg.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

T

Törölt tag

Guest
Mesélj cunci miért tiltották ki?:rolleyes:...de legalább neki csak 1 neve van:cool:...nemúgy,mint egyeseknek...mr "széttörve" alteregó level 31....ja igen még annyi a téma részemről is lezárva,nehéz mind a 20 verzióddal beszélgetni:D:D
Nagyon elfáradhattál a 20 verziómmal való diskurzusban, ha az eddigi pályafutásod alatt eddig kevesebb, mint 500 hozzászólást sikerült kiizzadni. 10 év alatt!!!!
o_O:rolleyes::cool:
Várjál-várjál-várjál! Most jön az, hogy "melyik idegen hatalom, magancég ügynöke vagyok! Mind a 10-20 alteregóm! :rolleyes:
Múltkor csak 4-ig jutottam. De legalább mind jó pénzes volt! :)
Neked meg javasolnám hogy nyiss egy másik accountot, hogy megtudd, hogy mivel bélyegzel meg vadidegeneket. Hátha azzal lesz egy kis időd/bátorságod egy kis tartalom létrehozására!
Az se baj, ha pongyola, vagy nem teljesen szakszerű. Ne félj, itt lesz aki kijavít! De legalább abból is tanulsz!
Mert megmondom őszintén, hogy a te "munkásságod" sokkal inkább tűnik nekem alterego accountnak.
Majd 10 év alatt kevesebb, mint ötszáz hozzászólás???
Boki legalább "fossa" magából a tartalmat. Még ha gyakran elfogult is, meg dezinformált is, de azért vannak elsőkézből infói...
:p:D
De azt látom, hogy mostanában a fő elfoglaltságod az alterego kutatás. @ProPatria -ra is ráfogtad, meg még ki tudja hány emberre még?!?!
Na hajrá! Hátha végre fogsz is 1-2 valódit - a lábadon! (by Hofi)

/Meg kell hogy mondjam, hogy eddig egyetlen ignore-olt fórumozó esetén sem éreztem ennyire jelentéktelennek a kieső hozzászólásokat :)/

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 226
3 937
113
Nagyon elfáradhattál a 20 verziómmal való diskurzusban, ha az eddigi pályafutásod alatt eddig kevesebb, mint 500 hozzászólást sikerült kiizzadni. 10 év alatt!!!!
o_O:rolleyes::cool:
Várjál-várjál-várjál! Most jön az, hogy "melyik idegen hatalom, magancég ügynöke vagyok! Mind a 10-20 alteregóm! :rolleyes:
Múltkor csak 4-ig jutottam. De legalább mind jó pénzes volt! :)
Neked meg javasolnám hogy nyiss egy másik accountot, hogy megtudd, hogy mivel bélyegzel meg vadidegeneket. Hátha azzal lesz egy kis időd/bátorságod egy kis tartalom létrehozására!
Az se baj, ha pongyola, vagy nem teljesen szakszerű. Ne félj, itt lesz aki kijavít! De legalább abból is tanulsz!
Mert megmondom őszintén, hogy a te "munkásságod" sokkal inkább tűnik nekem alterego accountnak.
Majd 10 év alatt kevesebb, mint ötszáz hozzászólás???
Boki legalább "fossa" magából a tartalmat. Még ha gyakran elfogult is, meg dezinformált is, de azért vannak elsőkézből infói...
:p:D
De azt látom, hogy mostanában a fő elfoglaltságod az alterego kutatás. @ProPatria -ra is ráfogtad, meg még ki tudja hány emberre még?!?!
Na hajrá! Hátha végre fogsz is 1-2 valódit - a lábadon! (by Hofi)

/Meg kell hogy mondjam, hogy eddig egyetlen ignore-olt fórumozó esetén sem éreztem ennyire jelentéktelennek a kieső hozzászólásokat :)/

...csak egy klasszikus jut eszembe rólatok:p:p...."A tagadás a legkiszámíthatóbb emberi reakció. De kár reménykedned"
10 év alatt kevesebb, mint ötszáz hozzászólás...igen ilyen ez a popszakma......."Ha valaki sokat beszél, elkerülhetetlen, hogy hibát kövessen el"....hajrá!:p:p

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 760
3 195
113
...csak egy klasszikus jut eszembe rólatok:p:p...."A tagadás a legkiszámíthatóbb emberi reakció. De kár reménykedned"
10 év alatt kevesebb, mint ötszáz hozzászólás...igen ilyen ez a popszakma......."Ha valaki sokat beszél, elkerülhetetlen, hogy hibát kövessen el"....hajrá!:p:p
A másik meg túl sokat beszél.

M

molnibalage

Guest
https://index.hu/kulfold/2020/02/11/cia_hirszerzes_atveres_nsa_crypto_ag_nyugat-nemet_nszk/
Csak nekem tűnik kamunak az egész?
  • Miféle cég volt, ahol csak egy mérnöknek tűnt fel a turpisság?
  • Mennyi hülye volt a világ összes országa, aki használta, hogy titkait egy 3. fél által gyártott gépre bízta, amikor ehhez képest korlátos, de fillér megoldás mai napig törhetetlen? Az egyszer használatos kulcs, amit a Venona projekt is csak úgy tudott törni, hogy a szovjetek ostoba módon újra felhasználták azt.
  • Azt, hogy az Enigmát megtörtént 1966 óta ismert a nagyvilág előtt. Ki az a zseni, aki ezek után elektromechanikus randomizáló gépet használna úgy, hogy azt nem is ellenőrzi, hogy mit csinál..?

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Ez már volt téma ?
"A CIA 50 éven át, a legolcsóbb trükkel verte át saját szövetségeseit"
Itt a linkje: https://index.hu/kulfold/2020/02/11/cia_hirszerzes_atveres_nsa_crypto_ag_nyugat-nemet_nszk/

A botrány erről szól:
"Óriási leleplezést publikált február 11-én, kedden a The Washington Post, ami a német ZDF-vel közös, éveken át tartó kutatómunkája során arra jutott, hogy a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség), majd a későbbi testvérszervezete, az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) mintegy öt évtizeden át kémkedett eszközökkel nemcsak az ellenségeik, de a szövetségeseik ellen is."

M

molnibalage

Guest
Ez már volt téma ?
"A CIA 50 éven át, a legolcsóbb trükkel verte át saját szövetségeseit"
Itt a linkje: https://index.hu/kulfold/2020/02/11/cia_hirszerzes_atveres_nsa_crypto_ag_nyugat-nemet_nszk/

A botrány erről szól:
"Óriási leleplezést publikált február 11-én, kedden a The Washington Post, ami a német ZDF-vel közös, éveken át tartó kutatómunkája során arra jutott, hogy a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség), majd a későbbi testvérszervezete, az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) mintegy öt évtizeden át kémkedett eszközökkel nemcsak az ellenségeik, de a szövetségeseik ellen is."
Kettő hsz-szal fentebb...
Kommentálva, hogy miért van kamu szaga az egésznek.

• Tetszik
Reactions: Leonidas