Beszélgető

Jó étvágyat hozzá.

Lehet tisztítani, meg csak azt tartod benne nem pl. olajos csapágyakat akkor a kenyértől nem koszolódik el. Csak szépen ki kell takarítani. Ez régen is így ment. Egy sejempapírban volt a kenyér és ment bele a szőtt nejlonszatyorba, nem tudom emlékszel-e még arra a csíkosra. Ronda színű volt, de elnyűhetetlen bevásárlószatyor.

Lakberendezés rovat. :)

EPWnpxmVAAAAEhq

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Baszki...

Ez volt a régi BS eredetije? (nem voltam benne soha őszintén szólva, csak még kisgyerekként, később max. messziről láttam, szóval lehet, hogy hülyeséget mondok, de mintha egy leningrádi sportcsarnok másolata lett volna).

• Tetszik
Reactions: sidewinder12
Ez volt a régi BS eredetije? (nem voltam benne soha őszintén szólva, csak még kisgyerekként, később max. messziről láttam, szóval lehet, hogy hülyeséget mondok, de mintha egy leningrádi sportcsarnok másolata lett volna).
Lövésem sincs.

Más. Ezeknek elment az eszük...
A kommentek között pilóták és repbiztonsági szakember sem érti, hogy WTF, oszt mi volt itt a veszély.

Én úgy tudom (nekünk azt mondták még az oktatók) hogy a tetőszerkezet jött az oroszoktól, azt ők is gyártották le

Van valaki, aki okostelefonok képernyőivel kapcsolatban komolyabb tudással bír? Csatlakozás, stb.
Dobjon egy privátot, nagyon hálás lennék. Köszi!

Nah, hát levelezés után ide sikerült eljutni a szóda és habpatronok kapcsán.

"Az elhasznált, nem-visszaváltható szóda- és habszifon patron hasznosításával tudomásunk szerint Magyarországon nem foglalkozik senki,"

A fémek a legkönnyebben újrahasznosítható dolgok, teli van szórva ballonos ásványvíz automatával az ország, de a patronok mennek kommunális hulladékba? Az igen. Találtam pár kisebb fémhulladékgyűjtőt Bp-n, egyik sem vette át. Csak réz és társai érdeklik őket...

Környezetvédelem, 2020.

Propagada az van, de lényegében a tárolóhoz képes 0 tömegű termék csomagolása meg megy a szemétbe...

Miközben lassan itt tartunk ma fejben.

Egy-egy airsoft CQB után le szoktam döbbenni a hátramaradt üres patron mennyiségen. Sosem kérdeztem még rá, hogy mi lesz a sorsa. Most már nem is merek.

A fémek a legkönnyebben újrahasznosítható dolgok, teli van szórva ballonos ásványvíz automatával az ország, de a patronok mennek kommunális hulladékba? Az igen. Találtam pár kisebb fémhulladékgyűjtőt Bp-n, egyik sem vette át. Csak réz és társai érdeklik őket...

Környezetvédelem, 2020.

Propagada az van, de lényegében a tárolóhoz képes 0 tömegű termék csomagolása meg megy a szemétbe...

Sajna EU szinten szar a helyzet. Túl sok a csomagolás. Németeknél a pfand sem működik teljesen jól, oda meg hamisított palackokat hordtak visszaváltani, mert drágább volt a betétdíj, mint a cucc legyártása .hu, és odaszállítani. Ha pedig túl kicsi a betétdíj, akkor nem motiváló eléggé az újrahasznosításra. Sajnos sokan csak ilyen ösztönzők árán vehetők rá arra, ami egy igényes embernek automatikus.

Amúgy a patronok nem most lettek műanyagra cserélve? Drágább lett, megölték a szódát is, pedig sokkal jobb, és környezetbarátabb volt, mint a szemétbe csomagolt csapvíz.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Sajna EU szinten szar a helyzet. Túl sok a csomagolás. Németeknél a pfand sem működik teljesen jól, oda meg hamisított palackokat hordtak visszaváltani, mert drágább volt a betétdíj, mint a cucc legyártása .hu, és odaszállítani. Ha pedig túl kicsi a betétdíj, akkor nem motiváló eléggé az újrahasznosításra. Sajnos sokan csak ilyen ösztönzők árán vehetők rá arra, ami egy igényes embernek automatikus.

Amúgy a patronok nem most lettek műanyagra cserélve? Drágább lett, megölték a szódát is, pedig sokkal jobb, és környezetbarátabb volt, mint a szemétbe csomagolt csapvíz.
Eddig kétféle színű fém patront láttam, fémtiszta és sárga színűt. Sajnos nincs ráírva egyikre sem, hogy miből készült, nem ismerem fel az anyagokat színük alapján. Talán @ozymandias Műanyagot egyet sem.

Környezetvédelem, 2020.

Ha nagyon erdekel megtudakolom miert nem veszik mar vissza (gondolom nem eri meg, kevesen hasznaljak mar) egyik rokon a patrongyarban dolgozik lakon. Par darabert mit is fizetnenek a MEH telepen, ha sok van, par mazsa, bizniszeld el valami tesoval, azok majd megoldjak hogy hogy adjak le...

huh. Hát az alternatív matekos videó nálam leverte a biztosítékot. Brutális, de ebbe az irányba megy a világ

A patronokhoz meg nem értek. Úgy 15 éve volt utoljára a kezemben, azóta se nem láttam, se nem vettem.

• Tetszik
Reactions: molnibalage