[BIZTPOL] Szíriai helyzet

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

According to the Turkish Ministry of National Defense, 8 battle tanks, 4 IFVs, 5 howitzers and 2 rocket launchers of the SAA were destroyed in the last 24 hours.
One of the Turkish strikes also destroyed what appears to be a Pantsir-S1 air-defense system of the Syrian Arab Air Defense Forces (SyAADF). Ankara had claimed that a system of this type was destroyed along with a BUK medium-range air-defense system.
https://southfront.org/turkish-drone-strikes-inflict-catastrophic-losses-on-syrian-army-videos/

According to the Turkish Ministry of National Defense, 8 battle tanks, 4 IFVs, 5 howitzers and 2 rocket launchers of the SAA were destroyed in the last 24 hours.
One of the Turkish strikes also destroyed what appears to be a Pantsir-S1 air-defense system of the Syrian Arab Air Defense Forces (SyAADF). Ankara had claimed that a system of this type was destroyed along with a BUK medium-range air-defense system.
https://southfront.org/turkish-drone-strikes-inflict-catastrophic-losses-on-syrian-army-videos/

Az elmúlt napok jelentéseit összegezve a törökök szerint ők kilőttek, vagy zsákmányoltak mintegy 100 nehéztechnikát, közte kb. 40 tankot. Nem sok maradhatott az SAA-nél ezekből, ha mégis tovább tudnak előretörni, akkor azért gyanús lesz, hogy ezt a számot felfelé kerekítették a törökök.

Három helyen olvastam, hogy vagy lövik már a török drónokat vagy néhány órán belül megkezdik. Arra gondolok, hogy megtalálták a zavarás ellenszerét.
Holnap kiderül.

Az elmúlt napok jelentéseit összegezve a törökök szerint ők kilőttek, vagy zsákmányoltak mintegy 100 nehéztechnikát, közte kb. 40 tankot. Nem sok maradhatott az SAA-nél ezekből, ha mégis tovább tudnak előretörni, akkor azért gyanús lesz, hogy ezt a számot felfelé kerekítették a törökök.
De nem tudnak. És jópárról videó is van.

Őőőő nem. Azt a parlament dönti el és nem a miniszterelnök (már ha a hadüzenetre gondoltál).
A hadsereg főparancsnoka, a köztársasági elnök dönti el, hogy aláírja vagy megvétózza a parlament döntését.

De hadüzenetről szó sincs, a törököket csak szóban támogatjuk.

18+

Asszem, lehet, vége a török haverságnak. Orbán telefonált a Szultánnak, aki neki is megerősítette, jönnek a menekültek. Valamiért Erdogan nagyon erősnek hiszi magát. Ez mögött lehet valami...

Kafr Naval felszabadítva a szír kormányerők által

• Tetszik
Reactions: Loken and fishbed
Görögország értesülések szerint megvétózza a NATO nyilatkozatát Törökország támogatásáról a Szíriai eszkalációj közepette
https://sputniknews.com/europe/2020...-on-support-for-turkey-amid-syria-escalation/
Nagy mesterek ezek az "újságírók", teljes a döbbenet.
Elképzelni nem tudtam volna, hogy a görögök megvétózzanak valamit, amit a törökök akarnak. :)
Ennél csak az lenne nagyobb meglepetés, ha Izrael támogatná az USA közel-keleti rendezési tervét.
De kicsit az is meglepne, ha Észak Korea nem értene egyet Dél Koreával.

Amúgy a ruszkik nem vétóznának.... Ajajj.... Jó, hogy itt vannak a görögök:D:D:D:D

• Tetszik
Reactions: Loken