Valami 8-9 evet huztam le ket konzervgyarto uzemben, es garantalom hogy ott semmifele loszergyartast nem lehet vegrehajtani a mai gepsorokon. A betolteni kivant cucc bekerul egy kerek felul nyitott forgo tartalyba, alul meg porog ki a doboz percenkent pl a 400g-os "80 milis" 400-450db-al, ahogy a fedelezo birja. A gep sebessege allithato, a betoltendo konzerv magassaga, a betoltott cucc mennyisege szinten. Na egy loszerhuvely betoltese es a loszer osszeallitasa azert ettol gyanitom nehezebb kicsit marcsak amiatt is hogy ugye az robbanoanyag es nem elelmiszer.
A toltogep csak egy eleme a sornak es viszonylag minden zsufolva van megbontani csak ugy nem lehet. A tolto elott tobb fele gep van a betolteni kivant holmitol fuggoen amik az alapanyagot elkeszitik plusz ugye az uresdobozos palettazo. A tolto utan a fedelezogep(gyakorlatilag ez a szuk keresztmetszet hogy mennyit bir percenkent), kodolo, palettazo(femre), autoklav, palettazo(vissza a szalagra) cimkezo+csomagolo, palettazo (fara), foliazo.
Ilyen egy konzerv toltogep altalaban:
Szoval manapsag ez az atallitom loszertermelesre dolog lehetetlen igy.
Erre az "urban legend" kérdésre csak azt tudom mondani, hogy egy olyan (meg nem nevezett) helyén élek az országnak, ahol a föld alatt is ki van fúrva sok-minden, amiről a mai napig hallgatnak mint a xar a gazban. Lezárt telüket, de a mai napig őrzik, szóval ez nem egy szétbarmolt laktanya, aminek nincs gazdája. Őrkutyák vannak, nem sok épület, mert itt igatából minden a föld alatt van. Namost "urban legend", mondhatná erre bárki, itt nálunk is, mert senki nem tud róla semmit...

De azért vannak akik igen, és ezt "nem véletlenül" tartják titokban a mai napig, ami itt van. Igazából semmi semmi konkrét információ nincs máig sem, DE... És itt jön a lényeg. Lehet tudni pontosan, hogy tényleg az van a föld alatt, mert pld. 20 éve elég rendes mennyiségű leselejtezett vegyvédelmi cucchoz fértem hozzá, ami ilyeneket tartalmazott, hogy injekciók, valami jódos cucc rémlik még, meg kötszer, minden ilyen volt sok-sok M-zárolt készletben, aminek lejárt a szavatossága. De nem sima zacskókban voltak ezek, hanem pipec jól záródó műanyag dobozokban, és sok...

Na most képzeljük el azt, hogy ha ez is nagyon sok volt amit a selejtből lenyúltak, milyen készletek lehettek ott ??? Hány ezer főre ??? Atomtámadás ellen is felvértezve...

Szóval vannak olyan dolgok, amiket a mai napig nem kötnek az emberek orrára, és mély homályban van az igazság...

Én is szolgáltam olyan helyen, ahol szolgálatban az országos ütinek jelentettem, igen tekintélyes távolságból...

Akinek a szolgálati hely a Gellérthegy alatt volt, jó mélyen, és a mai napig hallgatnak róla...

Szóval... én a helyedben egyáltalán nem lennék annyira biztos, hogy nem léteznek ilyen kettős funkciójú gyártósorok. (sőőt lehet az sem tud róla, aki dolgozik vele, mert nem kötik az orrára) Ahhoz túlságosan sokat tudok már, hogy ezt egyszerűen elvessem.

Mellesleg megjegyezve, akkor, 35 éve, minden nap ott volt a lista előttünk, hogy melyik kém műhold mikor kerül észlelési / lehallgatási / fényképezési pozícióba !!!!

Persze nem a hétköznapi bakákat tájékoztatták ilyenről, hanem akinek a szolgálati pozíciója miatt ezeket illett tudnia...

Tehát én nem lennék a helyedben annyira biztos...

(ezek néhány "urban legendek" voltak, amik NEM URBAN LEGENDEK, HANEM A VALÓSÁG...

)