Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

Még az oroszok se mondták, hogy a belső fegyvertérből indították volna.
Így aztán hiszem is, meg nem is.

Mondták + a videón is látszik ;)
МО РФ продолжает радовать нас красивыми кадрами. В этот раз впервые показан пуск ракеты из бокового отсека Т-50.

Mackensen

Azt vágod , hogy a pukli belső vonalát rajzoltad be, nem a külsőt, ahonnan még oldalra nyomják ki a rakétát :)
Így talán jobban látszik:
uRknRceAeVjnTAt5d_Moda6JchLhJ2weZZIYWwNKbAW_rK_N9JOwi5QuaiRGbMEnbegScGZR5EFZFUGjqc03C0Oqf30NFPOFMr5IxpUex4quTfnWQvYj05_F

A pukli számunkra releváns széle a szárny tövénél van. És a szárny felé rakják ki a rakétát. :p
Szerintem a piros vonalam pont lefedi a puklit
Raketa.jpg

Raketa.jpg

Amire viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy fér oda be egy rakéta vezérsíkostól plusz még a kivetőszerkezet a sínnel?
Raketa-2.jpg

Mondták + a videón is látszik ;)
МО РФ продолжает радовать нас красивыми кадрами. В этот раз впервые показан пуск ракеты из бокового отсека Т-50.
Áá. Ezt nem olvastam.

Raketa.jpg

Raketa.jpg

Amire viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy fér oda be egy rakéta vezérsíkostól plusz még a kivetőszerkezet a sínnel?
Raketa-2.jpg
Ez a rakéta inkább hagyományos K-74M-nek látszik a pingpongasztalnyi vezérsíkjaival, mint a csökkentett keresztmetszetű K-74M2nek.

Raketa.jpg

Raketa.jpg

Raketa-2.jpg

Hát.. Gondolnám, hogy a sín amennyire csak lehet süllyesztve van ami a nyitás pillanatában emelkedik ki. Úgy nem vagyok tisztában a valós méretekkel, de első ötletként felmerült, hogy a rakéta vezérsíkjai nem "behajthatóak"? Ami mondjuk indítást követően nyílik ki, hogy biztos ne akadjon meg semmiben. Így méretre nem tűnik nagynak a tároló, de mondom nem is tudok viszonyítani.

Raketa.jpg

Raketa.jpg

Raketa-2.jpg

Milyen vezérsíktól?Amúgy valószínűleg úgy,hogy a raketa felig a pukliban van felig a törzsben/szarnyban míg a mozgatószerkezet teljesen a tőrzsben/szárnyban van.

Mikor érkezünk el addig a pontig, hogy "nem láttuk kinyílni a fegyvertér ajtót, szóval nem tud kinyílni, szóval nyitott ajtóval szállt fel" részig? :)
Ha úgy látnám, hogy az oroszoknak van ebben valami érdeke, simán fel tudnám tételezni.
Elvégre többször volt fotó az Élet és Tudomány címlapján a szovjet ágasbúzáról, és náluk a kukorica is három csövet termett.

• Tetszik
Reactions: formosa1
Mikor érkezünk el addig a pontig, hogy "nem láttuk kinyílni a fegyvertér ajtót, szóval nem tud kinyílni, szóval nyitott ajtóval szállt fel" részig? :)

"Az egész rakétaindítást csak utólag animálták bele a videóba. Látszik hogy mennyire elüt." .... vagy ezen már túl vagytok? :D

Sziasztok! Ez lehet valami hasonló megoldás, mint amit a J-20 is használ, ahol a rakéta kinti helyzetében a fegyvertér vissza is csukódik. Dogfight-ban akár folyamatosan kinti helyzetben is maradhat, hiszen akkor már nem kell "lopakodni". Bár az oldalra fordul ki, ez meg mintha előre mozdulna egy jó rakétányi hosszal, fene tudja, majdcsak lesz egy kép nemsokára:)

Sziasztok! Ez lehet valami hasonló megoldás, mint amit a J-20 is használ, ahol a rakéta kinti helyzetében a fegyvertér vissza is csukódik. Dogfight-ban akár folyamatosan kinti helyzetben is maradhat, hiszen akkor már nem kell "lopakodni". Bár az oldalra fordul ki, ez meg mintha előre mozdulna egy jó rakétányi hosszal, fene tudja, majdcsak lesz egy kép nemsokára:)
Összevissza szerintem nem érdemes forgatni a rakétákat, biztos vannak hatékonyabb mechanikai megoldások meg kevésbé hatékonyak.
A Szu-57 esetében különösen fontos, hogy úgy álljon a rakéta indítás előtt hogy a legkevésbé rontja a stabilitást repülés közben.
Ez a gép úgymond a konkurenciánál jobban rá van utalva a manőverezőképességre, illetve nem aktív vezérlésű rakétája esetében a célratartásra.

Mivel az egész PAK-FA program titkosított így nem várható semmilyen ú jkép. Ezt a videót is március 25.(vadászrepülő nap) alkalmából hozták nyilvánosságra. A rakéta indítás sem most történt. A videó összevágott anyag korábbi videókból + új felvételek.