Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 725
3 824
113
Egy kis bulvár.
Félelmetes ahogy Orbán előre látja a történéseket. Még az ősszel kijelentette, hogy nem küldünk versenyzőt és nem veszünk részt az Euróvizió Dalfesztivál 2020 döntőjén. Mekkora média vihar volt miatta! Azóta minden eu. ország követte a példáját.:p
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113
Egy kis bulvár.
Félelmetes ahogy Orbán előre látja a történéseket. Még az ősszel kijelentette, hogy nem küldünk versenyzőt és nem veszünk részt az Euróvizió Dalfesztivál 2020 döntőjén. Mekkora média vihar volt miatta! Azóta minden eu. ország követte a példáját.:p
"-Az a nagydarab, elég rámenősnek látszik!
-Óh, az nem ér semmit! Nem is nyomozó. A kicsi. Az egy zseni! Ő szerezte a bizonyítékot. Fogadni mernék most is gőzerővel dolgozik!
(...)
- ... sötétkék, neked jól áll. 38-as ..."
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Teljesen off
Sosem értettem hogy miért viszonyítási alap ez a túlhájpolt lóhúgy, én 200ft-nál többet nem adnék érte az biztos. Van arrafelé is más, rendes serital.
On

Van, de azt jellemzően a szomszédban főzik.
Nem vagyok egy nagy világos sör rajongó. Az én világom a barna, abból is a testes, édeskés ízvilágú. Szívesebben benyomok egy Guinness Original Extra Stoutot vagy egy Leffe Brunét. Itthoni sörökből a Dreher BAK volt a kedvencem, de sokat romlott a fénykorában is csak átlagosnak mondható minősége. Meg vagy 8 éve volt a Soproni Fekete démonból szilvás és meggyes, azokat is kedveltem, magát a Démont nem tartom valami jó sörnek, különösen igaz ez, mióta rákerült az Óvatos Duhaj bullshit is, szerintem ott volt valami technológiai változtatás, vagy csak az én ízlésem változott meg.
Belgák nagyon erősek ezekben az általam kedvelt ízvilágú sörökben, de itthon nehezen beszerezhetőek vagy extrém túlárazottak. Egyébként a lengyelek is jól fekszenek nálam a balti portereikkel. Próbáltam nemrég a Soproni Portert, de nekem nagyon nem jött be.
Szoktam próbálgatni a kézműves söröket is, csak ott is gond, hogy gyakorlatilag beszerezhetetlenek és nagyon hullámzó a minőségük is. Az egyik főzés nagyon bejön a következő meg nem éri el egy Dreher BAK szintjét sem, ráadásnak gyakran ezek is rettenetesen túlárazottak. Ebből a mezőnyből most az éppen aktuális kedvencem a Rizmajer Cingulus Porter.
Barna sört csak üvegben szeretek venni és 15-20 fok közé hűtve iszom.

Télen szoktam csinálni barna sörből forralt sört. Sörbe teszek egy kis barna cukrot, fahéjat, szerecsendiót, összemelegítem, de nem forralom fel. Gőz felett olvasztok jó minőségű keserű csokit, teszek bele narancslevet. A két cuccot összekutyulom és kész is. Van, hogy a csokis-narancsos mókát megbolondítom egy kis tejszínnel is. Lengyel testvéreim még tojást is szeretnek keverni a tejszínbe, de nekem nélküle jobban bejön. Érdemes játszani mézzel, szegfűszeggel, gyömbérrel, mazsolával, csillagánizzsal, rummal is. Próbálgassátok, ha már unjátok a forralt bort.

Nyáron, melegben meg szívesen iszom a lenézett gyümölcsös söröket.
Abból az itthoni kedvencem most a Soproni Meggy Ale.

Szerintem az emberek nagy többségének azért jön be a Heineken, mert alapvetően semleges ízvilágú inkább a malátás édesség felé picit eltolva. A soproni Heineken egyébként nem az eredeti Heineken. A miénk komlósabb és ezzel picit kesernyésebb, de az igazi gond, hogy valamitől savanykásabb is. Pont ezt a semmiben nem kiugró, jól harmonizáló, picit édeskés jellegét sikerült elrontani.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 376
8 563
113
Lószart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De, de... Az hogy az állam mint szervezet rosszul működik, mert túlméretezett, sok pénzbe kerül, alacsony a hatékonysága stb, az már ősidők óta kritika tárgya. Az 1998-2002 közötti Orbán-kormányt is érte már emiatt kritika, hogy semmihez sem nyúltak hozzá, pedig lehetőségük lett volna. Meg minden más kormány is hasonlóan járt. Mert nem is tett senki sem érdemben semmit sem. A 2002-2008 közötti időszak is csak ebbe a folyamatba illeszkedett bele. Az a hat év amúgy sem akkora időszak, hogy önmagában meghatározza az utána következő évtizedeket. Az igazi elkúrás egy sokkal hosszabb időszakot jelent, ami a rendszerváltás óta történik egészen mostanáig.
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 376
8 563
113
Román forrásuk nem volt aki elmesélte volna, hogy bár hiperszuper a román egészségügy, nekik már 4,5-szer több ismert fertőzöttjük és 5-ször több halottjuk van, mint az elmaradott magyar egészségüggyel rendelkező Magyarországnak?
Vagy azt, hogy a múlt héten, amikor még csak 1000 fertőzöttjük volt, abból is 500 orvos és ápoló volt? Remélhetőleg nem tartják azóta is ezt az arányt.
Hát azt, hogy be kellett zárni a korházat Suceavan, mert beteg-orvos-ápoló, mindenki elkapta és sorra haltak az emberek?
Vagy azt, hogy tömegestől mondanak fel az orvosok és ápolók, mert nincs felszerelésük és sorra lebetegszenek?
Jah, látom ezt is lehozta a 24.hu:
https://24.hu/kulfold/2020/03/31/koronavirus-romania-felmondas-egeszsegugy/

No de meg vannak mentve, az ortodox egyház is hadba szállt a koronovírus ellen. A templomok előtt tartják a miséket. Jah, nem, jó román szokás szerint, már átálltak a vírus oldalára:

Te melyik párhuzamos világból jöttél?

A románok nagyon bénék, ezért is gáz nagyon, hogy már arról beszélhetünk, hogy mennyire értek be minket, vagy egyes dolgokban már le is előztek. Jól mutatja hogy mire volt képes Magyarország a rendszerváltás óta.

Az hogy Magyarországon kevés a fertőzött annak az is az oka, hogy szándékosan nem tesztelnek. Nincs teszt, nincs fertőzött. Vagy te elhitted, hogy a környékünkön mindenhol jóval több a fertőzött, mi meg itt középen, átjáróházként létezve, semmiféle ellenőrzést nem komolyan véve alacsonyan tudtuk tartani a fertőzöttek számát?
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt and tarzaan

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 376
8 563
113
Akkor miért jönnek a román (nem csak romániai magyarok) hozzánk (Szegedre) orvoshoz? Akár magánba megyek, akár államiba, rendszeresen találkozom velük? -Pedig a Temesvári Klinika pont nem az utolsók közt van Romániában.

Nem tudom, de ez nem is jelent semmit.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 289
17 349
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Rémisztő, hogy ennyire buta és mentálisan instabil ember vonatot vezethet...
https://index.hu/kulfold/2020/04/02/vonat_new_york_korhazhajo/


A szakszervezetek szenátusi meghallgatásig jutottak azzal, hogy a cégek profithajszolása miatt ne kelljen egyedül akár 45.000 tonnás vonatokat vezetni. Ráadásul leépítéseknél sokszor a legdrágább - legtapasztaltabb munkaerőt küldik el.
Nálunk azért kiszűrték mikor az egyik laposföldes bepróbálkozott :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg
M

molnibalage

Guest
A szakszervezetek szenátusi meghallgatásig jutottak azzal, hogy a cégek profithajszolása miatt ne kelljen egyedül akár 45.000 tonnás vonatokat vezetni. Ráadásul leépítéseknél sokszor a legdrágább - legtapasztaltabb munkaerőt küldik el.
Nálunk azért kiszűrték mikor az egyik laposföldes bepróbálkozott :cool:
More input! Ez hol és hogyan volt?
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
A románok nagyon bénék, ezért is gáz nagyon, hogy már arról beszélhetünk, hogy mennyire értek be minket, vagy egyes dolgokban már le is előztek. Jól mutatja hogy mire volt képes Magyarország a rendszerváltás óta.

Az hogy Magyarországon kevés a fertőzött annak az is az oka, hogy szándékosan nem tesztelnek. Nincs teszt, nincs fertőzött. Vagy te elhitted, hogy a környékünkön mindenhol jóval több a fertőzött, mi meg itt középen, átjáróházként létezve, semmiféle ellenőrzést nem komolyan véve alacsonyan tudtuk tartani a fertőzöttek számát?

Csak azért hoztam fel a románokat, mert a magyar sajtó nagy része mindig őket hozza fel példának, hogy már ők is lehagyták Magyarországot és ez a szemlélet itt is megjelent néhány embernél.

Bár a járványokhoz nem értek, viszont némi logika szorult belém.
Az USA 1,15 millió tesztet csinált eddig, amiből 245000 pozitív eset lett, vagyis 4,7 tesztre jut egy fertőzött.
Magyarországon 16400 tesztet csináltak, amiből lett 585 pozitív, 28 tesztre jut egy fertőzött.
Gondolom ebből már láthatod, hogy az USA-ban arányaiban legalább 6-szor több a fertőzött, mint Magyarországon.
Az olaszok is ilyen helyzetben vannak, 4.7 tesztre jut egy pozitív.
A példakép németeknél is 10,5 tesztre jut egy fertőzött.
Akkor most ki is csinál kevés tesztet? Ha több tesztet csinálnánk, akkor arányaiban még kevesebb fertőzött jutna egy tesztre.
https://ourworldindata.org/covid-testing
 
T

torsen

Guest
Csak azért hoztam fel a románokat, mert a magyar sajtó nagy része mindig őket hozza fel példának, hogy már ők is lehagyták Magyarországot és ez a szemlélet itt is megjelent néhány embernél.

Bár a járványokhoz nem értek, viszont némi logika szorult belém.
Az USA 1,15 millió tesztet csinált eddig, amiből 245000 pozitív eset lett, vagyis 4,7 tesztre jut egy fertőzött.
Magyarországon 16400 tesztet csináltak, amiből lett 585 pozitív, 28 tesztre jut egy fertőzött.
Gondolom ebből már láthatod, hogy az USA-ban arányaiban legalább 6-szor több a fertőzött, mint Magyarországon.
Az olaszok is ilyen helyzetben vannak, 4.7 tesztre jut egy pozitív.
A példakép németeknél is 10,5 tesztre jut egy fertőzött.
Akkor most ki is csinál kevés tesztet? Ha több tesztet csinálnánk, akkor arányaiban még kevesebb fertőzött jutna egy tesztre.
https://ourworldindata.org/covid-testing

Viszont több fertőzöttről tudnánk...
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Viszont több fertőzöttről tudnánk...

Ez igaz.
Nyilvánvaló mindenkinek, hogy sokkal több fertőzött van Magyarországon is és máshol is, mint amennyiről megbizonyosodtak a tesztek által. Viszont az egy tesztre jutó fertőzöttek számából össze lehet hasonlítani, hogy arányaiban hol lehetnek sokkal többen a fertőzöttek.
Mivel nálunk 28 embert kell leteszteljenek, amíg egy fertőzöttet találnak, addig az olaszoknál és az USA-ban 4,7 emberből találnak egyet.
A nyugati országok ha le akarnák vinni az egy tesztre jutó pozitív esetek számát a mi szintünkre, akkor sokkal többet kellene teszteljenek, mint most és valószínűleg több milliós betegszám jönne ki.